Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Τα Διεθνή μέσα για την έφοδο των ΜΑΤ στην ΕΡΤ




  
Τον γύρο των διεθνών πρακτορείων κάνει η είδηση της αστυνομικής επιχείρησης για εκκένωση του ραδιομεγάρου της ΕΡΤ και τον τερματισμό της κατάληψης των εργαζομένων που εξέπεμπαν αυτόνομα τηλεοπτικό-ραδιοφωνικό πρόγραμμα.
 
Η επιλογή της κυβέρνησης να χρησιμοποιήσει τις αστυνομικές δυνάμεις για την εκκένωση του Ραδιομεγάρου βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των διεθνών μέσων ενημέρωσης, με το BBC να χαρακτηρίζει "αναμενόμενη" αυτή την κίνηση.

  Το Reuters αναφέρει ότι οι δυνάμεις των ΜΑΤ έκαναν τα ξημερώματα έφοδο στο Ραδιομέγαρο και απομάκρυναν τους δεκάδες εργαζομένους που βρίσκονταν εντός. Μιλά για περιορισμένη χρήση δακρυγόνων έξω από το κτίριο και προσαγωγή τεσσάρων ατόμων.

  Το Associated Press αναφέρει στο τηλεγράφημά του ότι απομακρύνθηκαν όσοι εργαζόμενοι παρέμεναν στο Ραδιομέγαρο, λέγοντας πως την ώρα της αστυνομικής επιχείρησης βρίσκονταν εντός ελάχιστοι και δεν έχει αναφερθεί βία.
Η ιστοσελίδα του βρετανικού Guardian γράφει ότι τα ΜΑΤ εκκένωσαν και το τελευταίο προσωπικό της ΕΡΤ, ενώ αναφέρεται στην συντηρητική κυβέρνηση της χώρας η οποία έκλεισε τον φορέα απολύοντας όλο το προσωπικό 2.700 ατόμων, στη βάση περικοπών εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.

  Το Γαλλικό Πρακτορείο μεταδίδει την είδηση της εκκένωσης των εγκαταστάσεων από την αστυνομία, προσθέτοντας ότι έγιναν έρευνες σε κάθε δωμάτιο ενώ διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το κτίριο απωθούνταν από τα ΜΑΤ.

  FRANCE 24         @FRANCE24
Police evict protesters from former state TV building http://f24.my/1enpznz 

  Και τα τρία πρακτορεία υπενθυμίζουν πως το κλείσιμο της ΕΡΤ τον Ιούνιο είχε προκαλέσει τεράστιες αντιδράσεις και, όπως αναφέρει ενδεικτικά το Γαλλικό Πρακτορείο, "παραλίγο να ρίξει την κυβέρνηση μετά την αποχώρηση ενός από τα τρία κόμματα που την απάρτιζαν".
Το Al Jazeera, από την πλευρά του, αναφέρει ότι οι πρώην εργαζόμενοι της ΕΡΤ έκαναν εκπομπή προγράμματος παράλληλα με το "ενδιάμεσο δημόσιο κανάλι της ΔΤ από κοντινό στούντιο".

  Την είδηση, καθώς και φωτογραφικό υλικό από την επέμβαση, μεταδίδει και η ιταλική La Repubblica.

Δεν υπάρχουν σχόλια: