Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

Συγκέντρωση για το Πολυτεχνείο στην Πάρο



Το κείμενο της Αντιφασιστικής Πρωτοβουλίας Πάρου Αντιπάρου



"Η Χούντα δεν τελείωσε το ‘73…"

40 χρόνια συμπληρώνονται αυτές τις μέρες από την εξέγερση του Πολυτεχνείου ενάντια στη χούντα των συνταγματαρχών. Μία χούντα που δεν ήταν κάτι καινούριο, απλά το τελευταίο από τα 20 και πλέον πραξικοπήματα στη σύγχρονη ιστορία του Ελληνικού κράτους. Αν ρίξουμε μια μάτια στην ιστορία θα διαπιστώσουμε την ιστορική συνέχεια των φασιστικών μορφωμάτων που έδρασαν τον περασμένο αιώνα στην Ελλάδα, βάζοντας τη χώρα στο γύψο και βυθίζοντας τον λαό της στην εξαθλίωση.

Σε αντίθεση με τα ψέματα που διασπείρουν σήμερα οι ακροδεξιοί νοσταλγοί της, η χούντα της 21ης Απριλίου 1967 δεν έφερε την ανάπτυξη και την ευημερία, αλλά επέβαλε την καθυπόταξη της χώρας σε ξένα συμφέροντα, το σκοταδισμό στη δημόσια ζωή, τη λογοκρισία κάθε σκεπτόμενου μυαλού και την καταστολή κάθε αγωνιζόμενου ανθρώπου. Από την πρώτη μέρα εξαπέλυσε ανελέητο κυνηγητό ενάντια στους κομμουνιστές και τιμωρούσε όποιον τολμούσε να αντιδράσει, με βασανιστήρια, με εξορίες, μέχρι και με εκτελέσεις. Δυστυχώς, γι’ αυτούς που σήμερα προσπαθούν να καθαγιάσουν τη χούντα, υπάρχουν αμέτρητες μαρτυρίες ανθρώπων για τα φριχτά βασανιστήρια που υπέστησαν κυρίως από την στρατιωτική αστυνομία (ΕΣΑ). Επίσης, μεγάλο ενδιαφέρον έχει να δούμε τι απέγιναν οι βασανιστές και οι υπηρέτες της χούντας μετά την αποκατάσταση της «δημοκρατίας». Όπως και οι συνεργάτες των ναζί μετά το τέλος του πολέμου, έτσι και οι χουντικοί, έμειναν ατιμώρητοι, σε δίκες παρωδίες όπου καταδικάστηκαν ελάχιστοι υπό την πίεση του κόσμου.

Μέσα σε όλο αυτό το σκηνικό τρομοκρατίας, λίγοι άνθρωποι, που άλλοι τους έλεγαν τρελούς, άλλοι προβοκάτορες, βρήκαν το κουράγιο να αντιδράσουν ενάντια σε ένα καθεστώς που έμοιαζε ανίκητο. Τόλμησαν να αντιδράσουν και διεκδίκησαν το πολυτιμότερο αγαθό, την ελευθερία!

Σήμερα βλέπουμε για ακόμα μια φορά την ιστορία να επαναλαμβάνεται και τα κατάλοιπα της χούντας γύρω μας. Οι βάναυσες πρακτικές του κράτους, το φασιστικό «μόρφωμα» της Χρυσής Αυγής, οι επιθέσεις της αστυνομίας σε αγωνιζόμενους συντρόφους, μας θυμίζουν εκείνη την εποχή. Σε μια κοινωνία που διαλύεται κάτω από τα δυσβάστακτα οικονομικά μέτρα που επιβάλλονται για να συνεχίζουν να κερδίζουν οι πολυεθνικές και οι τράπεζες. Σε μια κοινωνία, όπου το αυτονόητο θεωρείται παράνομο, η λύση είναι μια. Να ακολουθήσουμε το παράδειγμα που μας έδωσαν οι αγωνιστές του Πολυτεχνείου και να εξεγερθούμε ξανά.

Αντιφασιστική Πρωτοβουλία
Πάρου –Αντιπάρου

-ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ ΤΟΥ ΧΤΕΣ, ΝΑ ΑΝΑΖΩΠΥΡΩΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ-

Δεν υπάρχουν σχόλια: