Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΕΠΠ




kepparou.blogspot.gr                                                    email : kepparou@gmail.com

Πάρος, 10/10/2013

ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ
        ΑΓΟΥΔΗΜΟΣ : ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΠΛΗΡΩΜΑΤΟΣ

Ο γνωστός Εφοπλιστής Αγούδημος, αυτός που μαζί με τους άλλους Πράσινους και Μπλε ομόσταυλους του, λυμαίνονταν πριν από δυό δεκαετίες το Αιγαίο, με τα άνω της 30ετίας  καράβια τους, ξανακτύπησε.

Στο εναπομείναν πλοίο του «ΠΗΝΕΛΟΠΗ Α»  οφείλει στο πλήρωμα, εδώ και 3-6 μήνες, πάνω από 800.000 €. Το πλοίο, από 01/09/2013,  είναι δεμένο στη Ραφήνα, μετά την επίσχεση εργασίας που κάνουν οι εργαζόμενοι σε αυτό.

Τι έκανε όμως ο Αγούδημος ; Αντί να ικανοποιήσει τα νόμιμα αιτήματα τους, προσπάθησε να  ξεφορτωθεί τους Ναυτεργάτες , ναυλώνοντας το «ΠΗΝΕΛΟΠΗ Α»
σε άλλη Εταιρεία, αφήνοντας τους απλήρωτους,κλείνοντας το Ναυτολόγιο και
απολύοντας τους.

Η προσπάθεια του αυτή όμως απέτυχε από την αποφασιστική στάση του Πληρώματος, της ΠΕΝΕΝ και των άλλων Ναυτεργατικών Σωματείων.

Τι έκανε σαν απάντηση και αντίποινα ο εν λόγω Εφοπλιστής ; Απλά διέκοψε εδώ και μέρες την σίτιση και την τροφοδοσία του Πληρώματος. Οι Ναυτεργάτες πλέον επιβιώνουν από την αλληλεγγύη και την βοήθεια των κατοίκων της Ραφήνας και της τοπικής Εκκλησίας.

Οι πραχτική αυτή, της Εγκατάλειψης Πληρώματος, εκτός από απάνθρωπη είναι και παράνομη. Η ΠΕΝΕΝ και τα άλλα σωματεία προσέφυγαν στις Λιμενικές, Δικαστικές αρχές και στον Εισαγγελέα, διεκδικώντας την εξόφληση των δεδουλευμένων του Πληρώματος,  καθώς, ως συνήθως , το Υπουργείο «νίπτει τας χείρας του», δηλώνοντας αναρμόδιο.  
                                                                                                                                                     .
Εκφράζουμε την συμπαράσταση μας στους Αγωνιζόμενους Ναυτεργάτες ενάντια στην Ανάλγητη Πραχτική της Εργοδοσίας τους.

###

Δεν υπάρχουν σχόλια: