Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΠΑΡΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Πάρος, 11 Οκτωβρίου 2013


Το Περιφερειακό Συμβούλιο που έγινε στο νησί μας την 30η Σεπτεμβρίου κατά γενική ομολογία, δυστυχώς δεν κατάφερε να διαμορφώσει πρόταση διεκδίκησης με προοπτική την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που βιώνουμε οι νησιώτες στον τομέα της δημόσιας υγείας.

Κατάφερε όμως αναμφίβολα να αποτελέσει αφορμή ώστε να αναδειχθούν οι μικροδιαφορές που υπάρχουν ανάμεσά μας και που
είναι απολύτως φυσικό να υπάρχουν σ’ ένα πολυσυλλεκτικό όργανο όπως είναι το συντονιστικό για την υγεία.

Ακολούθησε μία σειρά ανακοινώσεων από πολλούς που είναι μέλη του συντονιστικού με ιδιαίτερη ένταση τις τελευταίες ημέρες που αντί να ελαχιστοποιήσουν τις αντιθέσεις, με περισσή ελαφρότητα τις μεγιστοποιούν και διαμορφώνουν, θέλω να πιστεύω χωρίς πρόθεση, ρωγμές επικίνδυνες, στη συμπαγή ενότητα που υπήρξε στο συντονιστικό όλο το χρονικό διάστημα της λειτουργίας του.

Πιστεύω ότι είναι χρέος όλων μας να βάλουμε μπροστά από τους διαγκωνισμούς και τα πολιτικά τζαρτζαρίσματα για το ποιος θα πλασαριστεί στην πρώτη θέση προβολής, το συμφέρον των κατοίκων του νησιού μας και να συνεχίσουμε όλοι μαζί τον αγώνα μέχρι την τελική νίκη.

Προτείνω ο κάθε σύλλογος, φορέας ή μεμονωμένο μέλος του συντονιστικού, αντί να εκδίδει ανακοινώσεις με προτεινόμενες ημερομηνίες σύγκλισης του συντονιστικού, να εξουσιοδοτήσουμε τον μέχρι σήμερα, με την συν-αποδοχή ή συν-ανοχή Πρόεδρο του Συντονιστικού κ. Αργουζή, να ορίσει ημερομηνία σύγκλισης του συντονιστικού στην οποία θα συμμετέχουμε όλοι και στην οποία θα μας δοθεί η ευκαιρία να συζητήσουμε για τα λάθη μας, τις παραλείψεις μας, τις διαφορές και να διαπιστώσουμε, όπως πιστεύω, για μία ακόμη φορά, ότι αυτά που μας ενώνουν είναι πολύ περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν προπαντός στην υγεία.

Να αποφασίσουμε πως πρέπει να λειτουργεί το συντονιστικό, ποια θα είναι η δομή του και ποιος ή ποιοι θα αναλάβουν την ευθύνη της λειτουργίας τους. Να ξεφύγουμε επιτέλους απ’ αυτό το κλίμα της αμφισβήτησης των πάντων που τείνει να παγιωθεί.

Σε ότι με αφορά, δηλώνω, ότι έως ότου καταλήξουμε οριστικά στον τρόπο λειτουργίας του συντονιστικού, θα είμαι παρών και θα ανταποκρίνομαι σε κάθε πρόσκληση, έχοντας ως στόχο μου ένα και μοναδικό, να συνεχίσουμε όλοι μαζί ενωμένοι για να πετύχουμε ότι καλύτερο μπορούμε για το νησί μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: