Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

ΜΑΡΟΥΣΩ ΣΚΙΑΔΑ - ΔΥΟ ΚΕΙΜΕΝΑ

Πήραμε, και την ευχαριστούμε γι’ αυτό,  2 κείμενα (11/07 και 19/08) της  συμπατριώτισσας μας Μαρουσώς Σκιαδά, της γνωστής σε όλους μας για την ευαισθησία της και την αγωνιστικότητα της.
Τα δημοσιεύουμε αυτούσια, παρ’ ότι από το πρώτο έχει περάσει πάνω από ένας μήνας, γιατί είναι επίκαιρα και γιατί δείχνουν την αγωνία ενός ανθρώπου για τα δεινά που βιώνουμε σαν πολίτες, εξαιτίας της ανάλγητης κυβερνητικής πολιτικής, που έχει φέρει στον τόπο την Κοινωνική, Οικονομική και Ανθρωπιστική Καταστροφή.
  Μαρουσώ Σκιαδά- Αλυκή Πάρου  (1Ο Κείμενο 11 Ιουλίου 2013)
Αγαπητοί μου φίλοι, πολίτες τούτης της όμορφης και περήφανης Χώρας ,
 Δεν πάει άλλο , πρέπει να ξεσηκωθούμε  και να αντιδράσουμε για αυτή την καταστροφική   πορεία   στην οποία οδηγείται  η   χώρα μας και ο λαός της .
 Δεν πάει άλλο , χθες η ΕΡΤ σήμερα η Δημοτική Αστυνομία , οι Σχολικοί Φύλακες , οι
Εκπαιδευτικοί   και κάθε μέρα η τρόικα θα ζητά και άλλο  αίμα εργαζομένων ,ενώ οι  δουλοπρεπείς πολιτικοί  μας θα το προσφέρουν αβίαστα στο βωμό της δήθεν ανάπτυξης  .Θα προσφέρουν αίμα εργατιάς  για να ξεδιψάσουν οι αιμοσταγείς κουμανταδόροι του Δ.Ν.Τ  , της Ε.Ε   των τραπεζών  των κεφαλαιοκρατών   και εν γένει του παγκόσμιου αυτού σχεδίου  για την υποδούλωση των λαών ..
Όλοι αυτοί  μας θέλουν αποχαυνωμένους , κοιμισμένους , κακομοιριασμένους και κλεισμένους στο  καβούκι μας χωρίς αντίδραση .
Ένας αγράμματος  και άνεργος λαός , ένας λαός φτωχός  πεινασμένος και αδύναμος είναι ποιο ευάλωτος στα μεγάλα  παγκόσμια οικονομικά και όχι μόνο συμφέροντα .
 Όμως δεν μας πρέπουν αυτά  .
Όλοι μαζί  πρέπει  να ξεσηκωθούμε  ενάντια στο σύστημα που εφαρμόζεται στην Ελλάδα  και κατ’ επέκταση σε όλο τον κόσμο.
Δεν πρέπει να ξεχνούμε ! πρέπει πάντα να θυμόμαστε  ότι κάθε αγώνας είναι ιερός και ότι έχουμε   μέχρι τώρα κερδίσει  είναι αποτέλεσμα αντίστασης .
Πριν από  εμάς , κάποιων το αίμα χύθηκε , για να έχουμε  ελεύθερη Ελλάδα. Κάποιοι αγωνίστηκαν ,για τα κεκτημένα των εργαζομένων.
Έτσι και εμείς  μονιασμένοι   όλοι μαζί   χωρίς προσωπικές φιλοδοξίες και  πισωμαχαιρώματα  μπορούμε να καταφέρουμε αυτά που θέλουμε . Μπορούμε να αλλάξουμε  το μέλλον της χώρας μας .
Έχουμε τη δύναμη της αντίστασης και  του αγώνα .
 Για σκέψου τι θα είμαστε σήμερα χωρίς εκείνα τα ηρωικά όχι του 1821, του 1940 .
Το πρόβλημα της απόλυσης , της πείνας , της  ανεργίας , του ξεσπιτώματος   μπορεί  κάποια στιγμή να γίνει  και δικό μας  πρόβλημα , έτσι απλά με μια Υπουργική απόφαση ή ένα πολυνομοσχέδιο.
Μη θυμώνουμε που απεργούν και διαμαρτύρονται οι εργαζόμενοι για μια καλύτερη ζωή, δεν είμαστε  αντίδικοί τους , είμαστε πλάι τους , είμαστε συνοδοιπόροι τους   και αγωνιζόμαστε μαζί  τους ενάντια  στο σύστημα  που μας κυβερνά και μας ρουφά το αίμα  με την υπακοή του στις ξένες δυνάμεις .
Ένας Μινώταυρος  το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα  που σε τακτά χρονικά διαστήματα  απαιτεί αίμα εργαζομένων για να τραφεί και να ξεδιψάσει  .
Όλοι αυτοί που μας κυβερνούν φορούν φόρμα αναισθησίας , βολεμένοι  στην επαγγελματική τους αποκατάσταση απολαμβάνουν τους παχυλούς μισθούς , έχουν δόξα , προνόμια , αυτοκίνητα, επιδόματα  και ψηφίζουν τους νόμους στα μέτρα τους . Η αποστολή τους  είναι να εφαρμόσουν  και να πραγματοποιήσουν  ένα καθόλα  οργανωμένο ευρωπαϊκό και  παγκόσμιο σχέδιο.
 Δεν συμφωνούμε  με τον τρόπο  που κλείστηκε  η ΕΡΤ προκειμένου να εξυγιανθεί . Δεν συμφωνούμε με τη φασιστική  αυτή απόφαση . Δεν συμφωνούμε με αυτή την αρχή που έγινε  γιατί : << η αρχή είναι το ήμισυ   του παντός>> , γιατί  με τον ίδιο τρόπο θα κλείσουν και άλλους οργανισμούς , θα απολύσουν και άλλους ανθρώπους . Ίσως απολύσουν και τα δικά μας παιδιά . Το πρόβλημα του ενός  πρέπει να γίνει και να είναι  πρόβλημα  όλων . Αυτό κατά τη γνώμη μου είναι η καλύτερη αλληλεγγύη .
Οι πολιτικοί είναι ανακυκλώσιμα  είδη ,  όλοι τους είναι ένα αλαλούμ , πηδούν   από κόμμα σε κόμμα  σαν τους ψύλλους  , αναθεωρούν  ιδέες  ,  απόψεις και ψεύδονται  προκειμένου να εδραιώσουν την παρουσία τους στο Κοινοβούλιο. 
Η ανοχή μας και η περίοδος χάριτος έχει τελειώσει προ πολλού .
Δεν  έχουμε άλλο χρόνο . όλοι μαζί  νέοι γέροντες  εργαζόμενοι  και μη  πρέπει να βγούμε στους δρόμους , πρέπει να αντιδράσουμε , πρέπει να επαναστατήσουμε ο καθένας   σύμφωνα με τις δικές του δυνάμεις πρέπει να συμμετάσχει σ’ αυτό τον αγώνα  της επιβίωσης και της επικράτησής μας σαν έθνος . Είναι υπόθεση που μας αφορά  όλους . Ας αφήσουμε το χουζούρι μας  και ας γίνουμε ο Θησέας που θα νικήσει το Μινώταυρο.
Δεν μπορούμε να είμαστε χαρούμενοι  και βολεμένοι  στη ζεστασιά μας  όταν οι συνάνθρωποί μας  κοιμούνται στα παγκάκια , τρώνε από τα σκουπίδια , αυτοκτονούν  από τα χρέη .
Όταν η ιατροφαρμακευτική  μας περίθαλψη είναι  χάλια  και η εκπαίδευση  των παιδιών  πάει από το κακό στο χειρότερο.
Όταν η φορολογία  και τα χαράτσια τσακίζουν τα κόκαλα και  η ανεργία  καλπάζει .
Δεν μπορούμε να τους ακούμε να λένε ότι πάμε καλά  και να  καθόμαστε άπραγοι Δεν πρέπει  με την απραξία μας να γίνουμε συνυπεύθυνοι σε  αυτό το έγκλημα  που γίνεται ενάντια στην Πατρίδα μας και τους πολίτες της.  
 Όλοι αυτοί που μας κυβερνούν και καθορίζουν τη ζωή μας είναι δειλοί  μπροστά στην οργή στο πείσμα και στη θέληση του λαού.
 
Μαρουσώ Σκιαδά- Αλυκή Πάρου  (2Ο Κείμενο 19 Αύγουστου 2013)
Δύσκολοι  οι  καιροί  που  ζούμε και    βιώνουμε σαν έθνος και σαν άνθρωποι. Και  για τα δύο γίνεται προσπάθεια  αλλοτρίωσης  και εξευτελισμού  .
Κάθε  ανθρώπινη αξία  τίθεται στο περιθώριο και στις υποσημειώσεις . Κάθε δημοκρατικό  δικαίωμα παραβιάζεται  ασύστολα  . Κάθε  εργατοϋπαλληλική κατοχύρωση εξαλείφεται.
 Και εμείς διπλωμένοι  στα χρέη  μας, στην ανεργία μας,  στις  αρρώστιες μας , αδυνατούμε να αντιδράσουμε   και να ξεσηκωθούμε , ενάντια σε αυτό στο ανθρωποφάγο  καθεστώς, σα να περιμένουμε  καρτερικά    το τέλος μας .
 Όμως  δεν μας πρέπει αυτό,  έχουμε υποχρέωση  έναντι όλων αυτών  που  έφυγαν. Όλων αυτών που  έγραψαν   την ιστορία  της Ελλάδος  με τη σοφία τους  , τις γνώσεις τους  , το αίμα τους.
 Έχουμε υποχρέωση  απέναντι  στη νέα  γενιά  που έρχεται  .
 Όλοι εμείς που ακόμη  σήμερα  επιβιώνουμε,  αύριο δεν θα έχουμε τη δύναμη επιβίωσης.  Η κρίση που βιώνει η χώρα μας και κατ’ επέκταση οι πολίτες της  είναι υπόθεση που μας αφορά όλους  μας και   πρέπει  να αντιδράσουμε - Όλοι μαζί  - όσο είναι ακόμα καιρός.
Οι απεργίες  και οι διαμαρτυρίες  των πολιτών  δεν πρέπει να μας βρίσκουν  αντιμέτωπους  , πρέπει  να είμαστε στο πλάι  τους  συνοδοιπόροι .
 Εμείς  οι συνταξιούχοι ,  οι άνεργοι , οι πεινασμένοι , οι γέροντες -που δεν έχουμε να χάσουμε το μεροκάματο- σε κάθε τους κινητοποίηση   οφείλουμε  να  βγαίνουμε μαζί τους  στους δρόμους , είναι  χρέος μας     να διαμαρτυρηθούμε  μαζί τους .
  Η σημερινή κατάσταση   δεν διαφέρει σε τίποτα  από μία πυρκαγιά  που κατακαίει τα πάντα  . Όπως λοιπόν τρέχουμε  για να σβήσουμε τις φωτιές   για να μην καεί το σπίτι μας   έτσι και τώρα όλοι μαζί  πρέπει να αντιδράσουμε . Κινδυνεύει το μέλλον των παιδιών μας , η αξιοπρέπειά μας σαν έθνος , σαν χώρα , σαν ανθρώπινο είδος .
Μια αρένα  το σημερινό σύστημα  που  κατατρώγει   σαν λιοντάρι  τους ανθρώπους   . ΄Ενας Μινώταυρος   που για να επιβιώσει   χρειάζεται ανθρώπινο  αίμα .
 Κι η  Ελλάδα    μια ευλογημένη  χώρα ,   το  πέρασμα ,   το σταυροδρόμι  ανάμεσα σε τρείς ηπείρους , Ασία –Ευρώπη- Αφρική ,  με  πλούσιο έδαφος και υπέδαφος είναι καλή   τροφή   για τους κερδοσκόπους .
 Ας   αναλογισθούμε  τη δουλεία  και τους  δούλους  των παλιών χρόνων ,ας αναλογισθούμε  πόσοι πέθαναν και θάφτηκαν   στα θεμέλια  έργων,  θαρρώ πως οδεύουμε  ολοταχώς  για την ίδια εποχή .
 Τα Κέντρα εξουσίας  με μεθοδευμένες κινήσεις προσπαθούν να μας κάνουν φτωχούς , πεινασμένους ,  δίχως όνειρα , δίχως μόρφωση , δίχως την ιστορία μας , δίχως τα ήθη και τα έθιμά μας , χωρίς περιουσίες,  ευάλωτους , άβουλους  .
 Με αυτό τον τρόπο πραγματοποιούν   ποιο εύκολα τα σχέδιά  τους , συγκεντρώνουν το χρήμα  ,αποκτούν την  γη μας   , τα ορυκτά  μας , τη θάλασσά μας, τον ήλιο μας ,την Εθνική μας  κυριαρχία .
 Όμως  όλοι   μαζί  μπορούμε να αλλάξουμε αυτή  την κατάσταση αλλά και   καθένας   από το δικό του πόστο  μπορεί να προσφέρει .
 Χρειαζόμαστε μόνο    θέληση  και  θάρρος .
 Γιατί  η  απραξία και το χουζούρι του καναπέ  βλάπτει τα παιδιά μας, τα εγγόνια μας, τη νέα γενιά  . Μας βλάπτει όλους .
 Πρέπει  να δείξουμε  στους  βουλευτές   ότι δεν ενεργούν  σύμφωνα με τη δική μας θέληση .
 Η εποχή των χειροκροτημάτων  πρέπει επιτέλους να τελειώσει.
 Αλήθεια τι ακατανόητο  είναι  πάλι  τούτο .
 Αδιαφορούν  για όλα όσα χάνουμε  σα  χώρα και  σαν άνθρωποι και το μόνο που σκέπτονται είναι πώς θα εξασφαλίσουν το δικό τους τομάρι .
Ψηφίζουν  την εξαγορά χρόνου προκειμένου να συνταξιοδοτηθούν οι Δήμαρχοι και   οι βουλευτές οι οποίοι δεν έχουν θεμελιώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης . Τι αίσχος , τι ντροπή , τι αηδία για όλους  τους .
 Τι  άχρηστο διακοσμητικό στοιχείο ο κ. Παπούλιας Πρόεδρος Δημοκρατίας , που δεν αντιδρά .
 Την  Παρασκευή   16 Αυγούστου στην Πάρο   στην Πλατεία Εκατονταπυλιανής έγινε  συλλογή φαρμάκων  για την περίθαλψη των άπορων συνανθρώπων μας .
 Τι υπέροχη κίνηση ανθρωπιάς !!!
 Η  Αλληλεγγύη  στη σημερινή εποχή μας  είναι πράξη ιερή .
 Κι’  ο καθένας μας μπορεί   να προσφέρει κατιτί  στον συνάνθρωπό του  και  απ το περίσσευμά του  και από το υστέρημά του.
 Δεν είναι μόνο τα υλικά αγαθά που λείπουν σήμερα από τη ζωή μας .         
Η μοναξιά και η καταφρόνια  είναι εξίσου σοβαρές   ελλείψεις  επιβίωσης .
  Ένα χαμόγελο , ένα άγγιγμα στην πλάτη είναι δύναμη  ζωής  για τους αδύναμους .
  Άλλωστε ,  << κανείς δεν είναι τόσο φτωχός που να μη μπορεί να προσφέρει ένα χαμόγελο  και κανείς τόσο πλούσιος που να μην το έχει ανάγκη >>
 Όλοι μαζί  ενωμένοι μπορούμε  να αλλάξουμε το δρόμο που χάραξαν για μας τα μεγάλα συμφέροντα . Αρκεί  να  ενεργήσουμε με μόνο  στόχο και κίνητρο την αγάπη μας  για τούτον εδώ τον τόπο και τους ανθρώπους της  , χωρίς    προσωπικές   φιλοδοξίες  και  πισωμαχαιρώματα γιατί αν ανατρέξουμε στο παρελθόν μας  θα θυμηθούμε  πάμπολλους ιστορικούς ,  φιλοσόφους  και ήρωες   για τους οποίους σήμερα ήμαστε υπερήφανοι  και όμως τη δεδομένη στιγμή τους τιμωρήσαμε με  εξορία , κώνειο , φυλακή , δολοφονία.  


  

Δεν υπάρχουν σχόλια: