Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

Ένιωσαν την "χαρά της ιδιωτικοποίησης¨εκεί στην Ήπειρο με την "ΔΩΔΩΝΗ".

"  Η Ανώνυμη Αγροτική Βιομηχανία Γάλακτος Ηπείρου "Δωδώνη" ιδρύθηκε πριν από 50 χρόνια, από την Αγροτική Τράπεζα και τις Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών της Ηπείρου. Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, σε ετήσια βάση, η "Δωδώνη" επεξεργάζεται πάνω
από 70.000 τόνους γάλακτος που προμηθεύεται από 7.000 παραγωγούς-κτηνοτρόφους, έχοντας έτσι διακριτό ρόλο στην αγροτοκτηνοτροφική ζωή της Ηπείρου.
 Το 2011 η "Δωδώνη" είχε κύκλο εργασιών που ανήλθε σε 96,7 εκατομμύρια ευρώ ενώ τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 3,6 εκατομμύρια ευρώ, φιγουράροντας επιπρόσθετα ως η κορυφαία ελληνική εξαγωγική εταιρεία στον τομέα των τυροκομικών προϊόντων. "

πηγη

 Συνέχεια του σκανδάλου της Αγροτικής Τράπεζας η πώληση της κερδοφόρου "ΔΩΔΩΝΗ" σε ιδιώτη προμηθευτή. Η τιμή αγοράς-επένδυσης εξευτελιστική. Περίπου έξη φορές τα κέρδη της, με μηδενισμό των τεράστιων περιουσιακών στοιχείων της, αλλά και της θέσης στην αγορά.
 Τα δακρυγόνα και τα μεροκάματα των ΜΑΤ χθές, ήταν ένα νέο στοιχείο κόστους της νέας-ιδιωτικής "ΔΩΔΩΝΗΣ".
 Οι απλήρωτοι κτηνοτρόφοι πήραν ένα δείγμα της ιδιωτικοποίησης που πρόκειται να ζήσουμε τα επόμενα χρόνια.'
 Όπου το κράτος θα έχει περιέλθει ΟΧΙ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ.... αλλά σε μια ομάδα που 
θα πρέπει να χαρακτηριστεί "βαθύ αντικοινωνικό κράτος". 
 Αυτό το "βαθύ αντικοινωνικό κράτος" που δεν έχει χαρακτηριστικά ιδιώτη... - διότι δεν είναι ιδιώτες, όλοι αυτοί οι μεγαλοεργολάβοι-χορηγοί-φιλοι που εμφανίζονται πίσω από κάθε δημόσιο έργο, κάθε εκποίηση, κάθε "επένδυση" τύπου "ΔΩΔΩΝΗ", ΟΠΑΠ, εκμετάλλευσης ορυκτού πλούτου, εκμετάλλευσης εθνικών οδών, κλπ κλπ. - ετοιμάζεται να μεταβάλλει την χώρα σε χώρα κερδοφόρα για τους ίδιους, χώρα-καλύβα του μπάρμπα θωμά για όλους εμάς τους υπόλοιπους.
 Στην πρωτεύουσα της Ηπείρου, στα Ιωάννινα, χθές πήραν μια πρώτη "μυρωδιά".
 Και φυσικά δάκρυσαν, όχι μόνο από την μυρωδιά των δακρυγόνων....

Δεν υπάρχουν σχόλια: