Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

ΚΕΠΠ, ΔΕΥΑΠ, ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ,


Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

Πάρος, 02/07/2013

ΚΕΠΠ, ΔΕΥΑΠ, ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ,

και άλλες… αθλιότητες.

Βρισκόμαστε ένα χρόνο πριν τις ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ και άρχισαν τα όργανα. Έχουμε μπροστά μας  μια καλά ενορχηστρωμένη επίθεση ενάντια στην Παράταξη μας. Καθοδηγητές, για άλλη μια φορά αυτοί που πριν δυόμιση χρόνια, με νύχια και με δόντια προσπάθησαν να τορπιλίσουν  την δημιουργία της ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΑΡΟΥ-(ΚΕΠΠ) και να αποτρέψουν την υποψηφιότητα του Μανώλη Γλέζου. Και τι δεν σκαρφίστηκαν τότε…

Σήμερα επανέρχονται. Νέες ετερόκλητες συμμαχίες, νέα ταξίματα, νέες δήθεν πολιτικές διαφωνίες, νέοι αριβισμοί, νέες προσπάθειες αποδόμησης, νέες ίντριγκες…..

Φαίνεται ότι η πρωτοβουλία της ΚΕΠΠ να συζητήσει, για τα Δημοτικά Θέματα, με άλλες συγγενείς  συλλογικότητες και πολίτες, τους χάλασε τους υπόγειους σχεδιασμούς, γιατί πίστευαν ότι με τις παρασκηνιακές τους κινήσεις θα περνούσαν τα σχέδια τους.

Σκέψου τι έχει να γίνει όταν αυτές οι πρώτες  συζητήσεις, όπως από τώρα  φαίνεται, προχωρήσουν…… Κάποιοι θα χάσουν τον ύπνο τους.

#

Είναι σε όλους γνωστό ότι για το θέμα της ΔΕΥΑΠ και τον παλιό της Πρόεδρο, η Κίνηση Ενεργών Πολιτών Πάρου ήταν η Δημοτική Παράταξη που τράβηξε πάνω της όλη  την αντιπαράθεση με την Δημοτική Πλειοψηφία, φέρνοντας το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Κρατήσαμε μια ξεκάθαρη στάση στο θέμα των εργαζομένων, όταν άλλοι «έστριβαν δια του αρραβώνος», ενώ ταυτόχρονα βάζαμε  επιτακτικά το θέμα αντικατάστασης του Προέδρου της. Θυμίζουμε ότι εκδώσαμε πάμπολλα Δελτία Τύπου και Ανακοινώσεις και κάναμε συνεχείς παρεμβάσεις τόσο στο Δημοτικό Συμβούλιο όσο και στο ΔΣ της Εταιρείας.

Μετά από μήνες αντιπαραθέσεων, που πολλές φορές έφτασαν στα όρια της πολεμικής, η Πλειοψηφία καταλαβαίνοντας το αδιέξοδο, που η ίδια είχε φέρει στη ΔΕΥΑΠ, αποφάσισε να αντικαταστήσει το Πρόεδρο της, διά της «παραίτησης για προσωπικούς λόγους».

 

Ξέρουμε πολύ καλά ότι στην εξέλιξη των πρωτοβουλιών μας για την ΔΕΥΑΠ, συναντήσαμε, εκτός από την αναμενόμενη αντίδραση  του Προέδρου της και της Πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου, τη παρέμβαση καλού μας «φίλου», που σε δύο περιπτώσεις κινήθηκε  ανοιχτά ενάντια στις προτάσεις και πρωτοβουλίες  μας. Η πρώτη στις αρχές του χρόνου όταν συζητιόνταν η μομφή της ΚΕΠΠ, που έκανε παρασκηνιακή παρέμβαση στο Δήμαρχο υπέρ της παραμονής Φραγκούλη και η δεύτερη,  μετά την «παραίτηση» Φραγκούλη, που πάλι παρασκηνιακά, προσπάθησε να αποτρέψει την αποδοχή της από τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου. Σαν κερασάκι στη τούρτα ήρθε  τελευταία  και  η επώνυμη παρέμβαση, σε τοπική εφημερίδα, «πολυγραφότατου»  αρθογράφου που μας τα «έχωσε» για τη στάση μας  να ψηφίσουμε τον  Δημήτρη  Αντιπαριώτη  για Πρόεδρο της ΔΕΥΑΠ.

 

Ξεκαθαρίζουμε για άλλη μια φορά τα πράγματα : Αγωνιστήκαμε για την αντικατάσταση του Στέλιου Φραγκούλη από την προεδρία της ΔΕΥΑΠ και  μετά από μήνες δικαιωθήκαμε για την επιλογή μας. Προτάθηκε από την πλειοψηφία ο αντικαταστάτης του, και εμείς θα έπρεπε να τον καταψηφίσουμε για να δείξουμε τι ; ότι κάνουμε αντιπολίτευση ; ότι είμαστε συνεπείς ; ότι είμαστε Αριστεροί ; ότι ψηφίζουμε «παρών» για να βγάλουμε την ουρά μας απ’ έξω ; ότι δεν ξέρουμε να ξεχωρίσουμε δυό γαιδάρων άχυρα ; Απλές ερωτήσεις για απλά πράγματα.

 

Ο Δημοτικός Σύμβουλος της ΚΕΠΠ Σωτήρης Καστρουνής ψήφισε τον Δημήτρη Αντιπαριώτη για πολιτικούς λόγους, αφού πρώτα έθεσε το θέμα της πολιτικής νερού που θα πρέπει να ακολουθήσει, γιατί το νερό δεν είναι εμπορικό προϊόν και δεν αφορά μόνον εμάς. Το νερό είναι Κοινωνικό Αγαθό σε ανεπάρκεια και το δικαιούνται και αυτοί που θα έρθουν μετά από εμάς. Η πολιτική διαχείρισης του έχει σαν  προϋπόθεση την λελογισμένη χρήση του. Τον ψηφίσαμε :

•Για να μην είμαστε ανακόλουθοι με τον αγώνα και τις θέσεις της ΚΕΠΠ για το θέμα της ΔΕΥΑΠ, μέχρι σήμερα.

•Γιατί ο προταθείς ήταν το μόνο μέλος του ΔΣ της ΔΕΥΑΠ που έμπρακτα αντιτάχθηκε στη πολιτική Φραγκούλη, όχι μόνο παίρνοντας θέση υπέρ των εργαζόμενων, αλλά  παραιτούμενος και από το ΔΣ της Εταιρείας, καταγγέλλοντας τη στάση του Προέδρου της.

 

Ψηφίσαμε τον νέο Πρόεδρο της ΔΕΥΑΠ και θα τον στηρίξουμε όσο θα προσπαθεί να επαναφέρει την ηρεμία στις σχέσεις διοίκησης  και εργαζομένων και, όσο οι αποφάσεις του ίδιου και του ΔΣ  θα κινούνται στη σωστή κατεύθυνση. Δεν θα διστάσουμε όμως να τον κριτικάρουμε αν δεν προσπαθήσει να βγάλει τη ΔΕΥΑΠ από  το τέλμα της διαχείρισης Φραγκούλη, και αν βαδίσει ενάντια στα συμφέροντα του Κοινωνικού Συνόλου. Σίγουρα όμως δεν θα τον περιμένουμε στη γωνία για να του φορτώσουμε Ανεπάρκειες και Αμαρτίες του Παρελθόντος. Όσοι το κάνουν σήμερα, έχουν ιδιοτελείς σκοπούς και κινούνται  εκ του πονηρού.

 

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της ΚΕΠΠ (Γλέζος, Ισιγώνης, Καστρουνής), όλα αυτά τα χρόνια δεν ακολούθησαν μια στείρα Αντιπολιτευτική Τακτική. Από την αρχή τόλμησαν, αξιολογώντας κατά περίπτωση τις προτάσεις της Πλειοψηφίας, είτε να τις ψηφίζουν, είτε να τις απορρίπτουν καταψηφίζοντας τις, δικαιολογώντας, και στις δυό περιπτώσεις, τις θέσεις της Παράταξης. Πιστεύουμε ότι έτσι ασκείται μια  υπεύθυνη πρακτική και τακτική και ένας ουσιαστικός αντιπολιτευτικός ρόλος.

Την ίδια πολιτική θα συνεχίσουμε και δεν θα πέσουμε στη παγίδα του Λαϊκισμού που κάποιοι προσπαθούν να μας σπρώξουν.

 

###

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: