Όχι στο ξεπούλημα της «Xρυσής Αμμουδιάς» λέει η Θάσος
Ξεσηκωμός επικρατεί στη Θάσο για το ξεπούλημα της πιο φημισμένης παραλίας του νησιού. Η απόφαση του ΤΑΙΠΕΔ να παραχωρήσει σε ιδιώτες την ξακουστή «Xρυσή Αμμουδιά» έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση των κατοίκων. Σε ένδειξη διαμαρτυρίας κήρυξαν ανεπιθύμητους τους βουλευτές του νομού, αλλά και όποιον τάσσεται υπέρ της πώλησης ή παραχώρησης δημόσιας γης! Ο Δήμος Θάσου άρχισε ήδη τις απαραίτητες ενέργειες σε μια προσπάθεια να μπλοκάρει την παραχώρηση της παραλίας έκτασης 181 στρεμμάτων, που προωθεί η κυβέρνηση.
Οι κάτοικοι αντιδρούν στην πώληση της συγκεκριμένης έκτασης, σημειώνοντας ότι οι αντιδράσεις τους δεν οφείλονται μόνο στο εμπορικό κομμάτι. Εγείρουν και ηθικό θέμα κάνοντας λόγο για ζήτημα τιμής για το νησί. Ο δήμος στην προσφυγή του θέτει ζήτημα έννομου συμφέροντος, αφού σε περίπτωση παραχώρησης της έκτασης θα βλαφτούν ζωτικά συμφέροντα και του δήμου και του περιβάλλοντος, και ζητά άμεσα την ακύρωση της διαδικασίας. 
Ναύπλιο: Κάτω τα χέρια από την Καραθώνα 
Η εκποίηση των 1.911 στρεμμάτων της Καραθώνας θα στερήσει από τους πολίτες τη δυνατότητα χρήσης όχι μόνο του αιγιαλού και της παραλίας, αλλά και του υπόλοιπου χώρου της περιοχής, από ήπιας μορφής δραστηριότητες που μπορούν αναπτυχθούν όταν ο δημόσιος χώρος παραμείνει προσιτός σε όλους. Τα τελευταία είκοσι χρόνια οι κάτοικοι του Ναυπλίου δεν έχουν πάψει να αντιστέκονται στην επιχείρηση ιδιωτικοποίησης της παραλίας της Καραθώνας και τον αποκλεισμό τους από αυτή. 
Στο σφυρί και οι υγρότοποι των Κυκλάδων 
Την ίδια ώρα, οκτώ περιοχές σημαντικής οικολογικής αξίας σε Νάξο, Μήλο, Άνδρο, Πάρο και Αντίπαρο ανέλαβε να ξεπουλήσει το ΤΑΙΠΕΔ μετά από πρόσφατη απόφαση της κυβέρνησης:
- 4 περιοχές υγροτόπων σε 
ΝάξοΜήλο και Άνδρο που βρίσκονται εντός ορίων περιοχών Natura 2000 (Ειδικές Ζώνες Διατήρησης, από τις οποίες οι 3 και εντός Ζωνών Ειδικής Προστασίας -περιοχών σημαντικών για τα Πουλιά)
- 1 υγρότοπο στη Νάξο που έχει χαρακτηρισθεί καταφύγιο άγριας ζωής