Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Εθνικιστές ξυλοκόπησαν 4 φοιτητές στου Ψυρρή

Εθνικιστές ξυλοκόπησαν 4 φοιτητές στου Ψυρρή
Ομάδα 20 περίπου εθνικιστών ξυλοκόπησε άγρια την περασμένη Παρασκευή 4 Έλληνες φοιτητές στου Ψυρρή, επειδή δεν τους άρεσαν οι φάτσες τους.
  Όπως γράφει η Εφημερίδα των Συντακτών, στις 4 τα ξημερώματα τα τέσσερα νεαρά παιδιά έκαναν βόλτα στα στενά της περιοχής, λίγο πριν γυρίσουν στα σπίτια τους, όταν ξαφνικά τους πλησίασαν 10-12 μηχανάκια.
 Ένας μασκοφορεμένος με ξυρισμένο κεφάλι κατέβηκε από το μηχανάκι και τους φώναξε: «Εσείς τι είστε; Αναρχικοί είστε ρε;». Πριν προλάβουν να απαντήσουν δέχτηκε επίθεση ο πρώτος φοιτητής με γροθιές και ακολούθησαν μπουνιές και κλωτσιές και στους άλλους από 10 άτομα.
Οι υπόλοιποι από τους δράστες παρακολουθούσαν από τα μηχανάκια τους.

«Την ώρα που μας δέρνανε, μας βρίζανε και μας φτύνανε», δηλώνει ένας από τους φοιτητές στην εφημερίδα. «Να μάθετε μαλακισμένα να καίτε ελληνικές σημαίες», τους φώναζαν μεταξύ άλλων.

Όταν τελείωσαν την επιδρομή που άφησε τους φοιτητές με ραγισμένα πλευρά και μαυρισμένα μάτια, οι δράστες έφυγαν κορνάροντας θριαμβευτικά. Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι σε κοντινό στενό βρισκόταν ομάδα αστυνομικών που δεν αντελήφθη το περιστατικό. Τα παιδιά πέρασαν τη νύχτα στον Ερυθρό Σταυρό όπου συνάντησαν άλλα 10 θύματα ξυλοδαρμού εκείνης της νύχτας.

«Τους είδα, δεν είχαν διακριτικά πολιτικής οργάνωσης, οι περισσότεροι φαινόταν κάτω από 20 χρονών και φορούσαν μαύρες μπλούζες. Η ειρωνεία είναι ότι κανένας μας δεν ανήκει σε κάποια πολιτική οργάνωση. Κάποιοι από εμάς παίζουμε μουσική σε ένα συγκρότημα, εγώ φορούσα μια μπλούζα μουσικού συγκροτήματος, σταράκια και έχω μούσια. Είναι αυτό αδίκημα;», αναρωτιέται ένας από τους φοιτητές. «Φοβόμουν την άνοδο του φασισμού αλλά δεν περίμενα ότι μπορεί να συμβεί από τώρα κάτι τέτοιο και σε Έλληνες. Δεν έχω σκοπό να κόψω τα μούσια για αυτούς. Ίσως προτιμήσω να φύγω από τη χώρα. Αλλά όχι ακόμα», λέει.

lifo

Δεν υπάρχουν σχόλια: