Τετάρτη, 3 Ιουλίου 2013

17 εκ τουρίστες, αλλά σύμφωνα με τον Δήμαρχο Πάρου η τουριστική περίοδος στην Πάρο είναι πεσμένη

Εικόνες από το ελληνικό κινηματογράφο όπου εκατοντάδες τουρίστες αποβιβάζονται στο νησί για να ζητιανέψουν,θα δούμε να εκτυλίσσονται φέτος το καλοκαίρι.
Μπορεί ο πρωθυπουργός στα πλαίσια του succes story να δήλωσε ότι τα ελληνικά νησιά θα κατακλυστούν από τουρίστες ωστόσο δεν έχει διευκρινιστεί ότι οι συγκεκριμένοι τουρίστες έρχονται με σκοπό να μην αφήσουν ούτε ένα ευρώ στις τουριστικές επιχειρήσεις του τόπου που θα επισκεφθούν.
Με λίγα λόγια όταν ο Αντώνης Σαμαράς κάνει λόγο για 17 εκατομμύρια τουρίστες που θα επισκεφθούν την χώρα μας λέει την μισή αλήθεια διότι το μεγαλύτερο ποσοστό των τουριστών θα μείνουν σε ξενοδοχείο όπου με 20 ευρώ την ήμερα θα τους προσφέρουν ταυτόχρονα φαγητό πότο κλπ (All-inclusive) γεγονός που σημαίνει ότι οι υπόλοιπες τουριστικές επιχειρήσεις των νησιών να βλέπουν τα ταμεία
τους άδεια.
Εντωμεταξυ σύμφωνα με έρευνα του www.koutipandoras.gr o μεγαλύτερος αριθμός τουριστών θα κατευθυνθεί προς τα νησιά με διεθνή αεροδρόμια γενονός που σημαίνει ότι τα υπόλοιπα νησιά δεν θα πάρουν γεύση από το suucces story του κ Σαμαρά. Για παράδειγμα οι Κυκλάδες σύμφωνα με τις μέχρι τώρα κρατήσεις τα ποσοστά όχι μόνο δεν είναι καλύτερα από πέρυσι αλλά πολύ χειρότερα.
Μιλώντας στο www.koutipandroas.gr o δήμαρχος Πάρου τόνισε οτι “επειδή είμαστε νησί ελεύθερου τουρισμού οι κρατήσεις είναι πεσμένες “ και εξηγει οτι “οι ξένοι που έρχονται στο νησί είναι πολύ προσεχτικοί με το πορτοφόλι τους ενώ οι Έλληνες που αφήναν λεφτα στο φαγητό και στο ποτό φέτος μάλλον δεν κάνουν διακοπές”.
Η ίδια εικόνα επικρατεί και στα υπόλοιπα νησιά των Κυκλάδων σε αντίθεση με την Ρόδο την Κρήτη και τα Επτάνησα όπου έχουν επιλέγει τόσο από τις αεροπορικές εταιρείες με χαμηλού κόστους πτήσεις με αποτέλεσμα να προωθούνται στο εξωτερικό ως προορισμοί ενω παράλληλα διαθέτουν και τις υποδομές για All-inclusive ξενοδοχιακές εγκαταστάσεις.
Έτσι, το Success story του πρωθυπουργού στο χώρο του τουρισμού ακούγεται ωραίο αλλά απέχει χιλιόμετρα από την πραγματικότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: