Σάββατο, 1 Ιουνίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΠΠ

Πάρος, 31/05/2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Γ ι α  τ ο  Ε μ π ο ρ ι κ ό  Λ ι μ ά ν ι.Η Κίνηση Ενεργών Πολιτών Πάρου, μέχρι σήμερα δεν έχει πάρει θέση στον πόλεμο χαρακωμάτων ανάμεσα σε Παράταξη Βλαχογιάννη και Δραγάτη, για το θέμα του Εμπορικού Λιμανιού, θεωρώντας τις κοκορομαχίες αυτές ανούσιες. Η μεν «Ενιαία Ενότητα για το μέλλον» την χρησιμοποιεί με μοναδικό στόχο να προωθήσει το μεγάλο αφεντικό της, Γιάννη Ραγκούση, ενώ ο Δραγάτης για να κτυπήσει αυτούς που προσκυνούσε παλιά.  Παίζουν και εδώ το ίδιο Σήριαλ που έπαιξαν και με το Αεροδρόμιο.
Λάβαμε λοιπόν σήμερα ένα e-mail με τίτλο «Σε τροχιά υλοποίησης ,το Νέο Εμπορικό Λιμάνι», με την παράθεση εγγράφων του Νοέμβρη 2011, (κοντά 2 χρόνια πριν) σταλμένων από τον Ραγκούση προς:
Α) την Δ/νση Λιμενικών Έργων (7064 - 01/11/2011) για το Master Plan του Νέου Λιμανιού στο ΚΑΜΙΝΑΚΙ.
Β) το Δήμαρχο (04/11/2011) που του κοινοποιεί το πιο πάνω έγγραφο.
Αντιγράφουμε από την Ανακοίνωση της «Ενιαίας Ενότητας για το μέλλον»:
«Ο Γιάννης Ραγκούσης, ως Υπουργός Υποδομών, έδωσε την εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες ώστε να προβούν στην "ενεργοποίηση" του κωδικού αυτού. Στη συνέχεια οι αρμόδιες υπηρεσίες έδωσαν εντολή στην εργολήπτρια μελετητική εταιρεία "ECOS Μελετητική ΑΕ" για τα παρακάτω: …..» και αναφέρονται τα δύο στάδια κλπ. Δεν αναφέρεται βέβαια το πότε έγινε αυτή η ανάθεση, γιατί αν έγινε το 2011, τι έκαναν από τότε;  γιατί την ξανακάνουν τώρα;
Από το 2011 μέχρι σήμερα, από την «Ενιαία Ενότητα για το Μέλλον», δεν αναφέρεται κανένα έγγραφο και  καμιά ενέργεια του Δήμου, για την παρακολούθηση τουλάχιστον του έργου, που με ενέργειες του, έβαλε σε «τροχιά Υλοποίησης» το 2011, ο δικός μας !! Σιγή Ιχθύος ….

Ξαφνικά, και μετά το ντόρο που έγινε με αφορμή τις καλοκαιρινές φορτοεκφορτώσεις αδρανών  και το αίτημα αλλαγής της Κανονιστικής, εμφανίζεται και δημοσιοποιείται e-mail από την εταιρία ECOS P.Panagopoulos ,προς τον Δήμαρχο, με ημερομηνία 20/05/2013 που αναφέρει ότι χρειάζονται τρείς (3) μήνες για το πρώτο Στάδιο, και μετά από τις γνωμοδοτήσεις και εγκρίσεις, άλλοι τέσσερεις (4) για το  Master Plan, τη προκαταρκτική περιβαλλοντολογική μελέτη κλπ.
Η ανακοίνωση αναφέρει επί λέξει:  
« Αυτές τις ημέρες αναμένεται να υπογραφεί η σύμβαση με την εταιρεία "ECOS ΜΕΛΕΤΗΤΙΚΗ ΑΕ", για την ολοκλήρωση των δύο πρώτων απαραίτητων σταδίων ώστε να φτάσουμε στο τελικό μας στόχο, την ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ από την ΠΑΡΟΙΚΙΑ
Από κανένα από τα παραπάνω και ούτε από τα συμφραζόμενα της ανακοίνωσης  προκύπτει ότι τουλάχιστον έχουν παρθεί οι εγκρίσεις  και ότι η μελέτη, ΟΤΑΝ ΑΝΑΤΕΘΕΙ … θα μπορέσει να προχωρήσει κανονικά. Ισχύει το λαϊκό ρητό : Ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι…… Ποιος ευθύνεται για τον χαμένο χρόνο από το 2011 έως σήμερα ;
Η ανακοίνωση της «Ενιαίας Ενότητας» βέβαια είναι γραμμένη με τέτοιο τρόπο που ο πολίτης να καταλαβαίνει ότι σε λίγους μήνες το έργο ξεκινάει. Κατά την γνώμη μας αυτή η τακτική δεν είναι τυχαία. Είναι μέσα στα πλαίσια της τακτικής της παράταξης του Δημάρχου να θολώνει την πραγματικότητα για να φανεί ότι όλα πάνε καλά. Μας θυμίζει όλους αυτούς  που, τόσο παλιότερα όσο και σήμερα, τη διαστροφή της πραγματικότητας την έχουν  αναγορεύσει σε επιστήμη.
Ας ασχοληθούν, οι κύριοι της  «Ενιαίας Ενότητας». έστω και την τελευταία στιγμή, σοβαρά με το θέμα γιατί η Παριανή Κοινωνία δεν αντέχει άλλο την αδιαφορία και τους ερασιτεχνισμούς τους. Όση  μπογιά και να χρησιμοποιήσουν, το Μαύρο  δεν γίνεται Άσπρο.   

Δεν υπάρχουν σχόλια: