Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2013

Οικονομικοί έλεγχοι στις Κυκλάδες. Ανασφάλιστοι εργαζόμενοι, μη έκδοση αποδείξεων.....

  Στη Νάξο και τη Σύρο ελέγχθηκαν 34 καταστήματα, όπου διαπιστώθηκαν 10 περιπτώσεις φορολογικών παραβάσεων και 14 περιπτώσεις ανασφάλιστης εργασίας.

Συγκεκριμένα, κατά το πενθήμερο 21/06 έως 25/06/2013, μεικτά κλιμάκια αστυνομικών του Τμήματος Φορολογικής Αστυνόμευσης & Κοινωνικής και Ασφαλιστικής Προστασίας, της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, έκαναν  ελέγχους σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Συγκεκριμένα έλεγχοι έγιναν και διαπιστώθηκαν παραβάσεις:

Στη Νάξο
Σε εποχιακή πιτσαρία – ψητοπωλείο στην περιοχή του Αγίου Προκοπίου διαπιστώθηκε η μη έκδοση 3 αποδείξεων λιανικών συναλλαγών και η απασχόληση δύο 2 ανασφάλιστων εργαζομένων.
Σε εστιατόριο – πιτσαρία στην περιοχή του Αγίου Προκοπίου διαπιστώθηκε η μη έκδοση  7 αποδείξεων λιανικών συναλλαγών, η μη επίδειξη του βιβλιαρίου συντήρησης και επισκευών του φορολογικού μηχανισμού, καθώς και η απασχόληση πέντε ανασφάλιστων εργαζομένων.
Σε καφέ – αναψυκτήριο στην περιοχή του Αγίου Προκοπίου, διαπιστώθηκε η απασχόληση ενός ανασφάλιστου εργαζόμενου.
Σε καφέ – εστιατόριο – ψητοπωλείο στην περιοχή του Αγίου Προκοπίου, όπου διαπιστώθηκε η μη έκδοση 3 αποδείξεων λιανικών συναλλαγών.
Σε επιχείρηση μαζικής εστίασης στην Χώρα Νάξου, διαπιστώθηκε η μη επίδειξη του βιβλιαρίου συντήρησης και επισκευών του φορολογικού μηχανισμού, η απασχόληση ενός ανασφάλιστου εργαζόμενου και η μη τήρηση του Ειδικού Βιβλίου Καταχώρισης Νεοπροσλαμβανομένου Προσωπικού της επιχείρησης.
Σε καφέ σνακ μπαρ – εστιατόριο στην Χώρα Νάξου, διαπιστώθηκε η απασχόληση ενός ανασφάλιστου εργαζόμενου.
Σε καφέ σνακ μπαρ – ψησταριά στο Φιλότι, διαπιστώθηκε η απασχόληση ενός ανασφάλιστου εργαζόμενου και η μη τήρηση του Ειδικού Βιβλίου Καταχώρισης Νεοπροσλαμβανομένου Προσωπικού της επιχείρησης.
Σε καφέ σνακ μπαρ – ουζερί στην περιοχή του Απείρανθου, διαπιστώθηκε η μη έκδοση 2 αποδείξεων λιανικών συναλλαγών και η μη τήρηση του Ειδικού Βιβλίου Καταχώρισης Νεοπροσλαμβανομένου Προσωπικού της επιχείρησης.
Σε εστιατόριο στην περιοχή του Απείρανθου, διαπιστώθηκε η μη έκδοση 2 αποδείξεων λιανικών συναλλαγών.
Σε καφέ μπαρ – αναψυκτήριο στην Χώρα Νάξου, διαπιστώθηκε η μη επίδειξη του βιβλιαρίου συντήρησης και επισκευών του φορολογικού μηχανισμού.

Στη Σύρο

Σε εστιατόριο – παραδοσιακή ταβέρνα στην Ερμούπολη, διαπιστώθηκε η απασχόληση τριών ανασφάλιστων εργαζομένων.
Σε εστιατόριο – καφενείο στην Ερμούπολη, διαπιστώθηκε η μη έκδοση 8 αποδείξεων λιανικών συναλλαγών, η μη επίδειξη του βιβλιαρίου συντήρησης και επισκευών του φορολογικού μηχανισμού, καθώς και η απασχόληση 2 ανασφάλιστων εργαζομένων.
Σε καφετέρια – εστιατόριο στην Ερμούπολη, διαπιστώθηκε η μη επίδειξη του βιβλιαρίου συντήρησης και επισκευών του φορολογικού μηχανισμού και η απασχόληση τριών ανασφάλιστων εργαζομένων.
Σε καφετέρια – εστιατόριο στην Ερμούπολη, διαπιστώθηκε η μη έκδοση 6 αποδείξεων λιανικών συναλλαγών και η απασχόληση ενός ανασφάλιστου εργαζόμενου.
Στην ταβέρνα - εστιατόριο στην περιοχή Κίνι, διαπιστώθηκε η απασχόληση ενός ανασφάλιστου εργαζόμενου.
Σε καφέ - εστιατόριο στην περιοχή Κίνι, διαπιστώθηκε η απασχόληση 2 ανασφάλιστων εργαζομένων.
Σε καφετέρια στην περιοχή Μέγας Γυαλός διαπιστώθηκε η μη τήρηση του Ειδικού Βιβλίου Καταχώρισης Νεοπροσλαμβανομένου Προσωπικού της επιχείρησης και η απασχόληση 2 ανασφάλιστων εργαζομένων.

Οι δικογραφίες που σχηματίστηκαν θα υποβληθούν στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές ενώ παράλληλα θα ενημερωθούν και οι αρμόδιες Υπηρεσίες (Δ.Ο.Υ., Ι.Κ.Α.) για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

Υπενθυμίζεται ότι στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις 11012@hellenicpolice.gr &financialpolice@hellenicpolice.gr της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: