Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΠΠ








Πάρος, 17/06/2013
Δ Ε Λ Τ Ι Ο  Τ Υ Π Ο Υ
Για το τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο της 14/06/2013 
1/. Πριν από τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης συζητήθηκαν τα ψηφίσματα που κατατέθηκαν για το Κλείσιμο της ΕΡΤ. Εισηγήθηκε ο Δήμαρχος, που κατήγγειλε τις Κυβερνητικές Αντιδημοκρατικές Μεθοδεύσεις.
Τα ψηφίσματα που κατατέθηκαν ήταν αυτά,  της Κίνησης Ενεργών Πολιτών, της Λαϊκής Συσπείρωσης, της Πάρος Αξία, και της Πρωτοβουλίας Πολιτών. Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ να συμπαρασταθεί στον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ, και να καταγγείλει αυτές τις πραχτικές.
(Επισυνάπτουμε το Σχέδιο Ψηφίσματος που κατέθεσε η ΚΕΠΠ)

2/. Το θέμα που κυριάρχησε στο Δημοτικό Συμβούλιο της 14/06/2013, ήταν η παραίτηση Φραγκούλη από την Προεδρία της ΔΕΥΑΠ.
Η ΚΕΠΠ τοποθετήθηκε στο θέμα, χωρίς να θέλει να ρίξει λάδι στη φωτιά, γιατί πιστεύει ότι δεν πρέπει να ισχύει το αρχαίο ρητό «Δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται…». Κάνουμε μονάχα ένα σχόλιο: Πόσο καλύτερα θα ήταν τα πράγματα για την ΔΕΥΑΠ αν, από πέρυσι, η Δημοτική Πλειοψηφία είχε αποδεχτεί την πρόταση μας για την αλλαγή της ηγεσίας της επιχείρησης, και δεν είχε στηρίξει με νύχια και με δόντια τον κ. Φραγκούλη, παρόλο που ήταν από τότε ξεκάθαρο ότι η κατάσταση στη ΔΕΥΑΠ δεν πήγαινε άλλο.
Στην ψηφοφορία για την εκλογή του νέου πρόεδρου της ΔΕΥΑΠ, ο  Δημοτικός Σύμβουλος της ΚΕΠΠ, Σωτήρης Καστρουνής, ψήφισε τον Δημήτρη Αντιπαριώτη, γιατί εκτίμησε την στάση του στο ΔΣ της ΔΕΥΑΠ το προηγούμενο διάστημα, και γιατί η παραίτηση του, πριν από καιρό, από αυτό, ήταν μια ξεκάθαρα πολιτική πράξη, που κανένας άλλος δεν τόλμησε να κάνει.

###

Δεν υπάρχουν σχόλια: