Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Eνας ξεχωριστός ιεράρχης.


Ο Δημητριάδος Ιγνάτιος , ο διανούμενος παπάς με τον γλυκό λόγο.
 Οσοι έτυχε να έχουν δεί το Αρχονταρίκι , εκπομπή στην ΕΡΤ Κυριακή πρωί θα συμφωνήσουν .Διαβάστε μέρος του κηρύγματός του στη σημερινή γιορτή στη Μητρόπολη Βόλου . 
" Ο κ. Ιγνάτιος τόνισε και πάλι την ανάγκη σεβασμού του ανθρωπίνου προσώπου, στοιχείο που διαπνέει το πνεύμα και τον λόγο του Ευαγγελίου και επεσήμανε: «ο κάθε άλλος άνθρωπος είναι μια ζωντανή εικόνα του Θεού, απ' όπου κι αν προέρχεται, σε ό,τι κι αν πιστεύει, όποιος κι αν είναι και δεν αρμόζει στους Ορθοδόξους και μάλιστα στους Έλληνες να ξεχωρίζουν ανθρώπους, να υποτιμούν ανθρώπους, να προπηλακίζουν ανθρώπους, γιατί δεν είναι του δικού μας χρώματος, της δικής μας φυλής, της δικής μας πίστεως

 Δεν υπάρχει χειρότερη κατάντια για τους Ορθοδόξους και μάλιστα τους Έλληνες απ' αυτή. Έχουμε καταγράψει μια οικουμενική ιστορία σε αυτό τον κόσμο και όλοι στρέφονται προς εμάς για τον αρχαίο μας πολιτισμό, για την ορθόδοξη πίστη μας, για τους Μάρτυρες και τους Αγίους μας. Πώς είναι δυνατόν να ανεχθούμε τέτοια φαινόμενα; Καταλαβαίνω την κρίση, ξέρω πολύ καλά τα προβλήματα, ζω ανάμεσά σας. Αυτό, όμως, δεν δικαιολογεί επ' ουδενί, να ενδώσουμε και να υποχωρήσουμε στο κήρυγμα της αγάπης, στο κήρυγμα του σεβασμού του άλλου και της διαφορετικότητας. Τότε θα έχουμε προδώσει τον Χριστό και το Ευαγγέλιο Του.
 Όσο θα παραμένω Επίσκοπος του Χριστού σε αυτό τον τόπο, μαζί με τους ιερείς μου και θέλω να πιστεύω και με όλους σας, θα υπερασπίζουμε τον κάθε άνθρωπο ως ζωντανή εικόνα του Θεού και θα τον διακονούμε, χωρίς κανένα να ξεχωρίζουμε. Αυτή είναι η πίστη μας, αυτή είναι η παράδοσή μας, αυτή είναι η ζωή μας. Και αυτό θα πρέπει όλοι να το κατανοήσουν ...».

Δεν υπάρχουν σχόλια: