Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Αμβρόσιος: Από Χωροφύλακας - Παπάς και Χρυσαυγίτης


Χρήστος Η. Χαλαζιάς

Έως πότε θα βασιλεύει υποκριτής
και θα παγιδεύεται ο λαός;
Ιώβ


Ο πρώην ταγματάρχης της Χωροφυλακής κατά κόσμο Αθανάσιος Λενή και ως παπάς Αμβρόσιο, μητροπολίτης Αιγιαλείας Καλαβρύτων είναι υμνητής των βασανιστών της χούντας κατηγορώντας τους βασανισμένους ως αναρχοκομουνιστές και συκοφάντες.
Ο Αθανάσιος – Αμβρόσιος Λενής υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία κατά τα πέτρινα χρόνια στην «Βασιλική Χωροφυλακή» ως επικεφαλής της Θρησκευτικής Υπηρεσίας.
Το 1957 μαζί με τον φίλο του Καλλίνικο Καρούζο, τον νεαρό και μετέπειτα Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο Παρασκευαΐδη και άλλους τρεις τέσσερις διακόνους ιδρύουν την παρεκκλησιαστική οργάνωση «Χρυσόπηγη» με έδρα στο Παγκράτι.
Η νέα αυτή οργάνωση στη διάρκεια της πορείας της έχει κατηγορηθεί για την παρακρατική της δράση, για συνεργασία με την ΚΥΠ, και έχει εμπλακεί σε διάφορα οικονομικά και ροζ σκάνδαλα. Η πιο κραυγαλέα περίπτωση είναι αυτή με την εκλογή του Πατριάρχη Ιεροσολύμων Ειρηναίου. (Αρκεί κάποιος να δει τις αποκαλύψεις στων τύπο το Φλεβάρη του 2005) Ο βίος αυτή της οργάνωσης είναι σημαντικό να την μελετήσει κανείς. (Ελευθεροτυπία 26/3/2005) 
Αφορμή Το Τίποτα Για να Εκφράσει τα Πιστεύω του - Ας έρθουμε όπως στο άτακτο παιδί της οργάνωσης των πρώην ταγματάρχη της Χωροφυλακής Αθανάσιο Λενή ή Αμβρόσιο. 
Ο παπάς ενοχλήθηκε πρώτον γιατί λέει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μίμη Ανδρουλάκης δεν πήγε να ορκιστεί. Από πότε ο γνήσιο χριστιανός ορκίζεται; Ο Ευαγγελιστής Ματθαίος στο εδάφιο Κ 5 33- 37 της Καινής Διαθήκης λέει «Έστω δε ο λόγος υμών ναι, ναι, ου, ου το δε περισσόν τούτων εκ του πονηρού εστίν». Για να γίνει όμως ποιο κατανοητό ότι, το να μην ορκίζεται κάποιος δεν είναι αμαρτία θυμίζω στο Αθανάσιο Λενή την ερμηνεία που δίνει συνάδελφός του ο Ιερόθεος Μητροπολίτης Ναυπάκτου. «Ο όρκος και μάλιστα όταν δίνεται πάνω στο Ευαγγέλιο, είναι παράβαση, αμαρτία, πονηριά και δεν μπορεί κανείς να χρησιμοποιεί προφάσεις για να δικαιολογήσει την ύπαρξη αυτή». Με αυτά τα λόγια απαντά ένα από τα λαμπερά μυαλά της εκκλησίας που με το ιεραποστολικό του έργο και ποτέ δε απασχόλησε την κοινή γνώμη με σκάνδαλα.
Το δεύτερο που προκάλεσε το ενδιαφέρον το παπά είναι η συμπεριφορά του Προέδρου της Δημοκρατίας απέναντι στο πολιτικό μόρφωμα που λέγεται « Λαϊκός Σύνδεσμος – Χρυσή Αυγή». Μάλλον ο παπάς δεν έχει διαβάσει τα κείμενα τους και το τι πρεσβεύει. Απλά εμείς του θυμίζουμε τη πιστεύουν: «Ο Χριστιανισμός μετέθεσε το πρόβλημα της ανθρώπινης ύπαρξης εκτός Ιστορίας. Το μήνυμα αγάπης και ειρήνης που εκόμισε δεν έχει τίποτε το φυσικό και το ιστορικό. Ότι είναι περιουσία του Ανθρώπου, είναι ακριβώς η Ιστορία του και η αέναη πάλη του για πολιτιστική δημιουργία,. Ο Χριστιανισμός υπήρξε ξένος προς την Αρία ιδιοσυγκρασία, τη διηνεκώς ανήσυχη, τραγική και ηρωική. Το κήρυγμα αγάπης που εκόμισε στον Κόσμο, όταν εφαρμόσθηκε στο ιστορικό πεδίο, οδήγησε την ανθρωπότητα σε δυσθεώρητες εξάρσεις μισαλλοδοξίας και σκοταδιστικού φανατισμού, εξοντωτικούς πολέμους και φρικιαστικά εγκλήματα, ανοσιουργήματα κατά του πνεύματος και του πολιτισμού και στις πλέον αιματηρές διαμάχες και συγκρούσεις. Αν το χριστιανικό όραμα λοιπόν βοηθά τους απανταχού παρίες της ιστορίας να αρνηθούν τη φύση τους και να αποθέσουν την ελπίδα για ένα δικαιότερο κόσμο στην «άλλη ζωή», δεν τους καθιστά έτσι παρά δραπέτες και ριψάσπιδες της αγωνιστικής εμβίωσης αυτής εδώ της ζωής, στην οποία ο Άνθρωπος είναι προορισμένος να θέσει ανεξίτηλη τη σφραγίδα της περιουσίας του.
Στον καιρό μας ο Εθνικοσοσιαλισμός κομίζει το μήνυμα της ευρωπαϊκής Αναγέννησης, που αποκαθαρμένη από το αναγκαστικό ιουδαιοχριστιανικό ζυγό 20 αιώνων, ευαγγελίζεται μια νέα αυθεντική Αριο-ευρωπαϊκή πολιτιστική συγκομιδή. Απέναντι στην Εβραϊκή Αντίληψη Ζωής δια της οποίας ο Ιουδαιοχριστινισμός εισήλθε στην ιστορία,… Στους κόλπους της Εθνικοσοσιαλιστικής αναγέννησης δεσπόζουσα θέση κατέχει η γνήσια θρησκεία της Ευρώπης ο παγανισμός ως αυθεντική έκφραση της θρησκευτικότητας του Αρίου ανθρώπου. (Περιοδ. Χρυσή Αυγή Τεύχος 59 σε 13-14) αν ο παπάς δεν κατάλαβε σε τι Θεό πιστεύουν ας διαβάσει την προμετωπίδα της Διακήρυξης Ιδεολογικών Αρχών της Χρυσής Αυγής που λέει: «Αν η Αγία Γραφή είναι το ιερό βιβλίο των Χριστιανών, αν το «κεφάλαιο» είναι το ευαγγέλιο των μαρξιστών κι αν τα δύσοσμα έργα του εβραϊκού συρμού είναι τα λατρεμένα ινδάλματα των αστών κάθε εποχής, για μας τους εθνικοσοσιαλιστές, πηγή αστείρευτης ζωής και Κοσμικός Λόγος ήταν και θα είναι στους αιώνες το Θείο τραγούδι της ΙΛΙΑΔΑΣ» Συμφωνεί με αυτά που υπερασπίζεται η Χρυσή Αυγή ; Και αυτά δεν είναι άποψη ενός μέλους αλλά ιδεολογική ταυτότητα τους. 
Βέβαια ο παπάς δεν δυσκολεύεται από άμβωνος να εμπλέκεται όχι με τα κοινά και την φιλανθρωπία αλλά με τα πολιτικά, ανάλογα με την περίπτωση. Χαρακτηριστική – πρόσφατη περίπτωση – είναι στην κοίμηση του παπά του χωριού Πάο των Καλαβρύτων προέτρεψε το ποίμνιο του να στηρίξει τον υποψήφιο της Νέας Δημοκρατίας κ. Νικολόπολουλο! 
Αδιαφορία Για Τον Πόνο του Ποιμνίου 
Αν ο παπάς διάβαζε τόσο καλά την ιστορία του τόπου που υπηρετεί ως εκπρόσωπο του Χριστιανισμού όπως το Σύνταγμα της χώρας σίγουρα δεν θα στήριζε ένα νεοναζιστικό κόμμα. Εκτός την εποχή που υπηρετούσε στη Βασιλική Χωροφυλακή δεν είχε χρόνο να διαβάσει για τη ναζιστική σφαγή των Καλαβρύτων αλλά ασχολιόταν με τη μελέτη το πώς να οργανωθεί το παρακράτος με τους μπασκίνες.
Απλά του θυμίζω ότι τα ναζιστικά στρατεύματα ισοπέδωσαν το καλοκαίρι του 1943 τα χωριά Λαπάτα, Τρεχλό, Μάνεσι. Πυρπόλησαν το Χωριό Άνω Λουσοί, και στη συνέχεια το Χωριό Βυσωκά. «Τα Γερμανικά Ναζιστικά στρατεύματα μπήκαν στα Καλάβρυτα στις 9 Δεκεμβρίου. Δημιούργησαν ένα ασφυκτικό κλοιό γύρω από την πόλη, προκειμένου να μην μπορεί κανείς να ξεφύγει. Την έντονη ανησυχία των κατοίκων κατάφερε, παραπλανώντας τους, να κατευνάσει ο Γερμανός ναζί διοικητής Εμπερσμπέγκερ, ο οποίος τους διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται κανείς να πάθει τίποτε και ότι ο στόχος τους ήταν η εξόντωση των ανταρτών. Προχώρησαν αρχικά στην πυρπόληση σπιτιών που ανήκαν σε αντάρτες και αναζήτησαν γερμανούς τραυματίες από τη μάχη της Κερπίνης,. Στις 12 Δεκεμβρίου οι Ναζί άρχισαν να ετοιμάζονται για να αποχωρήσουν την ε4πόμενη. Το πρωί τις 13ης Δεκεμβρίου , πριν καλά , καλά ξημερώσει, χτύπησαν τις καμπάνες της κεντρικής εκκλησίας και Γερμανοί αξιωματούχοι και στρατιώτες διέταξαν να συγκεντρωθούν όλοι οι κάτοικοι στο Δημοτικό σχολείο, αφού πάρουν μαζί τους μια κουβέρτα και τρόφιμα μιας ημέρας. 
Στο κτίριο του σχολείου έγινε ο χωρισμός και ο αποχωρισμός. Τα γυναικόπαιδα κλείστηκαν στο σχολείο και οι άνδρες από 14 ετών και πάνω οδηγήθηκαν σε φάλαγγες στην κοντινή Ράχη του Καππή. Ο χώρος ήταν προσεκτικά επιλεγμένος, που δεν επέτρεπε σε κανέναν να γλιτώσει. Οι Καλαβρυτινοί ήταν αναγκασμένοι να βλέπουν τις περιουσίες τους, τα σπίτια και ολόκληρη την πόλη να καίγονται και μαζί τους να παραδίδονται στη φωτιά οι γυναίκες και τα ανήλικα παιδιά τους που ήταν έγκλειστα στο σχολείο, το οποίο φρουρούσαν πάνοπλοι ναζί στρατιώτες. 
Ο Εμπερσμπέγκερ για να καθησυχάσει τους συγκεντρωμένους , έδωσε το λόγο της στρατιωτικής του τιμής ότι δεν πρόκειται να τους δολοφονήσει.
Την ίδια στιγμή ο οδοντωτός κατηφόριζε κατάφορτος με τις σοδιές από το πλιάτσικο των Ναζί στα σπίτια, στα μαγαζιά και στις αποθήκες, από όπου άρπαξαν ό,τι πολύτιμο υπήρχε. Μαζί και τα χρήματα και τα αποθέματα των τραπεζών και των δημοσίων υπηρεσιών, αφού προηγουμένως ανάγκασαν τους διευθυντές να τα παραδώσουν. Από το ξενοδοχείο «Μέγας Αλέξανδρος» με μια πράσινη και ύστερα μια κόκκινη φωτοβολίδα, δόθηκε το σύνθημα της εκτέλεσης. Τα πολυβόλα θέρισαν τους Καλαβρυτινούς. Ακολούθησε η χαριστική βολή, που ολοκλήρωσε τη σφαγή.
Το μεγάλο Δράμα των Καλαβρύτων είχε ξεκινήσει. Τα νιάτα, οι δημιουργικές δυνάμεις της πόλης, περιουσίες και κόποι ετών αφανίστηκαν στις 2: 34΄ της 13ης Δεκέμβριου 1943, όπως δείχνουν οι δείκτες του σταματημένου ρολογιού της εκκλησίας». (Από το βιβλίο «Ελληνικά Ολοκαυτώματα 1940 – 1945). Ξέρετε παπά μου πως τα χαρακτηρίζει όλα αυτά η «αδικημένη» κατά την πολιτική σας γνώμη Χρυσή Αυγή; «Κατακτητές ήταν οι γερμανοί, πόλεμο είχαμε, ήταν επόμενο να συμβούν όλα αυτά». «Πέρα από αυτό όμως για την περίοδο αυτή των ετών 1940 – 1944 σε σχέση πάντοτε με ότι συνέβη στη χώρα μας έχει καλλιεργηθεί μια συστηματική ψευδολογία, που χρέος έχουμε να αποκαλύψουμε» ( Χρυσή Αυγή τεύχος 64).
«Η γοητεία του Αγκυλωτού Σταυρού, Το μεγαλείο της Μαυροκόκκινης Σημαίας είναι ζωντανό, σήμερα… Τιμή και το Εθνικοσοσιαλιστικό μας καθήκον κραυγάζουμε γεμάτοι πάθος, πίστη στο μέλλον και στα οράματα μας : HAIL HITLER! (Χρυσή Αυγή τεύχος 13). Αν τα υιοθετείται μπράβο σας! Και από την επόμενη Κυριακή να πείτε στου πολίτες όποιο και όσοι είναι εγέρθητι να σφάξουμε και τους υπολοίπους που απέμειναν.
Παπάς Επιχειρηματίας
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας όχι μόνο σέβεται τα άδικα σφαγιασμένα από τους Χιτλερικούς Ναζί θύματα γιατί έχει μελετήσει την ιστορία της χώρας, γνωρίζει πολύ καλά και δεν αγνοεί τα δεινά που δημιούργησε ο παρανοϊκός κατακτητής στη χώρας. Τα υπόλοιπα που λέτε είναι για το καφενείο την ώρα της πρέφας… 
Στο τέλος του κειμένου σας θέτεται μια σειρά από ερωτήματα για κοινωνικό κουτσομπολιό στις μεσημεριανές τηλεοπτικές εκπομπές. Ρωτάτε αν και πρώην χωροφύλακας και σήμερα παπάς – πάντα μισθοδοτούμενος από το κράτος ως δημόσιος υπάλληλος και κατά συνέπεια από τον Έλληνα φορολογούμενο – χωρίς ίσως οικονομικές γνώσεις απορείς: «Που βρήκαν τόσα χρήματα;»
Εγώ θα αντιστρέψω το ερώτημα και ίσως να έχω χάσει επεισόδια από το σήριαλ Μερτικοπουλού που σας παραχώρησε την μεγάλη της περιουσία; Γιατί παραιτήθηκε ο εκτέλεση της διαθήκης μετά από το σάλο που δημιουργήθηκε στα Μέσα Ενημέρωσης; Με τίνος χρήματα φτιάξατε την Ανώνυμη Εταιρεία Μετόχι ΑΕ. Συνεδριακή Ξενοδοχειακή και Κτηματική; Πως μεταβιβάσατε την περιουσία 1.500 στρεμμάτων της Μονής του Μεγάλου Σπηλαίου στην περιοχή Ελαιώνα, στην δικαιοδοσία σας; Πως τις πατάτες και τα κρεμμύδια που παίρνατε το 2004 από την Μη Κυβερνητική Οργάνωση Αλληλεγγύη (ΜΚΟ) το 2005 τα μετατρέψατε σε κρεβάτια και ξενοδοχειακές καρέκλες; Ίσως στους πολίτες σας να μιλάτε για θαύμα! 
«Εάν υποθέσωμεν, ότι ομιλώ τας γλώσσας των αθρώπων και των αγγέλων , δεν έχω όμως αγάπην, έγινα όμοιος προς τον άψυχον χαλκόν, που βουίζει, όταν τον κτυπούν, ή προς το κύμβαλον, που βγάζει θορυβώδη και χωρίς σημασίαν ήχον». (Προς Κορινθίους Κ.Ιγ 1)
Με τα λόγια του αποστόλου Παύλου κλείνω αυτό το σημείωμα μπας και ο παπάς Θανάσης Λένης καταλάβει ότι είναι άλλο χωροφύλακας και άλλο παπάς.


Διαβάστε περισσότερα: http://www.i-reportergr.com/2012/05/blog-post_6705.html#ixzz2U2dD2i1C

Δεν υπάρχουν σχόλια: