Τρίτη, 28 Μαΐου 2013

Ν.Χουντής "Θα εφαρμοστεί η οδηγία για το κούρεμα των καταθέσεων.. -ΑΠΑΝΤΗΣΗ... "ΔΕΝ ΞΕΡΩ!!!!!!"


.

·         Νίκος Χουντής: «Αν συνεχίσουν να αυξάνονται τα κόκκινα δάνεια των ελληνικών τραπεζών υπάρχει περίπτωση να εφαρμοστεί η Οδηγία για το κούρεμα των καταθέσεων;».
·         Μισέλ Μπαρνιέ: «Δεν ξέρω τι να σας απαντήσω...».

Έκπληξη προκάλεσε ο Γάλλος Επίτροπος για την Εσωτερική Αγορά και τις Υπηρεσίες, κ. Μπαρνιέ, όταν σε προφορική ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Χουντή, στην Επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, για το κατά πόσο θα εφαρμοστεί από τώρα η Οδηγία για το κούρεμα των καταθέσεων, σε περίπτωση που η αύξηση του όγκου των κόκκινων δανείων συνεχιστεί, απάντησε μεταξύ άλλων: 

«Εγώ ως Επίτροπος υπεύθυνος για τη ρύθμιση του χρηματοπιστωτικού τομέα, δεν ξέρω τι να σας απαντήσω, γιατί τα κείμενα που ετοιμάζουμε απαιτούν το καθένα πολύ καιρό, πάνω από χρόνο για να εγκριθούν και να εφαρμοστούν. Δεν πρόκειται επομένως να διορθώσουν τα κακώς κείμενα του παρελθόντος ή τις ζημίες του παρελθόντος. Δεν μπορούμε να αναστρέψουμε το χρόνο και να λύσουμε προβλήματα δημοσίου ελλείμματος του παρελθόντος ή την τοξική σύνθεση μεταξύ κρατικού χρέους και τραπεζικής κρίσης ή την έλλειψη εποπτείας.»

 
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: