Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Η ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΠΑΡΟΥ ΜΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ


"Αυτό όμως που δεν περιμέναμε, είναι ο απερίγραπτος αυταρχισμός με πρόσχημα το μέλλον των παιδιών μας! Το βαθύτατα αντιδημοκρατικό μέτρο της επιστράτευσης των απεργών οποιουδήποτε μεγάλου εργασιακού κλάδου, τώρα παίρνει και «προληπτικό» χαρακτήρα στο όνομα του δημοσίου      συμφέροντος! 
     Μετά τους υπαλλήλους των ΟΤΑ, τους ναυτεργάτες και τους εργαζόμενους στο      ΜΕΤΡΟ, ήρθε η ώρα των εκπαιδευτικών. Αυτή τη φορά στο όνομα του Μέλλοντος των παιδιών μας! 
 Αυτοί που με την πολιτική τους κατεδαφίζουν κάθε μέρα τα όνειρα, τις        προσδοκίες  και τις δυνατότητες της νέας Γενιάς, αυτοί που δημιούργησαν τα συσσίτια, την ανθρωπιστική κρίση, τους δύο στους τρεις νέους στην ανεργία με μόνη λύση τη μετανάστευση, είναι οι ίδιοι που κόπτονται στα  τηλεοπτικά παράθυρα για τα παιδιά μας! ΣΤΟΧΟΣ Η ΥΠΟΤΑΓΗ; 
  Τι είδους ηθική διδαχή είναι αυτή για τα παιδιά μας; Έτσι διδάσκονται πολιτική αγωγή; Με αυτό τον τρόπο γνωρίζουν και εμπεδώνουν τη  «Δημοκρατία»;"
     
         ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
      
     "ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΠΑΡΟΥ

      Enosi.sillogon.goneon.parou@gmail.com, Έτος ίδρυσης: 1999  τηλ. 6937825315 - 6970055238                                                   
                                                                                                                                   Πάρος, 15-05-2013
                                                                                                                           Αρ. Πρωτ.: 141

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ακριβώς πριν από 25 ημέρες, με σχετικό Δελτίο Τύπου που εκδώσαμε, ενημερώναμε τους γονείς, τους μαθητές και όλη την παριανή κοινωνία ότι η Κυβέρνηση, με αιφνιδιαστικό και τελεσιγραφικό τρόπο και λίγες μέρες μόνο πριν λήξει η σχολική χρονιά, ξεκινούσε την υλοποίηση παρεμβάσεων στο χώρο της Παιδείας, που προοιωνίζονταν νέες επιβαρύνσεις, πρόσθετα προβλήματα και κλίμα έντασης, σε μια περίοδο που ολόκληρη η ελληνική κοινωνία εξακολουθεί να μαστίζεται από τα αδιέξοδα της εφαρμογής των μνημονιακών πολιτικών κατ΄επιταγήν της Τρόϊκας και των δανειστών.

Νομίζουμε ότι δεν χρειάζεται καμία επιπλέον αναφορά ειδικά για την κατάσταση της δημόσιας Παιδείας στην Περιφέρεια και τις νησιωτικές περιοχές. Η περίφημη συνταγματική πρόβλεψη της Νησιωτικότητας, έχει καταντήσει στην πράξη ένα κουρελόχαρτο μαζί με όλες τις προεκλογικές υποσχέσεις των κομμάτων της συγκυβέρνησης και αυτό, εμείς οι νησιώτες, δεν το ζούμε μόνο στην Παιδεία, αλλά το βιώνουμε καθημερινά μαζί με τα παιδιά μας και στην Υγεία.

Είναι φανερό, ότι η δημόσια και δωρεάν Παιδεία οδηγείται με ταχύτατους ρυθμούς προς τη διάλυσή της, ενώ οι επόμενες σχολικές χρονιές φαίνεται να μας επιφυλάσσουν ακόμα και διθέσια σχολεία λόγω συγχωνεύσεων, πολύ λιγότερους εκπαιδευτικούς, ελλείψεις σε υποδομές, σχολικές Επιτροπές χωρίς πόρους, κυνήγι για το πετρέλαιο θέρμανσης, μετατροπή του Λυκείου σε πλήρες εξεταστικό Κέντρο για την κρεατομηχανή των πανελλαδικών εξετάσεων, ενίσχυση της Παραπαιδείας, κατάργηση των ολοήμερων σχολείων λόγω λήξης του ΕΣΠΑ 2007-2013, συνεχιζόμενες περικοπές της διδασκαλίας των ξένων γλωσσών, περαιτέρω οικονομική αιμορραγία των οικογενειών και αυξανόμενο άγχος και ανασφάλεια στα παιδιά μας.

Αυτό όμως που δεν περιμέναμε, είναι ο απερίγραπτος αυταρχισμός με πρόσχημα το μέλλον το παιδιών μας!  Το βαθύτατα αντιδημοκρατικό μέτρο της επιστράτευσης των απεργών οποιουδήποτε μεγάλου εργασιακού κλάδου, τώρα παίρνει και «προληπτικό» χαρακτήρα στο όνομα του δημοσίου συμφέροντος! Μετά τους υπαλλήλους των ΟΤΑ, τους ναυτεργάτες και τους εργαζόμενους στο ΜΕΤΡΟ, ήρθε η ώρα των εκπαιδευτικών. Αυτή τη φορά στο όνομα του Μέλλοντος των παιδιών μας! Αυτοί που με την πολιτική τους κατεδαφίζουν κάθε μέρα τα όνειρα, τις προσδοκίες και τις δυνατότητες της νέας Γενιάς, αυτοί που δημιούργησαν τα συσσίτια, την ανθρωπιστική κρίση, τους δύο στους τρεις νέους στην ανεργία με μόνη λύση τη μετανάστευση, είναι οι ίδιοι που κόπτονται στα τηλεοπτικά παράθυρα για τα παιδιά μας! ΣΤΟΧΟΣ Η ΥΠΟΤΑΓΗ; Τι είδους ηθική διδαχή είναι αυτή για τα παιδιά μας; Έτσι διδάσκονται πολιτική αγωγή; Με αυτό τον τρόπο γνωρίζουν και εμπεδώνουν τη «Δημοκρατία»;

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Πάρου, πιστεύει ότι οι γονείς και οι μαθητές είναι οι φυσικοί σύμμαχοι των εκπαιδευτικών και όπως είχε δηλώσει και στις 20/4/2013, θεωρεί ότι ο αγώνας των εκπαιδευτικών για άρση των επικίνδυνων πολιτικών κυβερνητικών μεθοδεύσεων στον ευαίσθητο χώρο της Παιδείας, είναι και δικός μας αγώνας. Εξακολουθούμε να ζητάμε αταλάντευτα, αναβαθμισμένη, ποιοτικότερη, δημόσια και δωρεάν Παιδεία για όλους. Προς αυτή την κατεύθυνση, καλούμε όλους τους πρωτοβάθμιους Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων της Πάρου, τα 15μελή προεδρεία των μαθητών, κάθε φορέα του νησιού μας και τους παριανούς πολίτες, να σταθούν έμπρακτα αλληλέγγυοι στα αιτήματα των εκπαιδευτικών, για να δώσουμε  από καλύτερες θέσεις, ενωμένα και νικηφόρα, μια μάχη την οποία δεν προκαλέσαμε εμείς, αλλά άλλοι.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ  ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: