Σάββατο, 11 Μαΐου 2013

Σώστε τον Λάτση! - Δώστε του ΟΛΟΙ από 5830 ευρώ... !!!! O βασικός μέτοχος της Eurobank ήταν η οικογένεια Λάτση. Εννέα φυσικά πρόσωπα και μαζί το John S. Latsis Public Benefit Foundation κατείχαν το 43,6% της τράπεζας.
Αντί να ανακεφαλαιοποιήσουν την τράπεζα, είχαν μια εξαιρετική ιδέα: Συμφώνησαν με την Εθνική Τράπεζα να ανταλλάξουν μετοχές. 
Βάσει της νομοθεσίας, η Εθνική ήταν υποχρεωμένη να κάνει δημόσια πρόταση και για το υπόλοιπο ποσοστό της Eurobank που διαπραγματεύεται στο χρηματιστήριο.
Στο τέλος της δημόσιας πρότασης, η Εθνική Τράπεζα βρέθηκε να κατέχει το 85% της Eurobank και η οικογένεια Λάτση το 11% της Εθνικής.
Με την κατάρρευση των σχεδίων συγχώνευσης των δύο τραπεζών, η Εθνική αδυνατούσε να καλύψει το μερίδιό της για την ανακεφαλαιοποίηση της Eurobank.
Κι έτσι, η Eurobank πήρε τον δρόμο για το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.
Μόλις λοιπόν η Εθνική ολοκληρώσει τη δική της ανακεφαλαιοποίηση -και μόνο τη δική της-, θα έχει ολοκληρωθεί και η σωτηρία του Λάτση. 
Η οικογένεια Λάτση απέκτησε μετοχές της Εθνικής, χωρίς να βάλει ούτε ένα ευρώ στην ανακεφαλαιοποίηση της Eurobank, τη στιγμή που οι γαλλικές τράπεζες ξόδεψαν εκατοντάδες εκατομύρια για να ανακεφαλαιοποιήσουν τις θυγατρικές τους στην Ελλάδα. 
Κι ενώ ο Λάτσης έσωσε τα χρήματά του, εσύ και κάθε Έλληνας πολίτης χρεώνεστε από 5.830 ευρώ ο καθένας για να πάει η Eurobank στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.
Υπάρχει κάτι που δεν καταλαβαίνεις;


Οι απαντήσεις στο UNFOLLOW 17 που κυκλοφορεί. 

Δείτε τα περιεχόμενα, αναλυτικά:http://www.unfollow.gr.com/home/item/.....

Δεν υπάρχουν σχόλια: