Κυριακή, 12 Μαΐου 2013

Νέα επεισόδια στην Χαλκιδική για την ημέρα της Μητέρας!!!!


Σύμφωνα με πληροφορίες μεγάλη αστυνομική επιχείρηση ετοιμάζεται στην Ιερισσό Χαλκιδικής, μετά τις συγκρούσεις στο όρος Κάκαβος. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για μάχες σώμα με σώμα, ενώ οι αστυνομικές αρχές έκαναν εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων. Αστυνομικοί αναφέρουν ότι υπήρξε τραυματισμός αστυνομικού από καραμπίνα, ενώ οι κάτοικοι κάνουν λόγο για προβοκάτσια, καθώς δεν υπήρχε διαδηλωτής που να έφερε όπλο.
Με συντονισμό από ελικόπτερο της ΕΛΑΣ θα επιχειρηθεί η είσοδος στο χωριό μεγάλων αστυνομικών δυνάμεων, τη στιγμή που οι κάτοικοι στήνουν μπλόκα και ενισχύουν τα υπάρχοντα.
Παράλληλα όπως επιβεβαιώνεται από διάφορες πηγές οι αστυνομικές αρχές προσέφεραν κάλυψη το πρωί σε εργασίες παράνομης υλοτόμησης στην περιοχή, ενώ κατά την επίθεση των ΜΑΤ τραυματίστηκαν τουλάχιστον 7 άτομα.
Τρεις συλλήψεις γυναικών
Σήμερα το πρωί εξήντα γυναίκες ανέβηκαν από την περιοχή Οξάρες στο δάσος και προχωρούσαν προς το εργοτάξιο της Ελληνικός Χρυσός στις Σκουριές. Οι γυναίκες δεν κατάφεραν να φτάσουν στο εργοτάξιο καθώς η αστυνομία απαγόρευσε την διέλευσή τους. Χωρίς να υπάρχει κάποιος λόγος οι άνδρες των ΜΑΤ επιτέθηκαν με τις ασπίδες τους στις γυναίκες τραυματίζοντας μία, η οποία μεταφέρεται στο Κέντρο Υγείας Πολυγύρου. Στη συνέχεια η αστυνομία προχώρησε σε τρεις συλλήψεις γυναικών   θεωρήθηκε ότι εμπόδιζαν την διέλευση ενός τζιπ της αστυνομίας...Οι συλληφθείσες μεταφέρονται στο  αστυνομικό τμήμα Πολυγύρου όπου αναμένεται να περάσουν αυτόφωρο. Σύμφωνα με πληροφορίες μία από τις συλληφθείσες είναι τραυματισμένη στο χέρι.
Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει υπάρξει επαφή με τις γυναίκες που έχουν συλληφθεί, καθώς η αστυνομία απαγορεύει την είσοδο στο αστυνομικό τμήμα, τόσο των δικηγόρων, όσο και των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν σπεύσει για συμπαράσταση.
update:
18:32: Περικυκλωμένη από αστυνομικές δυνάμεις η Ιερισσός. Παραμένουν οι κάτοικοι στα μπλόκα
Σύμφωνα με ανακοίνωση του νοσοκομείου Πολυγύρου δεν υπάρχει αστυνομικός, τραυματισμένος από όπλο.
21:21: Σύμφωνα με πληροφορίες μία από τρεις συλληφθείσες γυναίκες είναι μητέρα ανήλικων παιδιών. Ο άνδρας της βρίσκεται στην εργασία του και η πεθερά της που είναι η μόνη που θα μπορούσε να φροντίσει τα παιδιά, πάσχει από Αλτσχάϊμερ.
Οι συνήγοροι καταγγέλουν πως από το πρωί που έγινε η συλληψη μέχρι και τις 20:00 δεν επέτρεπαν οι αστυνομικοί να μεταφερθεί η γυναίκα στο νοσοκομείο. Τελικά, μετά από παρέμβαση των δικηγόρων, η γυναίκα μεταφέρθηκε με τη συνοδεία των συνηγόρων, οι οποίοι ενδεχομένως να προβούν σε μήνυση.
Επίσης, σημειώνεται πως η διαδικασία του αυτόφωρου καθυστερεί καθώς οι αστυνομικοί προφασίζονται πως περιμένουν να φτάσει ο Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Μακεδονίας, Βάιος Χονδρός, ο οποίος φέρεται να θέλει να καταθέσει μήνυση για εξύβριση, γιατί οι γυναίκες τον αποκάλεσαν "μαλ...".
21:59: Απολογήθηκαν οι τρεις γυναίκες, οι οποίες αναμένεται αύριο στις 12 να περάσουν από τον εισαγγελέα. Οι κατηγορίες που βαρύνουν τις τρεις συλληφθείσες είναι μεταξύ άλλων εξύβριση, αντίσταση κατά της αρχής, απείθεια και αποπειρα απελευθέρωσης.

Βίντεο με αμοντάριστα πλάνα από τις συλλήψεις κατά την διάρκεια της διαμαρτυρίας γυναικών στις Σκουριές.


Δεν υπάρχουν σχόλια: