Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Πρωτοσέλιδα .. με γεμάτες πλατείες

 Και αυτό σε άλλους φέρνει αισιοδοξία, σε άλλους φόβο. Μετά από πολύ καιρό γέμισε το Σύνταγμα. Στάθηκαν μαζί όλοι και φώναξαν ένα ηχηρό ΟΧΙ στην επιστράτευση, ένα ΝΑΙ στην κοινωνία που θέλει να βάλει ένα τέλος στην κατρακύλα.
 Κατρακύλα όχι μόνο οικονομική, αλλά και στους θεσμούς που δοκιμάζονται από την αντιδημοκρατική συμπεριφορά της ακροδεξιάς κυβέρνησης.
 Μιας κυβέρνησης που κάνει πλάτες σε ναζιστικές συμμορίες και που το αποτρόπαιο πρόσωπό της το δείχνει σήμερα η φωτογραφία της "ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ" με το χαρακωμένο πρόσωπο του 14χρονου αφγανού.
 Οι πλατείες ξαναγέμισαν, και αυτό θα κάνει σήμερα τους τσολάκογλου των καναλιών να βγάλουν ακόμα περισσότερη χολή. Το βλέπουμε σε μερικά από τα πρωτοσέλιδα των μνημονιακών εκδοτών.
 Και αυτό είναι αισιόδοξο.
 Αισιόδοξοι είναι και οι τροικανοί, που ενώ ακόμα δεν έχουν "πέσει" οι νέοι φόροι που θα τσακίσουν κάθε νοικοκυριό, ζητάνε άλλα 8 δις, που φυσικά πρέπει να πληρωθούν από του μη έχοντες!
 Και ενώ ακόμα και ο Παπαχελάς της Καθημερινής βλέπει ότι στήνεται ένα παλιό κομματικό κράτος με ρουσφέτια και ¨ημέτερους" που καταβροχθίζουν το δημόσιο χρήμα, έρχονται οι κρατικοδίαιτοι και με δημόσιο χρήμα αμειβόμενοι δημοσιογράφοι-παπαγαλάκια να μας πείσουν ότι πρέπει να ¨κάτσουμε καλά".
 Η βδομάδα αυτή είναι κρίσιμη. Γονείς, μαθητές, καθηγητές, εργαζόμενοι δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου, επαγγελματίες και συνταξιούχοι, όλοι μαζί πρέπει να αντισταθούμε στην διολίσθηση προς ένα νέο καθεστώς 4ης Αυγούστου.
ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ











Δεν υπάρχουν σχόλια: