Παρασκευή, 19 Απριλίου 2013

Η Τρόικα απαιτεί, ανοιχτά όλα τα μαγαζιά.. όλες τις Κυριακές....

 Αντιδρούν οι έμποροι - τώρα... - βλέποντας ότι σε δυο-τρία χρόνια όλη η αγορά θα "περάσει" στα μεγάλα πολυκαταστήματα.
  Η κυβέρνηση μέσω του υφ. ανάπτυξης . Σκορδά, ανακοίνωσε ότι θα προωθήση νομοσχέδιο. 
 Οργισμένη αντίδραση από τους εμπόρους
Όπως σημειώνει στη δήλωσή του ο κ. Κορκίδης, μάς προκαλεί έκπληξη που αυτοί οι «κύκλοι αφού ...κατάργησαν την κυριακάτικη αργία για τα καταστήματα, φαίνεται πως ...απορρίπτουν την πρότασή μας για δήθεν ίδρυση αναπτυξιακής Τράπεζας μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ενώ βεβαιώνουν ότι το ίδιο έπραξε και ο κ. Χορστ Ράιχενμπαχ στη συνάντηση που είχαμε μαζί του».
«Δεν ξέρουμε πια τι να πιστέψουμε, το υπουργείο, τους "κύκλους" του ή την τρόικα στο θέμα των Κυριακών. Να επισημάνουμε ότι δεν θυμόμαστε να απέρριψε την πρότασή μας ο κ. Ράιχενμπαχ, όταν την καταθέσαμε σε συνάντηση μαζί του» σχολιάζει ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ.
 Σημειώνει στη συνέχεια ότι χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις της χώρας -κόντρα στους κύκλους- επιμένουν στις προτάσεις της αγοράς για το θέμα των Κυριακών και ότι η ΕΣΕΕ θα προχωρήσει στον σχεδιασμό της πρότασής της με τις συνεταιριστικές Τράπεζες για τη χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
«Ειλικρινά, δεν μπορούμε να αντιληφθούμε τον λόγο για τον οποίο το Υπουργείο εξακολουθεί τα "μπρος- πίσω" στο θέμα των Κυριακών, όταν η πρόταση έχει καταδικαστεί από το σύνολο σχεδόν της αγοράς και της κοινωνίας και υπονομεύει την ανάπτυξη -την οποία υποτίθεται ότι υπηρετεί- απορρίπτοντας εκ προοιμίου μία χρηματοδοτική πρόταση, που μπορεί να ωθήσει την αγορά προς το ξεπέρασμα της κρίσης."

 Αντίστοιχα ανοίγει ο δρόμος για πλήρη εκμετάλλευση των εργαζομένων που θα δουλεύουν επταήμερα, χωρίς να πληρώνονται υπερωρίες, Κυριακές και αργίες.
 Ειδικά στις μικρές επιχειρήσεις, δεν υπάρχει άλλη δυνατότητα, ο δε ανταγωνισμός από τα πολυκαταστήματα θα οδηγεί τους εργοδότες σε καταπάτηση όλων των εργασιακών δικαιωμάτων τους..
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: