Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Aπάντηση των εργαζομένων της ΔΕΥΑΠ στον κ.Φραγκούλη...

Μακροσκελές αλλα με πολλές ειδήσεις το Δελτίο τύπου του Σωματείου Εργαζομένων ΔΕΥΑ Πάρου. Με την τακτική του ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ έχει εξοργίσει όχι μόνο τους εργαζόμενους, αλλά και όλους όσους έχουν πληροφορηθεί τις "μέρες και τα έργα του". 
Το ότι οι αποφάσεις του Δ.Σ. είναι ΟΛΕΣ στον αέρα με αποκλειστική ευθύνη του προέδρου, το ξέρουν πλέον ΟΛΟΙ!.
 Το ότι όλοι κάνουν τα στραβά μάτια.. δεν σημαίνει ότι θα μπορεί ο πρόεδρος να συνεχίζει να παριστάνει τον Σίμο Κεδίκογλου και να παραπληροφορεί την κοινή γνώμη στην Πάρο.
 Την επιστολή πάντως αξίζει να την διαβάσετε, όπως και σχόλιο της ΚΕΠ Πάρου που ακολουθεί στο τέλος της ανάρτησης.
 
            
    Σ Ω Μ Α Τ Ε Ι Ο    Ε Ρ Γ Α Ζ Ο Μ Ε Ν Ω Ν
Δ.Ε.Υ.Α. ΠΑΡΟΥ
                                                                                                                                   
                                                              ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

             Επανερχόμαστε με δελτίο τύπου στα Μ.Μ.Ε. μην έχοντας πλέον άλλο τρόπο επικοινωνίας με τη Διοίκηση, γιατί θεωρούμε κατασκευασμένο ψέμα και συκοφαντική δυσφήμηση προς το Σωματείο μας τα όσα γράφονται στην με αρ. πρωτ: 990 ανακοίνωση – απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Δ.Ε.Υ.Α.Π προς τα Μ.Μ.Ε, για δήθεν «ομάδα» επεξεργασίας στημένων ανακοινώσεων με σκοπό τον εκφοβισμό και τη διάσπασή μας. 
     
Πρέπει κάποτε ορισμένοι να καταλάβουν, όσο κι αν τους είναι δύσκολο, ότι η
Γενική Συνέλευση των εργαζομένων και οι ομόφωνες αποφάσεις αυτής, δεν είναι ούτε «ομάδα εργαζομένων» ούτε στημένες ανακοινώσεις. Δεν είμαστε πολιτικοί, δεν μιλάμε πολιτικά και κυρίως δεν υπεκφεύγουμε πολιτικά. Έχουμε στη διάθεση όποιου ενδιαφερομένου, χωρίς πολιτικά τερτίπια και μανιφέστα, καθαρά και ξάστερα, όλες τις αποδείξεις για όσα καταγγείλαμε.


            Κρατήθηκαν παράνομα χρήματα από την μισθοδοσία μας για 13 μήνες χωρίς κανένα λόγο, χωρίς κανένα νόμο, αλλά με προφορική εντολή του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Δ.Ε.Υ.Α.Π και με την σύμφωνη γνώμη των συμβούλων αφού σιωπούσαν είτε από αδράνεια, είτε από άγνοια, είτε από αδιαφορία. Την οικονομική ζημιά και την ηθική βλάβη που υπέστησαν πολλοί εργαζόμενοι από αυτή την αλλοίωση της μισθοδοσίας μας καθώς και η αδυναμία να ανταπεξέλθουν σε οικονομικές τους υποχρεώσεις, ενδεχομένως να την κρίνει η Ελληνική δικαιοσύνη. Όσο για τα έγγραφα του υπουργείου οικονομικών και των άλλων υπουργείων όπου εσκεμμένα για λόγους καθυστέρησης στείλατε ερωτήματα για τα αυτονόητα, πήρατε τις ανάλογες προσβλητικές απαντήσεις. Σας προκαλούμε λοιπόν να δώσετε στη δημοσιότητα αυτά τα έγγραφα, για να κρίνει η Παριανή κοινωνία ποιος προσπαθεί να παραπλανήσει και αν το Σωματείο μας καταγγέλλει κακοήθειες. Εμείς απλά παραθέτουμε μια παράγραφο από το έγγραφο του υπουργείου οικονομικών που αναφέρετε στην απόφαση – απάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου της Δ.Ε.Υ.Α.Π :  «Την εγκύκλιο αυτή (2073/18-11-2011) θα έπρεπε να γνωρίζετε και να έχετε εφαρμόσει από το 2011, πολύ πριν η αρμοδιότητα για τα μισθολογικά ζητήματα των Ν.Π.Ι.Δ. και των Δ.Ε.Κ.Ο. περιέλθει στην υπηρεσία μας. Από την απλή ανάγνωση της εν λόγω εγκυκλίου προκύπτει αβίαστα ότι τα όρια ανέρχονται σε….»

            Με την εισήγηση του Αρείου Πάγου που επικαλείστε συνέχεια, ίσως και αυτό για λόγους εκφοβισμού των εργαζομένων, προκαταλαμβάνετε την απόφαση. Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, ότι ο Άρειος Πάγος αν δε συμφωνεί με την απόφαση του δικαστηρίου, παραπέμπει αυτή πίσω να ξαναδικαστεί. Όσο για την περιβόητη δέσμευση των 73.000,00 € από το ταμείο της Δ.Ε.Υ.Α.Π εδώ και 2 χρόνια που αναφέρετε στην ανακοίνωσή σας, αποκλειστικά υπεύθυνοι γι’ αυτό είσαστε εσείς κ. Πρόεδρε και το Διοικητικό Συμβούλιο της Δ.Ε.Υ.Α.Π και όχι οι εργαζόμενοι.  Είχε ενημερωθεί προσωπικά ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου 3 ημέρες πριν πάρει στα χέρια του την τελεσίδικη απόφαση του δικαστηρίου με την άμεση εκτέλεσή της, από τον συνάδελφο κ. Πιερτζοβάνη Κωνσταντίνο. Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, είχε άλλες 3 ημέρες περιθώριο να κάνει αυτό που έπρεπε δηλαδή αναστολή της απόφασης. Φταίνε οι εργαζόμενοι γι’ αυτό ; Αυτά για να μην παραπληροφορείτε τους συμπολίτες μας.

            Κατηγορούμαστε σαν κοινοί συκοφάντες αν δεν προσκομίσουμε στοιχεία για τα άστοχα ανοίγματα της Δ.Ε.Υ.Α.Π και τις ψηφοθηρικές τρύπες.  Δεν θα πέσουμε στη παγίδα σας να δημοσιοποιήσουμε οικονομικά στοιχεία της επιχείρησης. Άλλωστε ξέρετε πολύ καλά ότι γνωρίζουμε αυτά τα στοιχεία, όπως τα γνωρίζετε και εσείς.


Μιλήσατε για ανευθυνότητα στο θέμα των υπηρεσιακών οχημάτων. Έχετε δίκιο. Είναι πράγματι ανευθυνότητα να αναφέρετε ότι δεν ενημερώσαμε το Διοικητικό Συμβούλιο. Δεν γνωρίζει ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο της επιχείρησης ότι βάση του οργανισμού εσωτερικής υπηρεσίας της Δ.Ε.Υ.Α.Π, που υποθέτουμε έχετε διαβάσει, οι υπάλληλοι και οι υπεύθυνοι γραφείων αναφέρουν στο Γενικό Διευθυντή και όχι στο Διοικητικό Συμβούλιο ; Αυτό κάναμε και εμείς και μάλιστα εγγράφως.

            Δεν αποδεικνύεται κυρίες και κύριοι του Διοικητικού Συμβουλίου από το δελτίο τύπου του Σωματείου μας ότι θέλαμε την αποπομπή του Προέδρου της Δ.Ε.Υ.Α.Π.  Το δηλώσαμε ευθέως στο Δημοτικό Συμβούλιο, χωρίς πολιτικά τερτίπια, τεκμηριώσαμε την άποψή μας με αποδείξεις που καταθέσαμε και ουδέποτε τον κατηγορήσαμε ως ανέντιμο ή μη εργατικό, όσο κι αν πατάει πάνω σ’ αυτό για λόγους εντυπωσιασμού.

            Δηλώσατε επανειλημμένα και εσείς και ο Δήμαρχος και αρκετοί σύμβουλοι, ότι η Δ.Ε.Υ.Α.Π βρίσκεται σε άσχημη οικονομική κατάσταση και δεν θα γίνουν έργα μέχρι να πληρωθούν οι εργαζόμενοι. Απόδειξη της «συνέπειας» αυτών που λέτε, είναι η ψήφιση 4 έργων και μάλιστα εκτός ημερησίας διάταξης, με το ένα εξ αυτών να έχει πραγματοποιηθεί πριν τη ψήφισή του και ένα δεύτερο να μην είναι στο τεχνικό πρόγραμμα της Δ.Ε.Υ.Α.Π.

            Κατά τη διάρκεια της διοίκησής σας εφαρμόζεται το ρητό «διαίρει και βασίλευε» με αρκετή επιτυχία οφείλουμε να ομολογήσουμε. Όμως αυτή τη φορά με όσα έχουμε υποστεί, συσπειρωθήκαμε και δεν θα τα καταφέρετε. Δεν είμαστε ομάδα εργαζομένων αλλά σύσσωμη Γενική Συνέλευση με ομόφωνες αποφάσεις και έχουμε λόγο και γραφή. Το Σωματείο μας δεν ανήκει ούτε εξαρτάται από πολιτικά κόμματα. Αν η φωνή μας ακούγεται δυνατή και αγανακτισμένη, οφείλεται στις συνέπειες που είχε στη ζωή μας το «Μνημόνιο Φραγκούλη».  Δεν παροτρυνόμαστε από κανέναν παρά μόνο από το άδικο εις βάρος μας και την αυταρχική διοίκηση που ασκείται. Μέχρι τώρα ισχυρίζεστε ότι οι φωνές διαμαρτυρίας είναι μόνο από εργαζόμενους. Τώρα όμως η κατάσταση έχει αλλάξει διότι υπάρχει η παραίτηση «καταπέλτης» του Αντιπροέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Δ.Ε.Υ.Α.Π, που με δύο λέξεις συνοπτικά επαληθεύει τα λεγόμενά μας.

            Στο τέλος της ανακοίνωσής σας προς τα Μ.Μ.Ε. γράφετε ότι ο κ. Ραγκούσης Γεώργιος απείχε της ψηφοφορίας, αλλά παραλείψατε επιμελώς να αναφέρετε γιατί έγινε αυτό.  «Τέλος, κατόπιν απόφασης της Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων, σε ένδειξη διαμαρτυρίας , απέχουμε από κάθε ψηφοφορία κατά τη λήψη αποφάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου της Δ.Ε.Υ.Α.Π, μέσω του εκπροσώπου μας, έως ότου επιστραφούν τα οφειλόμενα από μισθούς και παροχές του 2011-2012, αλλάξει η σύνθεση και λειτουργία του Διοικητικού Συμβουλίου της Δ.Ε.Υ.Α.Π και συμμορφωθεί με τις διατάξεις του ν. 1069/1980.»

Μήπως απαξιώνετε την ομόφωνη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων ή θεωρείτε το γεγονός ασήμαντο ;

            Οι εργαζόμενοι είτε σαν σύνολο είτε σαν «ομάδα» όπως μας αποκαλείτε, εργάζονταν, εργάζονται και θα εργάζονται για το καλό της Δ.Ε.Υ.Α.Π και ευχαριστούμε που επιτέλους έστω και για μια φορά το αναγνωρίζετε. Τιμούμε το ψωμί που τρώμε, δουλεύουμε για να ζήσουμε τις οικογένειές μας και δεν αποσκοπούμε σε πολιτική καριέρα. Όσο και αν σας ενοχλεί, έχουμε λόγο, κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να κρατήσουμε τη Δ.Ε.Υ.Α.Π όρθια και προσφέρουμε στην Παριανή κοινωνία στο κομμάτι που μας αναλογεί.     

            Τέλος σας καλούμε να απαντήσετε σε αυτά που τεχνηέντως αποφύγατε :

  • Γιατί έχει σήμερα η Δ.Ε.Υ.Α.Π οικονομική αδυναμία ;
  • Γιατί η Δ.Ε.Υ.Α.Π δεν είναι συνεπής στις συνδιαλλαγές της με το ΙΚΑ, τη ΔΕΗ και την Εφορία ;                                                         


 

  • Γιατί δεν συντάσσεται και ανακοινώνεται στην Παριανή κοινωνία το Ειδικό Ενημερωτικό Τεύχος σύμφωνα με το άρθρο 19 του ν. 1069/1980 ;  «Η επιχείρησις υποχρεούται όπως καθ’ έκαστον έτος να συντάσσει Ειδικόν Ενημερωτικόν Τεύχος Καταναλωτού. Εις το τεύχος τούτο θα αναγράφωνται, μεταξύ άλλων, τα ουσιώδη και αναγκαία προς ενημέρωσιν επί της δραστηριότητος της επιχειρήσεως στοιχεία, τα οποία θα λαμβάνωνται εκ του ετησίου απολογισμού και των εκθέσεων οικονομικής καταστάσεως, της απογραφής της περιουσίας της, του ετήσιου Προγράμματος Επενδύσεων μετά των πηγών χρηματοδοτήσεώς του εκ του αποτελέσματος του διαχειστικού ελέγχου, των δαπανών διοικήσεως, λειτουργίας και συντηρήσεως, της παραγωγικότητας της Επιχειρήσεως, της καταστάσεως του προσωπικού, των αμοιβών της διοικήσεως και του προσωπικού, ως και ετέρα στοιχεία επί των πάσης φύσεως δραστηριοτήτων της επιχειρήσεως. Το Ειδικόν Ενημερωτικόν Τεύχος υπογραφόμενον υπό του Προέδρου και του Γενικού Διευθυντή της επιχειρήσεως αποστέλλεται, μερίμνη της επιχειρήσεως, το βραδύτερον εντός εξ μηνών από της λήξεως του οικονομικού έτους εις τους καταναλωτάς της επιχειρήσεως προς ενημέρωσίν των. Η μη σύνταξις ή η μη αποστολή του ανωτέρω τεύχους συνιστά παράβασιν καθήκοντος.»
  • Γιατί εξακολουθεί παρά τις διατάξεις του άρθρου 3 του ν. 1069/1980 να είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Δ.Ε.Υ.Α.Π προμηθευτής της επιχείρησης ;  «Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου δεν δύναται να είναι συγγενείς μεταξύ των εξ αίματος ή αγχιστείας μέχρι τρίτου βαθμού συμπεριλαμβανομέμου, ουδέ να είναι υφ’ οιανδήποτε μορφήν εργολάβοι ή προμηθευταί της επιχειρήσεως ή μέλη Διοικητικού Συμβουλίου ή υπάλληλοι ομοειδούς επιχειρήσεως.»


Πάρος  15 Απριλίου 2013
  

 

Σ . Ε . Δ . Ε . Υ . Α . Π

ΕΔΡΑ :  Παροικία  Πάρος

ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ : 1ο χιλιόμετρο Παροικιάς – Αλυκής

ΤΗΛΕΦΩΝΟ – FAX :  22840 – 24637

e-mail : sedeyap2012@yahoo.gr


Η Κίνηση Ενεργών Πολιτών Πάρου εδώ και πολύ καιρό είχε τοποθετηθεί στα όσα συμβαίνουν στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΠ  και είχε προκαλέσει θεματικό Δημοτικό Συμβούλιο.
Δεν άργησαν οι εξελίξεις:

    1. Ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΠ Δημήτρης Αντιπαριώτης υπέβαλλε την ηχηρή του παραίτηση.
  2  Το Σωματείο επανέφερε με Δελτίο Τύπου το θέμα της μη πληρωμής των παράνομα κατακρατημένων
      αποδοχων τους,των ετών 2011 και 2012.
 3. Το ΔΣ και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ εξέδωσαν την 990 απόφαση τους που, με ιταμό τρόπο, προσπαθούν    
       να απαντήσουν στο Σωματείο και σε άλλους και να αποσιωπήσουν τις ευθύνες τους.
  4.Το Σωματείο ανταπαντάει στις 15 Απριλίου 
  
Η Κίνηση Ενεργών Πολιτών Πάρου, μετά την πανηγυρική κάλυψη και υποστήριξη, που η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου έδωσε στον πρόεδρο της ΔΕΥΑΠ  θεώρησε καλό να μην τοποθετηθεί άμεσα στις νέες εξελίξεις για  να μην κατηγορηθεί για εμμονή και φανατισμό και "καπέλωμα" του Σωματείου.  
  Είμαστε αναγκασμένοι όμως να επανέλθουμε, και θα το κάνουμε σύντομα,μιας και η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο.
Επιτέλους το Δημοτικό Συμβούλιο πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: