Πέμπτη, 18 Απριλίου 2013

Ήττα της Ν.Δ. στο κοινοβούλιο, καταψηφίστηκε το αρθρο 19 για την Ναυτιλία


«Καταφέραμε να μην περάσει η κατάργηση Συλλ. Συμβάσεων των ναυτικών»Σε κοινή δήλωση προχώρησαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Θοδωρής Δρίτσας και Νίκος Συρμαλένιος, για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στη Βουλή, αναφορικά με το νομοσχέδιο για την Ανασυγκρότηση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου.
«Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ προκάλεσε σήμερα στην ολομέλεια της Βουλής, στη συζήτηση του σχεδίου νόμου με τίτλο «Ανασυγκρότηση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου και άλλες διατάξεις», ονομαστική ψηφοφορία σε δώδεκα άρθρα και μία τροπολογία.
Η καταψήφιση του άρθρου 19 αποτελεί μια μεγάλη νίκη του αγωνιστικού ναυτεργατικού κινήματος και του συνόλου των εργαζομένων στο χώρο των λιμανιών και της ναυτιλίας, αποτελεί νίκη όλων των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων, που υπερασπίζονται σταθερά τα δικαιώματα του κόσμου της εργασίας. Η κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας των κατώτερων πληρωμάτων στα ποντοπόρα πλοία και στα σκάφη αναψυχής δεν πέρασε, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι ο αγώνας μας σταματάει εδώ.
Αντίθετα, σήμερα, που τα εργατικά δικαιώματα εκμηδενίζονται, που το εργατικό δίκαιο έχει καταπατηθεί πλήρως, τώρα πρέπει ο αγώνας μας να συνεχιστεί ενωμένος και αποφασιστικός. Η καταψήφιση του άρθρου 19 καταγράφει μια μεγάλη και ταυτόχρονα ελπιδοφόρα ήττα της κυβέρνησης. Επίσης, η επισφαλής πλειοψηφία, σε σειρά άλλων άρθρων, η μη αποδοχή της τροπολογίας για τα πλοία ασφαλείας και η τακτική υποχώρηση στο θέμα της πλοηγικής υπηρεσίας, ανέδειξαν σημαντικές ρωγμές στο κυβερνητικό μέτωπο. 
 Η μάχη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ δεν θα μπορούσε να έχει αυτά τα αποτελέσματα, χωρίς την καθοριστική συμβολή όλων των συντρόφων και συντροφισσών του Τμήματος Ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.
Οι βουλευτές
Θοδωρής Δρίτσας,
Α΄ Πειραιά & Νησιών
Νίκος Συρμαλένιος,
Κυκλάδων»

Δεν υπάρχουν σχόλια: