Τρίτη, 5 Μαρτίου 2013

MEGA-λο κόλπο σε βάρος της ΔΕΗ... η άλλο ένα επεισόδιο στον πόλεμο των εκδοτών;

 Η είδηση υπάρχει εδώ και αρκετές ημέρες. Περιμέναμε από τους εκπροσώπους του καναλιού -Τρέμη, Πρετεντέρη για παράδειγμα -μια διάψευση. Κάτι σαν την διάψευση για τα 98εκ ευρώ που τελικά .. διαψεύστηκε!. Όμως το κανάλι σιωπά! Εκτος αν δεν το ακούσαμε εμείς. Βέβαια η εφημερίδα "Παραπολιτικά" έίναι πασιγνώστων συμφερόντων, και γνωστών μεθοδεύσεων. Εν όψει των ελέγχων της τρόικας και των παρανόμων δανείων αλλά και των υπέργων χρεών των καναλιών, αναμένονται ανακατατάξεις. Ίσως πιάνουν θέση μερικοί για αυτά που έρχονται... ίσως!
|"50.00 ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΧΑΜΕΝΑ ΕΣΟΔΑ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΓΜΕΝΟ ΜΕΤΡΗΤΗ ΤΟΥ MEGA!!!
Πολύ ενδιαφέρον το ρεπορτάζ της εφημερίδας "Παραπολιτικά" με το έγγραφο - ντοκουμέντο της ΔΕΔΔΗΕ για το Mega το οποίο, σύμφωνα με τους υπολογισμούς των μηχανικών της ∆ΕΗ που μελέτησαν τον μέσο όρο κατανάλωσης την τελευταία οκταετία, τα χαμένα ποσά από το Mega Channel φτάνουν περίπου τα 50.000 ευρώ τον χρόνο, αφού για κάθε kW που κατέγραφε ο μετρητής η πραγματική κατανάλωση ήταν 4,8 φορές περισσότερη!

Ενα από τα μεγαλύτερα «φέσια» όμως στη ∆ΕΗ προέρχεται, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, που αποκάλυψε η εφημερίδα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ», από την εταιρεία «Τηλέτυπος», στην οποία ανήκει...

το Mega Channel.

Ο μετρητής του καναλιού στο πάρκο κεραιών του Υμηττού ήταν πειραγμένος, ώστε να καταγράφεται πολύ λιγότερη ενέργεια από αυτή που καταναλώνεται και συγκεκριμένα 12 kW αντί για 58 kW ανά ώρα. Ενδεικτικά, η αντίστοιχη ωριαία κατανάλωση ρεύματος που έχει καταγραφεί για τον ANT1 είναι 77,5 kW και για το Κontra 30,5 kW. Στο έγγραφο του Τομέα Τεχνικών Εργασιών ∆ικτύου της ∆ιεύθυνσης Περιφέρειας Αττικής προς την Περιοχή Αθήνας της ∆ΕΗ, με τίτλο «Εκτακτος έλεγχος στον ∆.Π.: 1252127/ Τηλέτυπος/ MEGA» αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Σας γνωρίζουμε ότι στις 12/12/12 συνεργείο μας πραγματοποίησε έλεγχο στη μετρική διάταξη του παραπάνω αναφερόμενου πελάτη, που βρίσκεται στην κορυφή του Υμηττού, όπου διαπιστώθηκε ρευματοκλοπή.

Πιο συγκεκριμένα, βρέθηκε κομμένο το καλώδιο έντασης προς τον μετρητή της Τ φάσης στην μπουάτ. Επίσης, ο Μ/Σ της S φάσης ήταν σπασμένος και δεν λειτουργούσε. Με κατανάλωση 58 kW, o μετρητής κατέγραφε 12 kW. Ο μετρητής και ο Μ/Σ αλλάχτηκε παρουσία της Περιοχής. Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας».

Οι πρώτοι έλεγχοι έδειξαν ότι η συγκεκριμένη πρακτική ακολουθείται από το Mega τουλάχιστον τα τελευταία 8 χρόνια και συγκεκριμένα από το 2004, οπότε υπάρχουν διαθέσιμα τα στοιχεία στο σύστημα «Ερμής».

Φοβερά πράγματα. Μήπως ήρθε η ώρα να παρέμβει ο εισαγγελέας;|
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: