Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Είναι αργά για δάκρυα "Στέλλα"


 του Αλέξανδρου Τζερίδη
Στιγμές κρίσιμες, στιγμές και σενάρια σχεδιασμένα, συνθέτουν το παρόν πολιτικό σκηνικό και στην μέση , η κοινωνία πλήρως αποπροσανατολισμένη εντέχνως, όχι από κάποιους, αλλά συγκεκριμένα από νυν Πολιτικά-Δημοσιογραφικά και Οικονομικά Συγκροτήματα.
Ειλικρινά, είναι να απορεί κανείς και είναι αξιοθαύμαστο τελικά, πως ένα καλό οργανωμένο σχέδιο από την Μεταπολίτευση και μετά, κατάφερε να διαλύσει στο πέρασμα του, τα πάντα σε σχέση με την έννοια Κράτος-Πολίτης.
Ακούγεται από πολλούς τελευταία το γεγονός, πως για όλα φταίει η κακιά Ευρωπαϊκή Ένωση και η Γερμανία-Αμερική, σε ένα σημείο ναι απαντώ εγώ, αλλά σταθείτε ρε αδέρφια, τελικά ποιοι Κυβερνούν αυτόν τον τόπο,¨ Εμείς η Αυτοί¨;
Δεν ξέρω, αν πρέπει να Γελάμε, να Κλαίμε, να Ντρεπόμαστε.
Αυτό που ξέρω σίγουρα ¨είναι πως μπήκαν στην πόλη οι οχτροί¨
Δεν κρατούσαν σπαθιά και όπλα, αλλά κρατούσανε, οικονομικά όπλα , περισσότερα επικίνδυνα από τα απλά όπλα, γιατί εκείνα μόνο σκοτώνουν , τα δικά τους τα νέα, σκοτώνουν Έθνη, εξαφανίζουν Πολιτισμούς και κατατροπώνουν τα πάντα στο πέρασμα τους.
Ένας νέος παγκόσμιος-οικονομικός  πόλεμος φαίνεται να ξεπρόβαλε, όχι από το πουθενά όμως.
¨Είναι αργά για δάκρυα Στέλλα¨
Διάγγελμα-Σαμαράς: "Ξανακερδίσαμε την αξιοπρέπειά μας. Ανοίγει ο δρόμος για την ανάκαμψη της χώρας" τόνισε ο πρωθυπουργός.
"H χθεσινή συμφωνία κατάφερε να θέσει τις βάσεις ώστε το ελληνικό χρέος να ξαναγίνει βιώσιμο. Καταφέραμε να διασφαλίσουμε την παραμονή μας στο ευρώ. Η συμφωνία εξασφαλίζει άμεση εκταμίευση κεφαλαίων μεγαλύτερη από το τα 31,5 δισ. ευρώ", δήλωσε ο κ. Σαμαράς.
Επιπλέον ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε πως "Έκλεισε οριστικά μία πολύ γκρίζα περίοδος για την Ελλάδα στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Δεν θα υπάρξουν άλλα οδυνηρά μέτρα σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα". 
Διάγγελμα-Αναστασιάδης: "Συμπατριώτες και συμπατριώτισσες,  η κατάσταση της οικονομίας έχει επιδεινωθεί δραματικά", σημείωσε ο Ν . Αναστασιάδης, προσθέτοντας ότι "πήγαμε στις Βρυξέλλες για να πετύχουμε την σωτηρία της χώρας".
"Η Κύπρος βρέθηκε μια ανάσα από την οικονομική κατάρρευση", τόνισε και υπογράμμισε ότι η" συμφωνία είναι οδυνηρή αλλά υπό τις περιστάσεις η καλύτερη που μπορούσαμε να έχουμε".
"Ξεπερνιέται οριστικά ο κίνδυνος χρεοκοπίας και αποτρέπονται οι τραγικές συνέπειες στην οικονομία και την κοινωνία, με τη δανειακή σύμβαση εξασφαλίζουμε 10 δισ. ευρώ", είπε.
"Βγήκαμε λαβωμένοι αλλά όρθιοι. Από αύριο αρχίζει μια νέα περίοδος για την Κύπρο". "Αποτρέψαμε τη χρεοκοπία της Λαϊκής και ότι αυτό συνεπάγεται".
"Δεν θέλω να σκέφτομαι καν πως θα ήταν η επομένη χωρίς συμφωνία. Αντλούσα δύναμη από τη θέλησή σας να ξεπεραστεί το εμπόδιο", είπε
Δεν θέλω να μπω σε διαδικασία να σχολιάσω, διότι θα ¨υβρίσω¨.
Καταλύεται η Δημοκρατίας μας καθημερινά, βιάζεται ασύστολα από παράγοντες και ανθρωπάκους.
Η κοινωνία πατεί σε τεντωμένο σκοινί, ηθελημένα με μεγάλες προσπάθειες, όχι κάποιοι, έχουν ονόματα πια συγκεκριμένα ονόματα.
Η Δικομματική Κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου-ο Κουβέλης δεν ήξερε απλά είδε φως και μπήκε…., κάνουν τα πάντα να σύρουν την χώρα σε καταστάσεις προπολεμικές, άρωμα εμφυλίου σείεται παντού…
Λυπάμαι που θα σου το πω αλλά δε νομίζω πως η Χρυσή Αυγή απειλεί την Δημοκρατία.
Η δημοκρατία έχει ήδη καταλυθεί στη χώρα μας...
Οι εκλεγμένοι από εμάς πολιτικοί έχουν παραχωρήσει την ανεξαρτησία της χώρας μας.
Τα ΜΜΕ τους προβάλουν συστηματικά, εμείς τσιμπάμε και ασχολούμαστε με τις γελοιότητές τους αντί να προσπαθούμε να ενημερωθούμε για τα παιχνίδια που παίζονται από πίσω.
Τη σύλληψη του Βαξεβάνη δεν την διέταξε η ΧΑ.
¨Φασισμός¨ δεν είναι μόνο όταν δέρνουμε αλλοδαπούς και χαιρετάμε ναζιστικά.
Φασισμός δεν είναι :
-Να κόβουν Μισθούς και Συντάξεις;
-Να σπρώχνουν 4000 χιλιάδες συμπατριώτες μας στην Αυτοκτονία;
-Να εξαθλιώνουν την Κοινωνία και να μην υπάρχουν τα απαραίτητα;
-Να μην υπάρχουν Φάρμακα και να πεθαίνει Κόσμος;
-Να υπάρχει Αστυνομοφοβία, να μην μπορεί να διαμαρτυρηθεί κανείς και να τρώει ξύλο σαν ζώο;
-Να πουλάνε την Γή στον κάθε Παπάρα του εξωτερικού για Χρυσό και Μεταλλεύματα;
-Να σβήνουν την Άμυνα της Χώρας;
-Να δημιουργούν ΕΟΖ ( Ειδικές Οικονομικές Ζώνες);
-Να έχει μια Παιδική Χαρά να Κυβερνά;
-Να έχεις τον Σίμο κάθε μέρα να σου λέει πως για όλα φταίει ο Σύριζα-ΕΚΜ;
-Να έχεις την Όλγα τον Γιάννη και τον Παύλο, να κάνουν λες και ανακάλυψαν την Αμερική τώρα;
Πνίγομαι από Εθνοσωτήρες και Πατριώτες σε αυτή την Χώρα.
Είναι γελοίο να ζητάς Ευθύνες από Πολιτικούς.
Οι άνθρωποι ζούνε σε άλλο πλανήτη και μόνο που τους αναφέρω διαφήμιση τους κάνω…
Ο κάθε ηλίθιος παίρνει ένα μικρόφωνο, βρίσκει ένα παράθυρο και μπλα μπλα και πρέπει να καθόμαστε να ακούμε ότι μακακία τους κατέβει στο κεφάλι..
Ζήσανε πείνα, ζήσανε εξαθλίωση, ζήσανε τίποτα, για να μπορούν να νιώσουν έστω 1% , αυτό που περνά η κοινωνία;
"Και στ' ανοιχτά του κόσμου τα καμιόνια
θα ξεφορτώνουν στην Καισαριανή
πώς έγινε με τούτο τον αιώνα
και γύρισε καπάκι η ζωή
πώς το 'φεραν η μοίρα και τα χρόνια
να μην ακούσεις έναν ποιητή"
Φοβάμαι πως δεν έχουμε δει τίποτε ακόμα, πολλά θα γίνουν και πολλά δεινά θα έρθουν ακόμα…
Γεωστρατιγικοί και Γεωπολιτικοί στόχοι των Ευρωπαίων και των Αμερικάνων, θέτουν την Χώρα σε κίνδυνο, δεν θα ησυχάσουν αν δεν σηκώσουνε και τις πέτρες από αυτή την Χώρα..
Υπάρχουν πολλά σενάρια σε αυτό το σημείο, έχω ακούσει πολλά τον τελευταίο μήνα, άλλοι ως Κασσάνδρες, άλλοι σαν μάντεις μπλα μπλα μπλα ξέρετε εσείς και ο Κόσμος φοβισμένος να παρακολουθεί τα ΜΜΕ.
Εντέχνως μας ρίξανε σε αυτό το παιχνίδι και να είδατε οι Ρώσοι δεν βοηθάνε και η πλάκα ήταν ότι χαίρονταν όταν το λέγανε..
Πάει και η ¨Μεγαλόνησος¨ για κάποιους, την «φάγανε», την «τελειώσανε».
Θα φανώ ¨Ηλίθιος¨ , το ξέρω εκ των προτέρων.
Είμαι αρκετά αισιόδοξος και για την Ελλάδα και για την Κύπρο.
Είμαι αισιόδοξος γιατί:
-Το παρόν Πολιτικό Σύστημα έχει πεθάνει.
-Ο Έλληνας έφτασε στα όρια του και άμα σηκωθεί από τον καναπέ, θα πάρει ο ¨Διάολος¨ πολλούς.
-Γιατί κάνουν τα πάντα να εξαφανίσουν την Ελπίδα από τον τόπο, γιατί υπάρχει Ελπίδα.
-Γνωρίζω από την ενασχόληση μου με τα Βαλκάνια, πως τα Συμφέροντα των Ρώσων είναι τέτοια στον χώρο αυτό, που έχω την αίσθηση πως φτάσαμε στην τελευταία σκηνή σε αυτή την ταινία.
-Κάνουν τα πάντα να εξαφανίσουν τον Τσίπρα και το Σύριζα-ΕΚΜ από την Ελλάδα.
Και είμαι πολύ αισιόδοξος τελικά, διότι σε αυτή την Χώρα την πλήρως απορυθμισμένη, υπάρχουν άνθρωποι με νου και συγκροτημένη θέση να μας πάρουν από το χέρι και να μας οδηγήσουν στην Γή της Επαγγελίας-Ελευθερίας.
Τον νου σας στους Συνταγματολόγους μας, που είναι φανάρι μέσα στο σκοτάδι της νυχτιάς που απλώθηκε από πάνω μας.
Να περάσουμε λίγο πολιτικά, ΠΑΣΟΚ  & Νέα Δημοκρατία και Δημοκρατική Δεξιά (γιατί Αριστερά δεν είναι), έχουν τελειώσει από τον πολιτικό χάρτη της Ελλάδος, ας αλλάξουν ονόματα και σύμβολα , θεωρώ πως έκλεισαν τον κύκλο τους με όλους τους κομματικούς ιστούς τους.
Κοντά 40 χρόνια στείρας Δημοκρατίας και αναρχίας, νομίζω πως  καιρός είναι να δούμε την άμοιρη Δημοκρατία να λάμπει σε αυτή την Χώρα.
Το ΚΚΕ νομίζω πως βρίσκεται κοντά στην διάλυση, ύστερα από την απλόχερη στήριξη τους στην Κυβέρνηση, γιατί μην μου πει κανείς που κάνει αντιπολίτευση θα γελάσω, τον Τσίπρα κυνηγάνε και αυτοί για το Αριστερό-Ενιαίο-Κοινωνικό Μέτωπο , θερίζει ψήφους από παντού..
Η Χρυσή Αυγή, έχω την αίσθηση πως θα κρατηθεί για λίγο ακόμα στο προσκήνιο και μετά θα ξεφουσκώσει με τον καιρό, στηρίζω την ωριμότητα των Ελλήνων αρκεί να την δω και στην πράξη.
Ανεξάρτητοι Έλληνες καλά το πάνε και αυτοί, η κίνηση για ένα ενιαίο κοινωνικό απελευθερωτικό κίνημα για την απελευθέρωση της Ελλάδας φαντάζει όνειρο που μπορεί να γίνει πραγματικότητα.  ( τουλάχιστον αυτά λέγανε και προεκλογικά)
Σύριζα-ΕΚΜ, εδώ ανοίγει ένα μεγάλο κεφάλαιο και γιατί το ονομάζω κεφάλαιο.
Προσωπικά για μένα είναι η επόμενη Κυβέρνηση στην Ελλάδα, όποτε και να γίνουν εκλογές, πρέπει ο Τσίπρας να προσέξει την εσωτερική αντιπολίτευση στο κόμμα-κίνημα του, γιατί τους άλλους τους έχει ήδη από κάτω..
¨Ανδρέα δεν θέλει, άλλον η χώρα, γιατί χόρτασε από τον Γιό του που έπεφτε στην ισιάδα με τον ποδήλατο, την Ελλάδα δεν θα έριχνε στα Βράχια..¨
Τέρμα οι πολυφωνίες και τα πανηγύρια αν είστε αυτοί που θα Κυβερνήσετε, σοβαρευτείτε και αφήστε τα πειράματα, είδατε ο ¨Αντώνης¨ και το μάτι του βγήκε και το όνομα ¨Προδότης¨
Σύνεση και ψυχραιμία προτείνω σε όλους μας  και να μην κοιτάμε Τηλεόραση κάνει πολύ κακό, δημιουργεί βλίτα και μικροοργανισμούς πρωτόγνωρους για τα Ελληνικά Δεδομένα με σκοπό την απαξίωση μας ως πολιτικές οντότητες.
Είναι άξιο θαυμασμού μια σειρά στελεχών ΠΑΣΟΚ & Νέας Δημοκρατίας που αντί να το βουλώνουν, θέλουν να βγάλουν και γλώσσα τα άτια …
Αυτός ο τόπος είναι Άγιος , με πολλούς Διαβόλους στα πόδια του.
Η Ελλάδα θα αναστηθεί να είστε σίγουροι ….
Μοναχή το δρόμο επήρες,
Εξανάλθες μοναχή
Δεν είν’ εύκολες οι θύρες,
Εάν η χρεία τες κουρταλή.
Ω τρακόσιοι! Σηκωθήτε
Και ξανάλθετε σ’ εμάς
Τα παιδιά σας θέλ’ ιδήτε
Πόσο μοιάζουνε με σας.
Ο Θεός να δώσει να μην θρηνήσουμε και άλλους σε αυτό τον τόπο, αλλά πολύ φοβούμαι πως έρχεται νέος κύκλος αίματος και θερμών επεισοδίων με την γείτονα Χώρα –Τουρκία.
Είναι υπαρκτά και φαντάζουν αληθή πια , σενάρια ωμής και τυφλής βίας σε Ελλάδα-Κυπρό, ενάντιων Πολιτικών-Οικονομικών Παραγόντων και Δημοσιογράφων.
Η Ελλάδα και η Μεγαλόνησος θα ελευθερωθούν από τα Δεσμά σας, όσο και να θέλετε συγκεκριμένοι το αντίθετο, οι απανταχού Έλληνες θα μιλήσουν , το σύνθημα εδόθη, οι τύχες είναι στα χέρια μας…
 * Ο Αλέξανδρος Τζερίδης είναι δημοσιογράφος
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: