Παρασκευή, 8 Μαρτίου 2013

Ενώνουν τις δυνάμεις τους Πάρος και Νάξος, για τα θέματα της ΥγείαςΔελτίο τύπου
του Συντονιστικού των Φορέων της Πάρου και της Επιτροπής Αγώνα της Νάξου
για την Υγεία

Χτες Τετάρτη στο Δημαρχείο της Πάρου, πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση του Συντονιστικού των Φορέων της Πάρου και της Επιτροπής Αγώνα της Νάξου για την Υγεία.

Σ΄ ένα κλίμα αλληλεγγύης και συνεργασίας τονίστηκε ότι μόνο ο συντονισμένος και διαρκής αγώνας των τοπικών κοινωνιών  μπορεί να ανακόψει την κατάρρευση των δομών Δημόσιας Υγείας, συνέπεια των μνημονιακών πολιτικών λιτότητας. Μόνο ο συντονισμένος αγώνας μπορεί να οδηγήσει στη στελέχωση του Κ.Υ. Πάρου, και στην άρση της συγχώνευσης του Νοσοκομείου Νάξου με αυτό της Σύρου, και στην ανάπτυξή του.
Στη συνάντηση εξετάστηκαν τα προβλήματα της Α'-βάθμιας, Β'-βάθμιας, και επείγουσας ιατρικής στα δυο νησιά και τις Κυκλάδες γενικότερα. Εκτιμήθηκε ότι η επεξεργασία  και διεκδίκηση ενός κοινού και ενιαίου σχεδιασμού υγειονομικών δομών για την νησιωτική μας περιοχή, με γνώμονα την δωρεάν και δημόσια υγεία , καθώς και η αξιοποίηση κάθε φορέα, που λειτουργεί στα νησιά μας και στο κέντρο, θα συμβάλλει στον συντονισμό των προσπαθειών μας.
 Ειδικά για τις αεροδιακομιδές διαφάνηκε ότι η εξυπηρέτηση των επειγόντων περιστατικών και της Νάξου από το ασθενοφόρο αεροπλάνο του Βελέντζειου Ιδρύματος της Πάρου, είναι εφικτή, ασφαλής, και οικονομικότερη, και πρέπει άμεσα να υλοποιηθεί με κρατική επιχορήγηση.
Τέλος συμφωνήθηκε να κλιμακωθούν οι δράσεις μας σε παγκυκλαδικό  επίπεδο, και να ενεργοποιηθούν οι φορείς των νησιών.
ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.
Πάρος  7 Μαρτίου 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: