Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Ανάλγητοι και προκλητικοί


"Δεν  φτάνει που εξαθλιώνουν τον ελληνικό λαό, προκαλούν και με δηλώσεις τους”
Periodista 
Η τρικομματική κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά θα μείνει στην ιστορία ως η πλέον λαομίσητη, εχθρική προς το λαό και την πατρίδα και φυσικά ανάλγητη. Δεν φτάνει που με τις πολιτικές της εξαθλιώνει τον ελληνικό λαό, μετατρέποντας την χώρα σε εργασιακό κάτεργο. Δεν φτάνει πο υ έχει εκχωρήσει τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας σε ξένα συμφέροντα. Δεν φτάνει που η ακροδεξιά δράκα του Μεγάρου Μαξίμου έχει δώσει εντολή για την οικοδόμηση αυταρχικού κράτους, ταυτόχρονα με τη φτωχοποίηση του ελληνικού λαού. Δεν φτάνει που άλλα είπαν προεκλογικά και άλλα έπραξαν στη συνέχεια. Τα στελέχη αυτής της κυβέρνησης, υπουργοί, κυβερνητικοί αξιωματούχοι, βουλευτές και γενικοί γραμματείς, δίνουν καθημερινά ρεσιτάλ αναλγησίας, με δηλώσεις τους οι οποίες προκαλούν τον ελληνικό λαό και έχοντας βέβαια την ανοχή, αν όχι την καθοδήγηση του ίδιου του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος βρίσκεται σε ανοικτή επικοινωνία με την Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και λαμβάνει εντολές, αλλά και μαθήματα σκληρότητας.


 Σε διατεταγμένη υπηρεσία ο μηχανισμός της τρικομματικής κυβέρνησης των Γερμανοτσολιάδων, πραγματοποιεί διαρκή crash test δοκιμάζοντας τις ψυχολογικές αντοχές μιας κοινωνίας, η οποία εξανδραποδίζεται και φτωχοποείται για να αποτελέσει την φθηνή εργατική δύναμη για τις ξένες επενδύσεις. Η ελληνική κοινωνία «βράζει από οργή», συνειδητοποιώντας τη δεινή θέση που βρίσκεται, αλλά και το μέγεθος της προδοσίας από τη γερμανόφιλη κυβέρνησης και αργά ή γρήγορα το τσουνάμι της οργής θα καταστεί ανεξέλεγκτο, ιδιαίτερα δε όταν κυβερνητικοί αξιωματούχοι και στελέχη εκφράζονται ή λειτουργούν με τρόπο απαξιωτικό για τα θύματα της οικονομικής κρίσης και της λαοκτόνας πολιτικής που ακολουθεί το δίδυμο Σαμαρά - Στουρνάρα. 
Θυμάστε τι έλεγε τον Οκτώβριο του 2012 ο «πατριώτης», πρώην γραμματέας της χουντικής ΕΠΕΝ, διακεκριμένος «τσεκουροφόρος», πρώην αντιμνημονιακός και στη συνέχεια δηλωμένος γερμανόφιλος και μνημονιακός κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Μάκης Βορίδης; Θυμάστε, ωσάν να βρίσκεται στην υπηρεσία της ντόπιας χρεοκοπημένης τραπεζοκρατίας, ότι είχε τοποθετηθεί δημόσια υπέρ του πλειστηριασμού της πρώτης κατοικίας, όσων αδυνατούν να αποπληρώσουν τα δάνεια προς τις τράπεζες; Τις προηγούμενες ημέρες, ο Μάκης Βορίδης, στην Καβάλα, πήρε από κοντά μια μικρή γεύση της οργής του ελληνικού λαού. Ήρθε αντιμέτωπος με τους εξοργισμένους εργαζόμενους στην Kavala Oil, κρύφτηκε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του και στη φυσικά δεν είχε το θάρρος και το σθένος να κοιτάξει στα μάτια τους εργαζόμενους. Φυσικά το "γλεντάκι" της τοπικής Νέας Δημοκρατίας δεν πραγματοιήθηκε ποτέ στην Καβάλα.
Όμως, εκεί στην κυβέρνηση και στο ακροδεξιό θίασο, ο οποίος έχει περάσει (και το πέρασμα θα είναι σύντομο) τις πύλες του Μεγάρου Μαξίμου, πρέπει να συμβιβαστούν πια με την εξής ιδέα: Είναι ανεπιθύμητοι για την πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Και, όπως αποδεικνύεται και στην πράξη, είναι επικίνδυνοι για τους Έλληνες και τα παιδιά τους. 

Οι «άνθρωποι της Μαντζουρίας» 
Σε μια εξαιρετική αμερικανική ταινία με τίτλο «Ο άνθρωπος της Μαντζουρίας , ένας εκ των πρωταγωνιστικών ρόλων αφορά στην περίπτωση ενός υποψήφιου για το αξίωμα του Αντιπροέδρου των ΗΠΑ, ο οποίος έχοντας εμφυτευμένο στο δέρμα του ένα μικροτσίπ λαμβάνει εντολές και λειτουργεί ως υπνωτισμένος υλοποιώντας την βούληση ανώτατων εξουσιαστικών συστημάτων.

 Αυτή την ταινία μας θύμισε ένας αγροτοσυνδικαλιστής από τη Βοιωτία, ο οποίος μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα δήλωσε «Ήταν σα να είχαμε απέναντί μας ένα κομπιούτερ». Εκείνο το οποίο δεν είπε βέβαια ο αγρότης είναι ότι αυτά τα κομπιούτερ και οι αξιοθρήνητοι αυλικοί τους λαμβάνουν εντολές από τα ανώτατα ιερατεία του Βερολίνου, της Φρανκφούρτης και των Βρυξελλών. Εκτός αυτού, όμως, ο ίδιος  αγροτοσυνδικαλιστής αποκάλυψε τον προκλητικό τρόπο με τον οποίο τους αντιμετώπισε ο γενικότερα προκλητικός έναντι του λαού, ο εραστής των αριθμών, Γιάννης Στουρνάρας: «Δεν έχω ξαναδεί πιο κυνικούς ανθρώπους. Ο κ. Στουρνάρας μας είπε πως εμείς στα χωριά περνάμε καταπληκτικά σε σχέση με τους κατοίκους των πόλεων. Χαριτολογώντας μας είπε πως δεν είμαστε φιλοκυβερνητικοί και πως δεν είμαστε καθόλου καλοί διαπραγματευτές». Και να φανταστεί κανείς ότι όταν το πρωτοπαλίκαρο του Κώστα Σημίτη, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας δήλωνε στην αρχή της θητείας του «Δεν θέλω εγώ να είμαι εκείνος που θα κρεμάσουν στο Σύνταγμα».

Την ίδια περίπου περίοδο, ένα άλλο «μπουμπούκι» του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, ένα πρόσωπο το οποίο αμείβεται με παχυλούς μισθούς από το ελληνικό δημόσιο επί χρόνια, ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Γιώργος Μέργος, είχε το θράσος να δηλώσει χωρίς ίχνος ντροπής ότι «Ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα είναι ακόμη υψηλός», προτείνοντας επί της ουσίας και άλλες μειώσεις. Βεβαίως οι γνωρίζοντες πρόσωπα και πράγματα, υποστηρίζουν στο παρασκήνιο ότι ο κύριος Μέργος, όχι μόνο δεν εξέφρασε τις δικές του προσωπικές απόψεις, αλλά έχει πλήρη κάλυψη τόσο από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, όσο και από τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα. Απλά, όπως, λέει καλά πληροφορημένη πηγή του Periodista.gr, ο Μέργος ξεκίνησε τη διαδικασία εντύπωσης στο συλλογικό ασυνείδητο του ελληνικού λαού μιας πραγματικότητας περεταίρω μείωσης του κατώτατου μισθού, την οποία θα βιώσουν όλοι οι Έλληνες - όσοι δηλαδή δεν θα μείνουν άνεργοι - αργά ή γρήγορα. Τραγική ειρωνεία. Μόλις τώρα οι πολυεθνικές εταιρείες ζητούν από την ελληνική κυβέρνηση να περάσει νόμο, σύμφωνα με τον οποίο θα μπορούν να προσλαμβάνουν υπαλλήλους με μισθό 300 ευρώ. 
Δεν πρόλαβε, όμως, να κωπάσει, ο θόρυβος από τις τουλάχιστον απαράδεκτες, για να μην πούμε αισχρές, δηλώσεις Μέργου και ένα άλλο πρόσωπο, το οποίο έχει καίριο πόστο στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, ο γενικός γραμματέας εσόδων του υπουργείου Οικονομικών, πρώην στέλεχος της Lehman Brothers που κατέρρευσε και πρώην στέλεχος της "ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ", που επίσης κατέρρευσε, έστειλε εγκύκλιο στις ΔΟΥ, μέσω της οποίας ζητούσε την ποινική δίωξη όσων χρωστούν πάνω από το 5.000 στο δημόσιο προκαλώντας οργή σε εκατομμύρια Έλληνες, αλλά και δικαιώνοντας όσους έκαναν λόγο για σχέδιο της κυβέρνησης να δημιουργήσει φορολογικές φυλακές. Και σαν να μην έφταναν τα όσα έχουν πει και έχουν κάνει «οι άνθρωποι της Ματζουρίας», ο γνωστός για τα δεινά που έχει προκαλέσει στην Ελλάδα, πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, κατά την παρουσίαση του βιβλίου του, δήθεν αποκατάστασης του κυβερνητικού έργου της δεξιάς παρένθεσης του 1990 – 1993 (της οποίας μέλος ήταν και ο σημερινός πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, για να μην ξεχνιώμαστε) ζήτησε απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, με ολόκληρη την παρασιτική και επιζήμια για το λαό και τον τόπο ελίτ, η οποία αποτέλεσε το κοινό της παρουσίασης, και τα νεοφιλελεύθερα απομεινάρια να χειροκροτούν. Το ότι, βέβαια, ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης πληρώνεται επί δεκαετίες από τον ελληνικό λαό, δεν έχει καμία σημασία. 

Η γραφική (αλλά και επικίνδυνη) περίπτωση Άδωνι Γεωργιάδη
Αν πριν από μερικά χρόνια κάποιος έλεγε, σε οποιονδήποτε στοιχειωδώς σοβαρό άνθρωπο ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο φωνακλάς τηλε – πωλητής βιβλίων και μετέπειτα γυρολόγος της εγχώριας πολιτικής σκηνής θα γινόταν βουλευτής, ασφαλώς θα γελούσε. Κι, όμως, όχι μόνο έγινε βουλευτής ο σύζυγος της Ευγενίας Μανωλίδου, αλλά έγινε και υπουργός περνώντας εν μία νυκτί (πώς να συνέβη αυτό άραγε;) από το αντιμνημονιακό στρατόπεδο στο μνημονιακό (πως τα καταφέρνουν πάντοτε αυτοί οι Δεξιοί να είναι χαμαιλέοντες της πολιτικής;). 
Εκτός αυτών σε μία νύχτα από σφοδρός επικριτής του Αντώνη Σαμαρά, έγινε ο θερμότερος υποστηρικτής του (Περίεργα πράγματα). Και όχι, μόνο έγινε υπουργός και βουλευτής, αλλά και οπαδός του Αντώνη Σαμαρά περνώντας από το ΛΑ.Ο.Σ. στην νέα Πολιτική Άνοιξη, δηλαδή στη Νέα Δημοκρατία, αλλά σήμερα φθάνει στο ανώτατο επίπεδο ύβρεως αποδίδοντας το θάνατο των φοιτητών στη Λάρισα, στο γεγονός ότι δεν ήταν ενημερωμένοι για τις συνέπειες του μονοξειδίου του άνθρακα και όχι βέβαια στην κυβερνητική πολιτική, προκαλώντας θυμό στην ελληνική κοινωνία.

 Αμέσως μετά, βέβαια, από τις ντροπιαστικές για τον σύγχρονο πολιτισμό τοποθετήσεις του απέναντι στα νεκρά θύματα της λαοκτόνας πολιτικής του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης ,ο Άδωνις Γεωργιάδης μετέβη στις Σκουριές Χαλκιδικής για να διαδηλώσει υπέρ της ντόπιας ολιγαρχίας και των ξένων συμφερόντων, στα οποία και αυτός με την ψήφο του στα μνημόνια ξεπουλά την πατρίδα μας. Φαίνεται ότι ένα βραδάκι στη Νέα Φιλαδέλφεια, δεν αντιλήφθηκε πόσο προκλητική είναι η στάση του απέναντι στον ελληνικό λαό και συνεχίζει να είναι προκλητικός και ανάλγητος. Εκτός αυτού, η έλλειψη σταθερότητας στις πολιτικές επιλογές του, δημιουργούν πολλά ερωτηματικά. Το βασικότερο, όμως, είναι ότι δηλώσεις όπως αυτές του Άδωνι Γεωργιάδη, οξύνουν την κατάσταση σε μία κοινωνία, η οποία θυμίζει χύτρα που βράζει.

Την γραμμή Γεωργιάδη, δηλαδή της "γραμμή της ύβρεως" ακολουθεί με συνέπεια ο εσμός των μνημονιακών  - γερμανοτσολιάδων εκπροσώπων των media, αλλά και νεοφιλελεύθερα απομεινάρια, όπως ο Θάνος Τζήμερος, ο οποίος πέτυχε το ακατόρθωτο: Διαγράφηκε από το κόμμα που ίδρυσε με την επωνυμία "δημιουργια, ξανά", μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, μετά από το απαράδεκτο μήνυμά στο twitter για τον θάνατο των φοιτητών στη Λάρισα.  
Αν όλες οι παραπάνω τοποθετήσεις γίνονται δημόσια από βουλευτές της συγκυβέρνησης, κυβερνητικούς αξιωματούχους, γενικούς γραμματείς και υπουργούς, τότε φανταστείτε τι συζητάνε μεταξύ τους ή ακόμη χειρότερα, πως σκέφτονται.

Δείτε το video με απλούς πολίτες … να αποθεώνουν τον Άδωνι Γεωργιάδη 

 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

"Αναλάβατε την ευθύνη σε μια πολύ δύσκολη στιγμή, αλλά τα δύσκολα είναι για τους γενναίους και εσείς είστε γενναίος και θα ανταπεξέλθετε και θα λύσετε το γόρδιο δεσμό" είπε ο Πατριάρχης, καλοσωρίζοντας τον Ελληνα πρωθυπουργό." ΓOPΔIO ΔEΣMO EEE;;; TO KAΛO ΠOY EKANE TOTE H APXIEΠIΣKOΠH AΘHNΩN EITANE ΠOY XΩPIΣE MAZI ΣAΣ !! ΓIATI APAΓE ΔEN EXETAI TO STATUS OΠΩΣ TO BATIKANO ;;; KAI MIΛAΣ ΓIA ΓOPΔIO ΔEΣMO KAI IΣTOPIA ;;;!!! TI ΣXEΣH EXETAI ME EΛΛAΔA, ME EΛΛHNIKH IΣTOPIKH ΣYNEIΔHΣH ;;; EIΣAΣTAN XANOYMIA KAI KANATAI TEMENAΔEΣ, TOTE (ΠPIN TO 1821) KAI TΩPA-ΣHMEPA !!! KAI EΣEIΣ KAI H XAΛKH ΣAΣ - EKBIAΣTEΣ TOY EΛΛHNIKOY MEΛΛOΩNTOΣ !!! O KAHMOΣ TOY AIΓAIA ΘA ΣAΣ ΦAEI OΛOYΣ ΣAΣ !!!!