Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Η "Πύρειος νίκη" της Γερμανίας.. και η "εξαφάνιση" Σαμαρά.

  Η επομένη της απόφασης του eurogroup, βρίσκει μια Ε.Ε. με τραυματισμένη αξιπιστία. Μια Ε.Ε. την οποία οι πολίτες της πλέον δεν εμπιστεύονται. Ο ευρωσκεπτισμός πολλαπλασίασε τα ποσοστά του σε όλο τον Ευρωπαικό νότο, και όχι μόνο.
 Το plan B άρχισε  να καταστρώνεται και να σχεδιάζεται στα γραφεία όχι μόνο αυτών που πρίν λίγες βδομάδες το ζητούσαν, αλλά και από αυτούς που διερήγνυαν τα ιμάτια τους στο άκουσαμ τέτοιων ειδήσεων.
 Το ΟΧΙ της Κύπρου και η στάση του eurogroup δεν ήταν μια διαμάχη στην οποία "κέρδισε η Γερμανία και θα το πληρώσει ακριβά η Κύπρος".
 Αν δεν υπάρξει άμεσα αλλαγή πλέυσης - και δεν υπάρχει κάτι που να μας κάνει να ελπίζουμε κάτι τέτοιο - είναι η αρχή του τέλους μιας ένωσης που υποσχέθηκε πολλά αλλά μετατρέπεται στον χειρότερο εφιάλτη των λαών.
 Το ΟΧΙ της Κυπρου ξεγύμνωσε και τον Αντώνη Σαμαρά.
 Στην κρίση ο πρωθυπουργός προτίμησε να "εξαφανιστεί". Όλοι οι υπουργοί εξαφανίστηκαν και άφησαν μπροστά τον Στουρνάρα - που έτσι και αλλοιώς κάποια στιγμή θα μετατραπεί σε αποδιοπομπαίο τράγο -.
 Ο Α.Σαμαράς σε μια από τις μεγαλύτερες κρίσεις του Ελληνισμού απλά εξαφανίστηκε και άφησε του επικοινιωλόγους να αναλάβουν την υπόθεση.
 Οι ίδιοι θα αναλάβουν και το ξέπλυμα όλη της εγκατάλειψης της Κύπρου από την Ελληνική κυβέρνηση.
 Οι αποφάσεις του eurogroup μπορεί να είναι μια "πυρειος νίκη" για την Γερμανία, για την στάση όμως της Ελληνικής κυβέρνησης, θα χρειαστούν πολλοί τόνοι προπαγάνδας για να σκεπάσουν τις ιστορικές της ευθύνες.


Δεν υπάρχουν σχόλια: