Τρίτη, 12 Μαρτίου 2013

Στην Κρήτη κατέλαβαν ΔΟΥ και Αντιπεριφέρεια..

- Προχωρούν έμπρακτα σε μαζική στάση πληρωμών προς την πολιτεία - φόρους, ΔΕΗ, νερό, ΟΤΕ.. κλπ -
- Διπλό "χτύπημα" σε υπηρεσίες του Αγίου Νικολάου σήμερα, από ντόπιους και κατοίκους της Ιεράπετρας, με φόντο τα αιτήματα για παραμονή των τμημάτων ΤΕΙ στις πόλεις, κόντρα στο σχέδιο "Αθηνά" του υπουργείου Παιδείας.

Η κινητοποίηση των Ιεραπετριτών ξεκίνησε χθες με κατάληψη των γραφείων της ΔΟΥ Αγίου Νικολάου, συνεχίζεται και σήμερα, επ’ αόριστον, όπως λένε τα μέλη της επιτροπής αγώνα.
Από το πρωί σήμερα γίνεται κατάληψη και των γραφείων της αντιπεριφέρειας Λασιθίου από κατοίκους του Αγίου Νικολάου, οι οποίοι ζητούν παράλληλα από τη δημοτική αρχή να προχωρήσει στην κατάθεση των παραιτήσεων των μελών της, που έχουν ανακοινωθεί αλλά δεν έχουν πραγματοποιηθεί, να προχωρήσουν έμπρακτα όλοι οι πολίτες σε στάση πληρωμών προς την πολιτεία, αλλά και να υπάρξει συντονισμός για πρόσθετες δράσεις μέσα στο άμεσο διάστημα

Αύριο Τετάρτη οι δήμαρχοι Ιεράπετρας και Αγίου Νικολάου και μέλη των επιτροπών αγώνα θα βρίσκονται στην Αθήνα μαζί με εκπροσώπους άλλων πόλεων της χώρας που διαμαρτύρονται για το σχέδιο "Αθηνά".

Την Πέμπτη δε διοργανώνεται το Παγκρήτιο Φοιτητικό Συλλαλητήριο. Η κατάργηση τμημάτων του ΤΕΙ στον Άγιο Νικόλαο και την Ιεράπετρα και η κατάργηση του Τμήματος Δομικών Έργων στο Ηράκλειο, έχουν γίνει "κόκκινο πανί", ενώ το θέμα παίρνει διαστάσεις χιονοστιβάδας, με δεδομένες τις αρνήσεις τόσο του Πανεπιστημίου όσο και του ΤΕΙ Κρήτης να δεχθούν τις αλλαγές του σχεδίου "Αθηνά".

Δεν υπάρχουν σχόλια: