Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Έτσι σκοπεύουν να αλλοιώσουν τους δείκτες της ανεργίας- 5μηνες προσλήψεις στους Δήμους με 490 ευρώ!


"Πρόγραμμα απασχόλησης σε δήμους για χρονικό διάστημα πέντε μηνών με αμοιβή 490 ευρώ τον μήνα για τους ανέργους άνω των 25 ετών και 427 ευρώ για όσους είναι κάτω των 25 ετών προβλέπει σχέδιο του ΟΑΕΔ."
 Σε 300 καλλικρατικούς δήμους, σημαίνει (μ.ο.) 1133 προσλήψεις ανα δήμο!
 Με συνολικό κόστος 2450 ευρώ ανα εργαζόμενο, ποσό που θα εισπράξουν από το ΕΣΠΑ γλυτώνουν το επίδομα ανεργίας, αλλοιώνουν τους δείκτες της ανεργίας, δημιουργούν στρατιά από ανέργους που θα συνωστίζονται στις πόρτες βουλευτικών και κομματικών γραφείων.
 Οι θέσεις αφορούν άτομα που ανήκουν σε οικογένεις που δεν εργάζεται κανείς, αλλά ταυτόχρονα ρίχνουν άμεσα και του πραγματικούς μισθούς, τουλάχιστον 100 ευρώ κάτω από τον επίσημο μισθό.
 Εργαλείο πολιτικών εκβιασμών, λίστες ντροπής, μοχλός καταβαράθρωσης του κατώτερου μισθού, αιτία νέων μαζικών απολύσεων από τον ιδιωτικό τομέα που θα άρχίσει να προσλαμβάνει με μισθούς 400 ευρώ.
 Στην Κρήτη το Εργατικό Κέντρο απειλεί με κινητοποιήσεις ακόμα και μέσα στην τουριστική περίοδο. Αιτια οι δεκάδες καθημερινές απολύσεις, και οι αντικατάσταση των απολυμένων με νέους ανέργους και μετανάστες που βρίσκονται σε επελπιστική κατάσταση. Οι μισθοί πρόσληψης, σύμφωνα με το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου κυμαίνονται πλέον από 300 έως 400 ευρώ.
 Στις απολύσεις πρωτοστατούν οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, κάτι που ανάγκασε το Εργατικό Κέντρο να απειλείσει με "πόλεμο μεσούσης της τουριστικής περιόδου"!
 Οι διαπιστώσεις παντού ίδιες και οι μεθοδεύσεις ετοιμάζουν το έδαφος για την τελική επίθεση που αρχίζει μετά την 1/4/2013 που καταργούνται όλες οι συλλογικές συμβάσεις.
 Οι εργοδότες θα μπορούν να απολύουν όποτε θέλουν, να δίνουν όποιο μισθό θέλουν, να αναγκάζουν τον εργαζόμενο να δουλεύει όσες ώρες θέλουν.
 Ο θεσμός της δουλείας επανέρχεται στην Ευρωπαική ήπειρο ύστερα από πολλούς αιώνες.




 

Δεν υπάρχουν σχόλια: