Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια - "Όχι στο σχέδιο Αθηνά"



 "Φυσάει κόντρα σε ΑΕΙ-ΤΕΙ το σχέδιο Αθηνα, θα ανατραπεί"

Ολοκληρώθηκε το πανελλαδικό πανεκπαιδευτικό ενάντια στο "Σχέδιο Αθηνά"

 Μαζική και μαχητική η σημερινή συγκέντρωση των φοιτητών στα Προπύλαια.
 Η πορεία ξεκίνησε στις 2.00 μμ και τελείωσε στις 4.30 περίπου.
 Οι δρόμοι της Αθήνας γέμισαν με νεολαία που με μαχητικότητα διαδήλωσε την αντίθεσή της στο σχέδιο "Αθηνά".
 Στην Σταδίου, μηχανή της τροχαίας που κινούνταν ανάποδα χτύπησε ηληκιωμένη γυναίκα. Η πορεία σταμάτησε για 20 λεπτά περίπου μέχρι να έρθει ασθενοφόρο να την παραλάβει.
 Ένταση δημιουργήθηκε έξω από υπουργείο Οικονομικών, όπου οι διαδηλωτές πέταξαν αρκετές καρτέλες με αυγά στα παράθυρα του υποργείου.
 Ένταση προς στιγμήν και έξω από την Βουλή, όταν έπεσαν τα κάγκελα της αστυνομίας. Αυτόματα δυνάμεις των ΜΑΤ περικύκλωσαν την συγκέντρωση. Οι φοιτητές απάντησαν με αλυσίδες και συνθήματα. 
 Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από τον "Δρομογράφο"
















1














16:00  ΟΙ φοιτητές ρίχνουν τα κάγκελα (@Δρομογράφος)



1


























15:10 Η πορεία τώρα στην παλιά Βουλή













   





















14:20 Μαζικά τα μπλοκ των φοιτητών απ' όλη την Ελλάδα














 14:00 Γεμίζει με πανό η Πανεπιστημίου













13:20 Βίντεο του @Δρομογράφου από τα Προπύλαια: «Φυσάει κόντρα σε ΑΕΙ  - ΤΕΙ»:




























Φωτογραφία από 

"Τώρα με το Σχέδιο-Αθηνά τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ μπαίνουν στο στόχαστρο. Για την Κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας αυτή η μάχη είναι πολύ σημαντική. Προσπαθούν συνολικά να μετατρέψουν τα στοιχειώδη, βασικά δικαιώματα μας για σπουδές, υγεία, ζωή με αξιοπρέπεια σε προνόμια για λίγους και εκλεκτούς. Είναι ανελέητοι! Είδαμε τα αδέρφια μας από το ΤΕΙ Λάρισας να πεθαίνουν από το κρύο και τα στελέχη της κυβέρνησης μιλούν για «άγνοια και αφέλεια». Στους καιρούς του μνημονίου και της τρόικας, η μάχη για επιβίωση λοιδορείται από τους σοφούς των καναλιών με τους μισθούς των δεκάδων χιλιάδων ευρώ" αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση τους Φοιτητικοί Σύλλογοι.

"Στην πραγματικότητα με το σχέδιο-Αθηνά πετιούνται στο δρόμο χιλιάδες συνάδελφοί μας που δεν μπορούν υπό τέτοιες συνθήκες να συνεχίσουν τις σπουδές τους. Η όποια εργασιακή μας προοπτική εξοντώνεται, αφού τα δικαιώματα των πτυχίων στην εργασία εκμηδενίζονται και μας δηλώνουν ότι θα μείνουμε άνεργοι. Τμήματα συγχωνεύονται ή κλείνουν με αποτέλεσμα οι χιλιάδες νέοι και νέες που πετιούνται έξω από τις σχολές και αυτοί που δεν θα μπορέσουν να εισαχθούν σε κάποια σχολή να αναζητήσουν αναγκαστικά την τύχη τους στα Ιδιωτικά Κολέγια και Κέντρα μεταλυκειακής εκπαίδευσης που ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια. Οι πρώτες κινητοποιήσεις, οι διαδηλώσεις, ο αποκλεισμός του Υπουργείου Παιδείας από χιλιάδες σπουδαστές και φοιτητές ήταν μόνο η αρχή. Οι προσπάθειες της κυβέρνησης να διασπάσει το κίνημα έπεσαν στο κενό. Οι Γενικές Συνελεύσεις που πραγματοποιούνται στις σχολές μας, οι κινητοποιήσεις που αποφασίζονται σε όλη την Ελλάδα δείχνουν τον δρόμο. Με δυναμικότητα και συντονισμό μπορούμε να προχωρήσουμε και να νικήσουμε!" επισημαίνουν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι.


Δεν υπάρχουν σχόλια: