Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Η σημερινή απάντηση στους δρόμους


 Οι εργαζόμενοι με τη μαζική τους συμμετοχή στην 24ωρη Απεργία και τα απεργιακά συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα έδωσαν αγωνιστική απάντηση στον νέα αντεργατικά και αυταρχικά μέτρα που προωθούν συγκυβέρνηση, τρόικα και κεφάλαιο. 
Δειτε το ρεπορτάζ με φτογραφίες και βίντεο από το left.gr.
15:20 Ελεύθερα τα μέλη της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση που είχαν προσαχθεί "προληπτικά" πριν την πορεία, έξω από τα γραφεία του ΝΑΡ στα Εξάρχεια και κρατούνταν στη ΓΑΔΑ. ( @Jaquoutopie)

15:06 Πάνω από 50000 άνθρωποι στην πορεία της Αθήνας, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις.
14:52 Περιορισμένα επεισόδια τώρα στην πλατεία Εξαρχείων και επέμβαση των ΜΑΤ.
14:51 Οι νέοι του ΣΥΡΙΖΑ μπροστά από τη Βουλή.


14:40 Αυτοκόλλητο της Διεθνούς Αμνηστίας.

(@rodiamatz)

14:38 Μεγάλο το μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ.

(Δρομογράφος)

14:32 Τα μπλοκ της ΟΤΟΕ κάτω από την Πλατεία Συντάγματος.

(Δρομογράφος)

14:28 Τα μπλοκ του Σύριζα φτάνουν Σύνταγμα.

(Δρομογράφος)

14:27 Δακρυγόνα και κρότου λάμψης στο ύψος της βιβλιοθήκης.  ( @ypopto_mousi)

14:26 Κρότου λάμψης επί της Πανεπιστημίου, δε δόθηκε συνέχεια.  ( @ypopto_mousi)

14:24 Φοιτητικοί σύλλογοι ανηφορίζουν την Όθωνος.

(Δρομογράφος)

14:24 Ο κύριος με τα γυαλιά κάμερα συνοδευόταν από άλλους δύο. Τι να έκανε αυτός ο κύριος περιφερόμενος στο πλήθος;  ( @ypopto_mousi)


14:22 Απορίες διαδηλωτών... ( @leuteris)


14:20 Διαμαρτυρία συναξιούχου... ( @MakisSinodinos)


14:19 Η μοτοπορεία των αγανακτισμένων μοτοσικλετιστών μαρσάρει και κορνάρει όσο περνάνε μπλοκ από μπροστά της. ( @ypopto_mousi)


(Δρομογράφος)

13:55 Τέσσερα μέλη της νεολαίας "Κομμουνιστική Απελευθέρωση" συνελήφθησαν πριν την πορεία έξω από τα γραφεία του ΝΑΡ στα Εξάρχεια από αστυνομικούς με πολιτικά. Κρατούνται στη ΓΑΔΑ για "εξακρίβωση". ( @Jaquoutopie)

13:47 Χιούμορ από κάποιους διαδηλωτές.

Media preview

13:43 Θεσσαλονίκη Ολοκληρώνεται η διαδήλωση στο υπ. Μακεδονίας Θράκης. ( alterthess.gr)

13:41 Η ΓΣΕΒΕΕ φτάνει στην πλατεία Συντάγματος.

(Δρομογράφος)

13:35 Έως τώρα η αστυνομική παρουσία στη διαδρομή της πορείας είναι διακριτική, σημείο παρουσίας τους η Γεωργίου Α'. ( @ypopto_mousi)

13:31 Α. Τσίπρας νωρίτερα: «Να διορθωθεί το λάθος του μνημονίου τώρα και όχι μετά τις γερμανικές εκλογές, όπως συμφέρει την κυρία Μέρκελ», είπε ο Αλέξης Τσίπρας από το πεδίο του Άρεως.

Ολόκληρη η δήλωση

Η περίοδος της εικονικής ευφορίας για την κυβέρνηση έλαβε τέλος. Όσοι πίστεψαν τον Ιούνιο ότι ο Σαμαράς θα κάνει διαπραγμάτευση, ακόμα περισσότερο όσοι έδωσαν πίστωση χρόνου τον Δεκέμβρη πιστεύοντας ότι με τη δόση θα επανέλθουμε στην ανάπτυξη, σήμερα βρίσκονται αντιμέτωποι με την σκληρή πραγματικότητα. Με απλήρωτους λογαριασμούς, με κομμένους μισθούς και κομμένες συντάξεις, με κλειστά μαγαζιά και χαμένες δουλειές. 

Ο ελληνικός λαός πλέον δεν μπορεί να περιμένει να σωθεί από κανέναν σωτήρα και κανέναν ευεργέτη. Έχει καταλάβει ότι μόνο αν πάρει την τύχη στα χέρια του και μόνο με τη δική του πλάτη θα μπορέσει να βγει από το αδιέξοδο.

Σήμερα δημιουργείται μια μεγάλη κοινωνική συμμαχία, άνεργων, εργαζόμενων, μισθωτών, αγροτών, αυτοαπασχολούμενων, ικανή να οδηγήσει ξανά τη χώρα στην ανάκαμψη. Μια κοινωνική συμμαχία που διεκδικεί να σταματήσει τώρα η καταστροφή. Το λάθος να διορθωθεί τώρα, όχι μετά τις γερμανικές εκλογές όπως βολεύει την κα Μέρκελ. Τότε θα είναι ήδη πολύ αργά.

Λύση απ΄ αυτή την καταστροφή δεν μπορεί να υπάρξει με μνημόνιο, παρά μονάχα με δημοκρατία, ανεξαρτησία, και δίκαιη ανάπτυξη.


13:29 Εργαζόμενοι στις δομές ψυχικής υγείας φτάνουν στην πλατεία Συντάγματος.

(Δρομογράφος)

13:25 Μαζική η διαδήλωση: Η κεφαλή της πορείας στο Σύνταγμα ενώ η ουρά βρίσκεται ακόμα στη Πατησίων. ( @leuteris)


13:08 Θεσσαλονίκη  Σε λίγο φτάνει στο υπ. Μακεδονίας Θράκης η πορεία που ξεκίνησε από το ΕΚΘ μέσω της Αντιγονιδών. ( alterthess.gr)

13:07 Το τελευταίο τμήμα της πορείας του ΠΑΜΕ περνάει και η αστυνομία κλείνει την Βασ. Γεωργίου Α'. ( @KallergisK)

Media preview

(Δρομογράφος)

13:03 Εργαζόμενοι του ΙΚΑ ενάντια στις απολύσεις και στη διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος.( @ypopto_mousi)

Media preview

12:58 Ηράκλειο Φωτογραφία του αναποδογυρισμένου περιπολικού. ( @Mm_a_n_o_s)

Media preview

12:54 Θεσσαλονίκη Φωτογραφίες από την πορεία του ΕΚΘ ( alterthess.gr)


12:50 Τα μπλοκ της ΠΟΕ-ΟΤΑ ανηφορίζουν την Σταδίου.

(Δρομογράφος)

12:40 Φωτογραφία μπροστά από τη Βουλή.

Media preview

12:37 ΜΑΤ παραταγμένα μπροστά στα ξενοδοχεία της Βασ. Γεωργίου Α΄.

Media preview

12:27 Πανό για τις Σκουριές 

(Δρομογράφος)

Εμπνευσμένες πικέτες από τους παραγωγούς των λαϊκών αγορών.


12:18 Σε εξέλιξη και η διαδήλωση του ΕΚΘ όπου βρίσκεται στην Αγ. Δημητρίου στο ύψος της Ιασωνίδου. ( alterthess.gr)

12:15 Ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος σε δήλωσή του στο alterthess.gr χαρακτηρίζει πετυχημένη την απεργία, αλλά και τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, τονίζοντας ότι το κύριο κάλεσμα του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ απευθύνεται στους αγρότες, αλλά και σε χώρους που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις όπως οι εργαζόμενοι στο Αγνό και στη Euromedica. To κύριο μας κάλεσμα είναι "καμία υποχώρηση στους μισθούς, καμία σύμβαση με μειωμένο μισθό, γιατί τίποτα δεν πρόκειται να γυρίσει το πίσω. Η πρότασή μας είναι για κλιμάκωση". ( alterthess.gr)

12:14 Η κεφαλή της πορείας των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ βρίσκεται στη γωνία Πατησίων και Πανεπιστημίου. 

12:09 Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Α. Τσίπρας, στην προσυγκέντρωση του Μουσείου.



(Πηγή: Δρομογράφος)

12:07 Θεσσαλονίκη "Μόνο αυτά δε μας πήρατε": Φωτογραφία από την πορεία των πρωτοβάθμιων σωματείων στη Θεσσαλονίκη. ( @erg_deltio)


12:02 Έκλεισαν μόλις και τον σταθμό μετρό Μοναστηράκι. Μόνο ο σταθμός της Ομόνοιας παραμένει ανοιχτός στο κέντρο. ( @MakisSinodinos)
"Πετώντας" θα πρέπει να κατέβουν στο κέντρο όσοι θέλουν να συμμετέχουν στην πορεία. 

11:58 Ηράκλειο: Ομάδα νεαρών προχώρησε νωρίτερα σε φθορές περιπολικού της αστυνομίας στο Ηράκλειο Κρήτης και, σύμφωνα με πληροφορίες, δε δίστασαν στη συνέχεια να το αναποδογυρίσουν. (cretalive.gr)

77.jpeg

11:51 Στο ύψος της πλ. Κοραή η πορεία του ΠΑΜΕ. ( @RedRevolution1)

11:48 Στην αρχή της Σταδίου η κεφαλή της πορείας του ΠΑΜΕ, κινείται πολύ αργά προς το Σύνταγμα. Μεγάλη η συγκέντρωση πιο πριν στην Ομόνοια. Δεν άφησε η τροχαία να μπουν επικεφαλής της πορείας δύο τρακτέρ. ( @doleross)


Θεσσαλονίκη 11:37 Και οι φοιτητές του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης διαμαρτύρονται σήμερα στο κέντρο και πιο συγκεκριμένα στην Αγίας Σοφίας. Σύμφωνα με πρώτες πληροφορίες έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 200 άτομα ενώ πρόκειται να πραγματοποιήσουν πορεία που θα κατευθυνθεί προς Τσιμισκή, Βενιζέλου και θα καταλήξει στο ΥΜΑΘ. ( seleo.gr)










11:27 Ο ΣΥΡΙΖΑ Εξαρχείων με δικό του πανό στη συγκέντρωση.





11: 26 Το πανό της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ 




Φωτογραφίες από   



Πάτρα: Στην Πάτρα θα πραγματοποιηθούν δύο συγκεντρώσεις μία στην πλατεία Όλγας από το Εργατικό Κέντρο και το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ Αχαΐας και μία στην πλατεία Γεωργίου από το ΠΑΜΕ.

Για σήμερα Τετάρτη έχει ανακοινωθεί και κινητοποίηση των αγροτών. Ενδέχεται για μία ακόμη φορά να κατέβουν στο κέντρο της Πάτρας με τα αγροτικά τους οχήματα. Εξάλλου το Συντονιστικό Όργανο των μαθητών έχει προγραμματίσει για την Τετάρτη κινητοποίηση, καλώντας όλους τους μαθητές να πάρουν μέρος στα συλλαλητήρια, όπως και οι σπουδαστές των ΤΕΙ που αντιδρούν στο σχέδιο «Αθηνά».

Να σημειωθεί πως συμμετοχή έχει δηλώσει η ΟΕΒΕΣΝΑ αλλά και ο Εμπορικός Σύλλογος Πατρών, η διοίκηση του οποίου έχει προτείνει στα μέλη της, την ώρα της πορείας τα καταστήματα να χαμηλώσουν τα φώτα να γίνει παύση εργασιών, να διευκολυνθούν οι εμποροϋπάλληλοι που επιθυμούν να συμμετέχουν στην πορεία και να συμμετέχει σε αυτή το Δ.Σ. του Συλλόγου.

Στην Πάτρα θα πραγματοποιηθούν δύο συγκεντρώσεις μία στην πλατεία Όλγας από το Εργατικό Κέντρο και το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ Αχαΐας και μία στην πλατεία Γεωργίου από το ΠΑΜΕ.



Πηγή:  euro2day



11:05 Πυκνώνει η συγκέντρωση στην Πατησίων.





11:00 Οι πρώτες εικόνες από την προσυγκέντρωση στο Μουσείο.




10:57 Ένταση προκλήθηκε νωρίτερα μεταξύ μελών του ΠΑΜΕ και αντρών της Τροχαίας όταν έκαναν την εμφάνισή τους στην Ομόνοια, άτομα τα οποία επέβαιναν σε δυο τρακτέρ.
Η Τροχαία  στην προσπάθεια να απομακρύνει τα δυο οχήματα, ήρθε αντιμέτωπη  με το συγκεντρωμένο πλήθος. 




10:51 Εργαζόμενοι στις λαϊκές αγορές έχουν συγκεντρωθεί ήδη έξω από το υπουργείο Ανάπτυξης στην Κάνιγγος.


Φωτογραφίες από 

Δεν υπάρχουν σχόλια: