Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Μεγάλη αντιφασιστική συγκέντρωση στην Πάρο Δύο τραυματίες στο Κέντρο Υγείας. Χρήση χημικών από τα ΜΑΤ


  Η πλατεία της Παροικιάς γέμισε από νεους, μαθητές, εργαζόμενους, και πολίτες που έδωσαν ένα συγκλονιστικό παρόν.
 Την ίδια ώρα και μετά από άδυναμία της Χρυσής Αυγής, να βρεί αίθουσα - κανένας δεν της παραχωρούσε - η συγκέντρωση περιορίστηκε σε μια μικρή ταβέρνα.
 Πάνω από 40 άτομα ήρθαν από την Αθήνα για να την γεμίσουν και ταυτόχρονα τρείς διμοιρίες των ΜΑΤ έφτασαν από το πρωί στο νησί.
 Η αστυνομία στην αρχή προσπάθησε να "δυσκολέψει" την πρόσβαση στην
πλατεία, έγινε απόπειρα προσαγωγών σε προσερχόμενους, αλλά η αντίδραση από μαγαζάτορες και άλλους που προσερχόντουσαν στην συγκέντρωση δεν επέτρεψε καμιά προσαγωγή. 
Τελικά τίποτα δεν εμπόδισε τους Παριανούς να κάνουν μια εντυπωσιακή πραγματικά συγκέντρωση με την πλατεία να γεμίζει από νέους.
 Ήταν μια από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσει που έχουν γίνει στο νησί.
 Την ίδια ώρα στο Δημοτικό Συμβούλιο ο εκπρόσωπος της ΚΕΠ δήλωνε ότι όλο το Δημοτικό Συμβούλιο έπρεπε να είναι στην πλατεία και αποχώρησε.
 Ο εκπρόσωπος της Λαικής Συσπείρωσης διάβασε κείμενο καταγγελίας κάτα του φαινομένου του νεοναζισμού.
 Εντυπωσιακή και σε όγκο αλλά και σε πάθος.
 Γύρω στις 19.30 οι συγκεντρωμένοι έκαναν πορεία μέσα στα σοκκάκια της Παροικιάς φωνάζοντας αντιφασιστικά συνθήματα. Κοντά στην ταβέρνα τους περίμεναν οι άντρες των ΜΑΤ και μόλις η πορεία πλησίασε έγινε χρήση χημικών - για πρώτη φορά στην ιστορία του νησιού -.
 Δύο τραυματίες.
 Από ένα στενό και περνώντας μέσα από την διμοιρία των ΜΑΤ χρυσαυγίτες με ρόπαλα - σύμφωνα με μαρτυρία - χτύπησαν δυο άτομα, τα οποία χρειάστηκε να μεταβούν στο Κέντρο Υγείας του νησιού γαι πρώτες βοήθειες.
 Οι διαδηλωτές ξαναγύρισαν στην πλατεία και για λίγο επικράτησε ένταση ανάμεσα σε νεαρούς διαδηλωτές - οι περισσότεροι είναι μαθητές του Λυκείου - και δυνάμεις των ΜΑΤ χωρίς να γίνεται χρήση χημικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: