Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

Λαθρεμπόριο πετρελαίου: Θα σπάσει ο νόμος της σιωπής;

.

Είναι ο ίδιος "νόμος" που "ανάγκασε" την κυβέρνηση να στείλει στην παγωνιά 10.000.000 Έλληνες.
Είναι ο ίδιος "νόμος" που μοιράζει την κρατική περιουσία στους "εντιμότατους φίλους" του Αντωνάκη, του Μπέννυ..... του.... Φώτη.....
 Είναι αυτοί που "δεν βρίσκει" ο Στουρνάρας και για να σταματήσει το λαθρεμπόριο!!!, έβαλε φόρο στο πετρέλαιο θέρμανσης.
Όλα αυτά και πολλά άλλα στο περιοδικό UNFOLLOW....

«Λαθρεμπόριο πετρελαίου: Ο νόμος της σιωπής», ρεπορτάζ του Λευτέρη Χαραλαμπόπουλου. Απώλειες δισεκατομμυρίων ευρώ σημαίνει για το ελληνικό κράτος το λαθρεμπόριο πετρελαίου. Όχι αυτό που κάνει την εμφάνισή του κάθε τόσο στα δελτία ειδήσεων αλλά το λαθρεμπόριο του ναυτιλιακού πετρελαίου για το οποίο δεν μιλάει κανείς. Ίσως επειδή γι' αυτό το λαθρεμπόριο κατηγορούνται εταιρείες κολοσσοί και επιφανείς επιχειρηματίες, όπως τα ΕΛΠΕ, όπυ συμμετέχει ο Σπύρος Λάτσης, και η Aegean Oil, που διευθύνει ο Δημήτρης Μελισσανίδης…
  «Η αφόρητη δυσοσμία των ιδιωτικών Ελληνικών Πετρελαίων», ρεπορτάζ του Λεωνίδα Βατικίωτη. Περίοπτη είναι η θέση που κατέχουν τα ΕΛΠΕ στο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων, όπως προκύπτει τόσο από το Μνημόνιο 3 όσο και από την πρόσφατη έκθεση του ΔΝΤ για την Ελλάδα.  Η πώλησή τους προβλέπεται να γίνει στο δεύτεο τρίμηνο του 2013, ωστόσο από την ως τώρα λειτουργία τους έχει αποδειχτεί ότι η μετοχοποίησή τους και η συμμετοχή ιδιώτη στο μετοχικό τους κεφάλαιο -εν προκειμένω του Ομίλου Λάτση- κανένα όφελος δεν σήμανε ούτε για τα ΕΛΠΕ ούτε για το δημόσιο συμφέρον.
 «Χαλκιδική: Το ελληνικό ελντοράντο», ρεπορτάζ της Μαρινίκης Αλεβιζοπούλου. Από τη μόλυνση του περιβάλλοντος ως τις αμφιλεγόμενες μεταβιβάσεις μεταλλείων, από τις μεθοδεύσεις του σημιτικού ΠΑΣΟΚ ως τις κυβερνήσεις της Ελλάδας της κρίσης και από τους ανθρώπους του Φ. Μπόμπολα ως τα «κομμούνια» του ΣΥΡΙΖΑ, η εξέταση της επένδυσης της Eldorado Gold στη Χαλκιδική δείχνει πως δεν θα οφελήσει καθόλου την Ελλάδα. Θα οφελήσει ωστόσο την εταιρεία με προσδοκώμενα κέρδη δεκατρία δισεκατομμύρια ευρώ.
 «Όποια πέτρα κι αν σηκώσεις, έναν Μπόμπολα θα βρεις», ρεπορτάζ της Νέλλης Ψαρρού.
 «Ιδιωτικοποίηση ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ: Τους Αμερικανούς τους ρώτησαν;», ρεπορτάζ του ειδικού συνεργάτη Κώστα Γυφτοδήμου.
 Αλέκος Αλαβάνος: «Ποτέ άλλοτε δεν ήταν η κοινωνία τόσο έτοιμη να αλλάξει τόσα πολλά», συνέντευξη στον Αυγουστίνο Ζενάκο και στονΛευτέρη Χαραλαμπόπουλο.
 «Μια χούντα θα μας(φε)σώσει», άρθρο του Άρη Χατζηστεφάνου.
 «Καταδικάζουμε τη βία από όπου κι αν προέρχεται», άρθρο του Νίκου Μπογιόπουλου.
 «Τρομοκρατία, Αριστερά και στρατηγική της έντασης», άρθρο του Παναγιώτη Φραντζή.
 «Ο ΣΥΡΙΖΑ και η σοσιαλδημοκρατία», άρθρο του Αυγουστίνου Ζενάκου.
 «Πάλι συμμετέχει ο Γιώργος Νταλάρας», άρθρο του Δημήτρη Παπανικολάου.

« 

Δεν υπάρχουν σχόλια: