Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Ιταλία: Και τώρα τι θα κάνουμε χωρίς τις δημοσκοπήσεις;

 Μπάχαλο στην Ιταλία μετά τα χθεσινά εκλογικά αποτελέσματα. Ο «Καταλληλότερος» Μοντι - σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις – καταποντίστηκε σε ποσοστό λίγο πάνω από το 10%.

 Ο «περιθωριακός» Πέπε που – σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις – έπεφτε και από το 13%!!!! Πήρε 25,5%

Η Κέντρο-«αριστερά» που ανέβαινε – σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις – βρέθηκε δεύτερη στην Γερουσία και προηγείται με 0,4% του δεύτερου buga-Buga-Μπερλουσκόνι  με ποσοστό 29,5%!

Η ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ «Λέγκα του Βορρά» που θα έφτανε το 6% - σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις – ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ!

 

 Κάτι παρόμοιο με τις δημοσκοπήσεις στην Ελλάδα που πέρυσι τέτοιο καιρό έδιναν στο ΠΑΣΟΚ και στην ΝΔ ποσοστά πάνω από 25% και στον ΣΥΡΙΖΑ 6,7%!

 Τι προέβλεπαν λίγες ημέρες πριν, οι μεγάλες δημοσκοπικές εταιρείες της Ιταλίας;

 

« 157έδρες  στην κεντροαριστερή συμμαχία (34,4%),

 83 έδρες  στην κεντροδεξιά (28%),

 36 έδρες  στο ψηφοδέλτιο Μόντι και τις συνεργαζόμενες δυνάμεις (14,6%), - και 40% στο ερώτημα ποιος είναι ο καταλληλότερος -

 29 έδρες στο κίνημα Πέντε Αστέρια του Μπέπε Γκρίλο (13,7%)

 4 έδρες σε λοιπά κόμματα, (3,8% της πρόθεσης ψήφου).»

 

  Βέβαια κανένας δεν βγήκε να αμφισβητήσεις την χρησιμότητα αυτών των εταιρειών. Των εταιρειών που ισχυρίζονται ότι κάνουν δημοσκοπήσεις.

 ΔΕΝ κάνουν δημοσκοπήσεις, γιατί απλά οι πολίτες τους έχουν πάρει στο ψιλό.

 Ο Νεοδημοκράτης απαντάει ότι στις προηγούμενες ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ, ο ΠΑΣΟΚος ότι στις προηγούμενες ψήφισε ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑιος ότι στις προηγούμενες ψήφισε ΝΔ, και οι υπόλοιποι κάνουνε απλά πλάκα.

 Το ξέρουν αυτοί που παίρνουν τα στοιχεία, και στο τέλος βγάζουν αποτελέσματα που θέλουν οι πολιτικοί αναλυτές των κομμάτων που τους έχουν αναθέσει την δημοσκόπηση.

 Για να έχουν και άλλοθι έβαλαν και τον περιορισμό να μην δημοσιεύονται δημοσκοπήσεις την τελευταία βδομάδα και μετά τα αποτελέσματα αντί να ζητήσουν συγνώμη και να πάρουν τα εκατομμύρια που έχουν πάρει σαν αμοιβή και να πάνε να αναπαυτούν στις επαύλεις τους, παραπονιούνται ότι φταίει η τελευταία βδομάδα που όλοι μετακινήθηκαν «ξαφνικά».

 Οι δημοσκόποι είναι απόλυτα εξαρτώμενοι από τα συμφέροντα που τους δίνουν δουλειές παράπλευρες.\ Σε υπουργεία και οργανισμούς είναι το χρήμα, και εικονικές καλοπληρωμένες «δουλειές».

 Εξυπηρετούν και εξυπηρετούνται.

 Κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσουμε ΕΝΤΕΛΩΣ να ασχολούμαστε μαζί τους.

 Ακόμα και όταν πετάνε ένα τυρί που τρέχουμε να το δαγκώσουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: