Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Δήλωση Α. ΔΑΒΑΝΕΛΟΥ, Μέλους του Συντονιστικού Φορέων Πάρου για την Υγεία

"Ως μέλος του Συντονιστικού των Φορέων της Πάρου-Αντιπάρου, το οποίο έχει δώσει σύσσωμο μέχρι τώρα, μεγάλο αγώνα για να ευαισθητοποιηθεί η παριανή κοινωνία στην κατεύθυνση της αγωνιστικής υπεράσπισης του δημόσιου αγαθού της Υγείας στα νησιά μας, οφείλω να επισημάνω τα ακόλουθα, σχετικά με τη στάση μειοψηφικής μερίδας δημοτικών συμβούλων κατά την χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάρου.
1.Συμφωνήσαμε εξαρχής ΟΜΟΦΩΝΑ και σε ανοιχτές δημοκρατικές διαδικασίες λαϊκών συνελεύσεων, ότι η προσπάθεια αυτή θα έχει ΕΝΩΤΙΚΟ χαρακτήρα, γιατί η Υγεία είναι από μόνη της ένα ζήτημα που αφορά ολόκληρη την τοπική κοινωνία και πάνω απ' όλα τα παιδιά μας.
2.Συμφωνήσαμε ΟΜΟΦΩΝΑ, ότι ο αγώνας αυτός θα έχει ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ & ΔΙΑΡΚΕΙΑ, και δεν θα εξαντληθεί σε μια - δυο συμβολικές - τοπικού χαρακτήρα - συγκεντρώσεις για την «τιμή των όπλων», ή σε μια ανούσια ανταλλαγή αλληλογραφίας και τηλεφωνικών φιλοφρονήσεων με την κεντρική εξουσία.
3.Σχεδιάσαμε ΟΜΟΦΩΝΑ, το πλαίσιο των επόμενων κινήσεων που απαιτούνται μετά την μεγάλη συγκέντρωση του Δεκεμβρίου και αποφασίστηκε η ΜΑΖΙΚΗ παράσταση διαμαρτυρίας των παριανών στην Αθήνα.
4.Ουδέποτε αποφασίστηκε ότι θα αρκεστούμε σε υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα και, πολύ περισσότερο, ότι θα αρκεστούμε σε ικανοποίηση μέρους μόνον των αιτημάτων μας, αλλά ότι θα απαιτήσουμε μέχρι τέλους και με όποια μορφή αγώνα εμείς κρίνουμε πρόσφορη, την ΠΛΗΡΗ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ, του Κ. Υ Πάρου με ΜΟΝΙΜΟ ιατρικό & νοσηλευτικό προσωπικό και όλα τα απαιτούμενα τεχνολογικά υποστηρικτικά μέσα για την άρτια λειτουργία του.
Γνωρίζουμε, ότι η διάρκεια αυτού του αγώνα απαιτεί συντονισμένες προσπάθειες και πάνω απ' όλα, θάρρος, κουράγιο και πίστη στο δίκαιο των αιτημάτων μας. Δυστυχώς, λίγες μόνον ώρες πριν την κορύφωση της κινητοποίησης των παριανών πολιτών, είμαστε μάρτυρες μιας προσπάθειας υπονόμευσης αυτής της αγωνιστικής προσπάθειας.
Κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι της «μείζονος» αντιπολίτευσης, απέδειξαν χθες με τη στάση τους, ότι όλα τα παραπάνω, τα θεωρούσαν εξ αρχής «ακαδημαϊκές προσεγγίσεις» και ανέφικτους ή γραφικούς σχεδιασμούς. Ο αριθμός όμως των παριανών πολιτών που δήλωσαν συμμετοχή στη κινητοποίηση για την Αθήνα, ήταν γι αυτούς δυσάρεστη έκπληξη...
Αυτοί οι δημοτικοί σύμβουλοι, έβγαλαν χθες στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, το προσωπείο του δημοτικού συμβούλου και αποκάλυψαν τα βαθύτατα κομματικά τους αντανακλαστικά, υπερασπιζόμενοι τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ με τον χειρότερο τρόπο για τους παριανούς πολίτες, στοχεύοντας στην αποθάρρυνση και στην κάμψη της αγωνιστικής τους διαθεσιμότητας.
Αυτοί οι δημοτικοί σύμβουλοι, είτε με την πρότασή τους για ματαίωση των κινητοποιήσεων, είτε με την προκλητική σιωπή τους, ΑΠΟΜΟΝΩΘΗΚΑΝ ΕΠΙΔΕΙΚΤΙΚΑ! Και μάλιστα από ιδεολογικά και πολιτικά προσκείμενους στη ΝΔ & το ΠΑΣΟΚ συναδέλφους τους, οι οποίοι, προς τιμήν τους, δεν διολίσθησαν στη λογική των φθηνών πολιτικάντικων υποσχέσεων και της κομματικής εξάρτησης σε βάρος των συμφερόντων της τοπικής κοινωνίας.
Είναι κακό πράγμα να πατάς σε δύο βάρκες συνεχώς! Στο τέλος σε παίρνουν χαμπάρι και οι πέτρες... Προσωπικά, ως μέλος του Συντονιστικού, ακόμα περιμένω να υλοποιηθεί η υπόσχεση της επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης, ότι θα φέρει σαν Παράταξη 1000 υπογραφές διαμαρτυρίας για την Υγεία... Προφανώς είναι πολύ βαριά η βαλίτσα... Αλλά μάλλον έχει μέσα της τελείως διαφορετικό περιεχόμενο και μάλιστα με έντονο άρωμα Μνημονίου... Γι' αυτό και αυτή η βαλίτσα φαίνεται ότι ΔΕΝ θα πάει μακριά!..."
1 Φεβρουαρίου 2013
Αντώνης Δαβανέλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: