Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Σε ποιον ακριβώς ευχηθήκατε κύριε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου;

 Φωτογραφία από την υποδοχή του υπουργού Βρούτση στην Νάξο με πανό που λέει Βρούτσης: εχθρός το λαού, υπουργός της φτώχειας και της καταστολής 
Με αφορμή όσα ακούγονται και γράφονται για τις δηλώσεις του κ Κοντού στην κοπή της πίτας της τοπικής ΝΔ, θέλουμε να θυμίσουμε κάποια πράγματα και να διευκρινίσουμε κάποια άλλα.
Στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο στις 20/2 ζητήθηκε από τον κ Κοντό να πάρει πίσω εγγράφως, την δήλωση του προς τον υπουργό, όπου έδινε τις θερμότερες ευχές εκ μέρους όλων των Δημοτικών Συμβούλων του νησιού, γιατί αυτό μας βρίσκει κάθετα αντίθετους και εξηγούμε γιατί:

Δεν ευχόμαστε σε κανέναν που οι πράξεις και οι αποφάσεις του, ζημιώνουν τον Ελληνική λαό, να συνεχίσει να το κάνει. Δεν διαφωνούμε απλά με την πολιτική λιτότητας που επιβάλει η τρικομματική κυβέρνηση και ο κ Βρουτσης προσωπικά, θεωρούμε ότι εξαθλιώνει τον Ελληνικό λαό και καταστρέφει κατακτήσεις που χρειάστηκαν αιώνες και αίμα για να κερδηθούν. Σε αυτό μάλιστα ο κ. Βρούτσης μπορεί να χαρακτηριστεί και πρωτοπόρος αφού στην διάρκεια της θητείας τους ως υπουργός φρόντισε να αφήσει το προσωπικό του στίγμα στην αυταρχικοποίηση της κυβέρνησης και στην φτωχοποίηση της χώρας. 

Θεωρούμε τον κ Βρούτση και την υπόλοιπη κυβέρνηση υπεύθυνους για το όλο και αυξανόμενο ποσοστό των ανθρώπων που έχασαν τη δουλειά τους, που είδαν τον μισθό ή τη σύνταξη τους να περικόπτεται ενώ οι λογαριασμοί, τα χαράτσια και οι φόροι συνεχώς αυξάνονται. Τους θεωρούμε υπεύθυνους για τις αυξανόμενες αυτοκτονίες στη χώρα, για την πείνα που πολλαπλασιάζεται και την ανασφάλεια που δημιουργείται σε κάθε άνθρωπο που αναγκάζεται να ανεχτεί αυτήν την κατάσταση. 

Για να διασφαλίσει μάλιστα την συνέχεια της κυριαρχίας αυτής της πολιτικής, ο κ Βρούτσης ως άξιος υπάλληλος της τρόικας φρόντισε να καταστείλει κάθε εργατική κινητοποίηση που πήγαινε να υπερβεί την εκτόνωση, όπως η αποστολή των ΜΑΤ στην απεργία της Χαλυβουργίας, η επίταξη των εργαζομένων του μετρό και των ναυτεργατών που διεκδικούσαν τα δεδουλευμένα τους.

 Δεν μιλάμε για μερικά νούμερα που πήγαν λάθος στους υπολογισμούς, αλλά για ένα προσχεδιασμένο έγκλημα καταδίκης των εργαζομένων, των ανέργων και των συνταξιούχων αυτής της χώρας, ώστε να συνεχιστεί η κερδοφορία όλων αυτών που τόσα χρόνια ζουν εις βάρος μας.

Ο Παριανός λαός όμως, έχει μάθει πλέον ποιος είναι εναντίων του και αυτό φάνηκε στο ότι με δυσκολία μαζεύτηκαν 70 άτομα να ακούσουν τον υπουργό και τους παρατρεχάμενούς του, ενώ αναγκάστηκαν να βάλουν 30 αστυνομικούς να τον φυλάνε φοβούμενοι τις αντιδράσεις του κόσμου.

Να θυμίζουμε και την υποδοχή που του επιφύλαξε ο Παριανός λαός πέρυσι στην αντίστοιχη εκδήλωση....

Μετά την "πορτάρα" στη Νάξο... πόρτα και στη Πάρο για Στυλιανίδη- Βρούτση

Δεν υπάρχουν σχόλια: