Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου 2013

"Και κείνος δεν απήντησε!" - Άφαντος ο Στυλιανίδης στην ερώτηση για την σχεδιαζόμενη παράταση της θητείας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης


Ο Ν. Βούτσης, βουλευτής Α΄ Αθηνών, Γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ με αφορμή τη μη προσέλευση του Υπουργού Εσωτερικών κ. Στυλιανίδη στη διαδικασία κοινοβουλευτικού ελέγχου που αφορούσε στην Επίκαιρη Ερώτηση σχετικά με τη σχεδιαζόμενη μετάθεση της διεξαγωγής των αυτοδιοικητικών εκλογών του Ιουνίου του 2014, έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Η ουσιαστική άρνηση της κυβέρνησης για μια δημόσια δέσμευση που θα ξεκαθαρίσει το θολό τοπίο πολύμηνων διαρροών περί το θέμα, συνιστά δυστυχώς ευθεία παραδοχή ότι παραμένει ανοικτό ως ενδεχόμενο το να επιχειρηθεί ένα θεσμικό πραξικόπημα στον ευαίσθητο και κρίσιμο τομέα τόσο της πρωτοβάθμιας όσο και της περιφερειακής αυτοδιοίκησης.

Είναι προφανές ότι στις κορυφές των κομμάτων της σημερινής συγκυβέρνησης αναζητούνται εναγωνίως μεθοδεύσεις για τη χειραγώγηση των, προ κρίσεως, πολιτικών συσχετισμών σε αντίθεση με το διαμορφούμενο νέο πολιτικό σκηνικό, με μετάθεση της ισχύος τους μέχρι το τέλος του 2015!

Επιπλέον είναι σαφές ότι κυριαρχούν και πάλι μικροκομματικοί υπολογισμοί που υποτάσσουν τα πάντα στις σκοπιμότητες της διαχείρισης και του προγραμματισμού των δύο ΕΣΠΑ. Μέσα σε ένα περιβάλλον μάλιστα που η τοπική αυτοδιοίκηση ζει εφιαλτικές μέρες εξαιτίας της δραματικής συρρίκνωσης των κονδυλίων που έχουν επιβάλει οι ελληνικές κυβερνήσεις στο όνομα και κατ’ εφαρμογή των μνημονίων.

Να είναι σίγουροι όσοι σχεδιάζουν την παράνομη μακροημέρευση των εξουσιών τους για την εξυπηρέτηση της πελατειακής, κομματικής λογικής τους ότι θα αποτύχουν παταγωδώς. Η τοπική αυτοδιοίκηση θα μείνει έξω από αυτό το αντιδημοκρατικό παιχνίδι για τη χειραγώγηση των πολιτικών εξελίξεων επ’ ωφελεία των μνημονιακών δυνάμεων».

Δεν υπάρχουν σχόλια: