Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Ανακοίνωση των Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πάρου, για την απεργία στις 20/2/2013

Μαζική ήταν η παρουσία του κόσμου στις διαδηλώσεις που έγιναν σήμερα σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας.
Χιλιάδες νέοι, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι και άνεργοι βγήκαν στον δρόμο για να διαδηλώσουν ενάντια στην πολιτική λιτότητας που εφαρμόζει η τρικομματική κυβέρνηση εις βάρους της πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού.
Είναι χρέος μας να αντισταθούμε σε αυτή την αδιέξοδη πολιτική με αιτήματα όπως η διεκδίκηση συλλογικών συμβάσεων και γενικότερα των εργασιακών δικαιωμάτων, η προστασία των εργαζομένων από τις απολύσεις, αυξήσεις και όχι άλλες περικοπές στους μισθούς και στις συντάξεις, όπως επίσης και η αύξηση των δαπανών σε υγεία και παιδεία, προς όφελος των πολλών, αυτών δηλαδή που πλήττονται από τα συνεχόμενα, "αναγκαία" όπως μας λένε, μέτρα.
Οι ιδιωτικοί υπάλληλοι της Πάρου με τη σειρά μας, ανταποκριθήκαμε στο κάλεσμα των υπολοίπων πρωτοβάθμιων σωματείων του νησιού και μαζευτήκαμε στην πλατεία "Μαντώ Μαυρογένους" για να διαδηλώσουμε μαζί με τους καθηγητές, τους δασκάλους, του υπάλληλους στην ΔΕΥΑΠ και στο δήμο, αλλά και με τον εμπορικό σύλλογο του νησιού.
Φεύγοντας ανανεώσαμε το ραντεβού μας στους δρόμους και στις κινητοποιήσεις του νησιού, προσδοκώντας τη συνέχιση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων, πέρα από το κινηματικό ημερολόγιο της μίας μέρας απεργία, που το μόνο που επιφέρει είναι η εκτόνωση του κινήματος.
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι αυτή η απεργία θα αποτελέσει την αρχή για αγώνες διαρκείας, που όπως αποδεικνύουμε τελευταία με τις κινητοποιήσεις στο θέμα της υγείας, είναι κάτι που ξέρουμε καλά εμείς οι Παριανοί...

Δεν υπάρχουν σχόλια: