Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Xημικά, τραυματίες και προσαγωγές έξω από το υπουργείο Εργασίας (φωτο) - Τώρα συγκέντρωση στη ΓΑΔΑ (βίντεο)


Επεισόδια σημειώθηκαν νωρίτερα έξω από το υπουργείο Εργασίας, με την αστυνομία να ρίχνει χημικά και να υπάρχουν 3 τραυματίες και 40 περίπου προσαγωγές μελών του ΠΑΜΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες, επίθεση από τα ΜΑΤ δέχτηκαν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, κκ. Καραγιαννίδης και Μπάρκας που βρέθηκαν στο σημείο κατά την προσπάθειά τους να μιλήσουν με τον επικεφαλής της αστυνομίας.


18:00 Σύμφωνα με πληροφορίες οι 35 προσαγωγές μελών του Π.Α.ΜΕ στις οποίες προχώρησε νωρίτερα η αστυνομία, θα μετατραπούν σε συλλήψεις για αντίσταση, φθορές, διατάραξη οικιακής ειρήνης κ εξύβριση. 
 . 
17:50 Δήλωση της Αλέκας Παπαρήγα:



17:40 Προκλητικές δηλώσεις από Κεδίκογλου - Βρούτση για τα σημερινά φαινόμενα αστυνομικής καταστολής: Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για «επιδρομή στο γραφείο του Υπουργού Εργασίας, για υλικές καταστροφές και απειλές εναντίον του», που «στοχεύουν να δυναμιτίσουν το πολιτικό κλίμα σε μια πολύ κρίσιμη εποχή για τη χώρα».

Σε ανάλογο ύφος η δήλωση του υπουργού Εργασίας, Γ. Βρούτση:

«Η οργανωμένη επιδρομή και η προσπάθεια κατάληψης του υπουργείου Εργασίας με χρήση βίας, δεν δίνει λύση στα προβλήματα των εργαζομένων... Οι ενέργειες αυτές τραυματίζουν τη Δημοκρατία και υπονομεύουν τις θυσίες των Ελλήνων», δήλωσε  ο υπουργός Εργασίας.


17:35 Στην ΓΑΔΑ εκτός από την Α.Παπαρήγα κ βουλευτές του ΚΚΕ βρίσκεται και αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ. Περί τους 1500 τώρα οι συγκεντρωμένοι. Δείτε φωτογραφία από την άφιξη του Δημήτρη Στρατούλη:


17:25 Ανακοίνωση της Νεολαίας Συνασπισμού για την επίθεση της αστυνομίας σε βάρος εργαζόμενων και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στο υπουργείο εργασίας

Η αναίτια επίθεση της αστυνομίας σε βάρος εργαζόμενων και των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Κ. Μπάρκα και Χ. Καραγιαννίδη, έξω από το Υπουργείο εργασίας αποδεικνύει έμπρακτα την πρόθεση της μνημονιακής κυβέρνησης να στοχοποιήσει τον αγωνιζόμενο λαό. Ο μόνο τρόπος για να δικαιωθούν τα αίτηματα και οι διεκδικήσεις του κόσμου της εργασίας είναι να τους δίωξει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Ζητούμε την άμεση απελευθέρωση των προσαχθέντων. Μόνη λύση η ανατροπή της κυβέρνησης.


17:15 Περίπου 700 άτομα συμπαραστέκονται στους 35 προσαχθέντες του ΠΑΜΕ. Κλειστή παραμένει η Αλεξανδρας.

17:05 Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ: Καταγγελία του νέου οργίου κυβερνητικής καταστολής
Καταγγέλλουμε το νέο όργιο κυβερνητικής καταστολής σήμερα στο κέντρο της Αθήνας με τηχρήση βίας, χημικών και προσαγωγών από τις αστυνομικές δυνάμεις σε βάρος βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, αλλά και εργαζομένων στα πεντάμηνα του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας.

Ο κυβερνητικός αυταρχικός κατήφορος της τρικομματικής κυβέρνησης (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) έφτασε σε τέτοιο σημείο, ώστε να ασκηθεί αστυνομική βία και σε βάρος των παριστάμενων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Καραγιαννίδη Χρήστου και Μπάρκα Κώστα, παρότι δήλωσαν την ιδιότητά τους, και του μέλους του τμήματος εργατικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Μάρκου Μπασιούκα.

Είναι φανερό πλέον ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η αριστερά και το εργατικό κίνημα. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ζητά την άμεση απελευθέρωση όλων των προσαχθέντων συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ και καλεί το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα με ενωτικούς, μαζικούς και μαχητικούς αγώνες να βάλει ένα τέλος όχι μόνο στις αυταρχικές αντιδημοκρατικές πρακτικές της κυβέρνησης αλλά και στις μνημονιακές πολιτικές και στην κυβέρνηση που τις εφαρμόζει.
16:50 (από 902.gr) Ασφαλίτες «μπούκαραν» στον Ερυθρό Σταυρό, στο χώρο εξετάσεων που βρίσκονταν οι τραυματισμένοι διαδηλωτές και ζητούσαν ταυτότητες, χαρτιά κ.τλ.

Κάτω από την άμεση και έντονη αντίδραση συναδέλφων και συγγενών των τραυματιών, του βουλευτή του ΚΚΕ, Γιάννη Γκιόκα, αλλά και εργαζομένων του νοσοκομείου, οι ασφαλίτες αναγκάστηκαν να φύγουν άρον-άρον.

16:40 Βίντεο από τη συγκέντρωση έξω από τη ΓΑΔΑ:


Σύμφωνα με το 902.gr, Υπάρχουν τουλάχιστον 8 τραυματίες από την άγρια και απρόκλητη επίθεση των δυνάμεων των ΜΑΤ έξω από το Υπουργείο. Από τον Ευαγγελισμό αποχώρησε ένας τραυματίας χτυπημένος κάτω από το μάτι, αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Εκεί οδηγήθηκαν επίσης άλλοι 3 διαδηλωτές, μεταξύ των οποίων κοπέλα με χτύπημα στο κεφάλι από ασπίδα των ΜΑΤ και ένας διαδηλωτής με αναπνευστικά προβλήματα.
16:00  Στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, έκανε την εμφάνιση της πριν από λίγα λεπτά η γ.γ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.
Να υπενθυμίσουμε, ότι η αστυνομία, έχει προχωρήσει σε 35 προσαγωγές μελών του Π.Α.ΜΕ.




(φωτογραφίες από enikos.gr)

15:20 Από το ύψος της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής και στο ρεύμα προς Αθήνα, είναι κλειστή η Λεωφόρος Αλεξάνδρας, λόγω πορείας του Π.Α.ΜΕ.

15:00 Έξω από τη ΓΑΔΑ διαδηλώνουν αυτή την ώρα μέλη του ΠΑΜΕ για τις περίπου 40 προσαγωγές που έγιναν έξω από το υπουργείο Εργασίας. 

14:55 Δείτε το βίντεο όπου μέλη του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με το βουλευτή Κώστα Μπάρκα, δέχονται την επίθεση των ΜΑΤ. Στο τέλος του βίντεο φαίνεται ένας εκ των τραυματιών στο έδαφος:



14:50 Κλειστή η Αλεξάνδρας έξω από τη ΓΑΔΑ λόγω συγκέντρωσης συμπαράστασης στους προσαχθέντες από μέλη του ΠΑΜΕ

14:35  Καταγγέλει το ΚΚΕ τους τραυματισμούς και τις συλλήψεις των μελών του ΠΑΜΕ:    Το ΚΚΕ καταγγέλλει στο λαό τους τραυματισμούς, τις συλλήψεις, την άγρια επίθεση που δέχτηκαν δεκάδες συνδικαλιστές εργατικών σωματείων και ομοσπονδιών από δυνάμεις των ΜΑΤ στο υπουργείο Εργασίας οι οποίοι πήγαν να διαμαρτυρηθούν για τις νέες προκλητικές δηλώσεις του υπουργού για το Ασφαλιστικό. Αντί να απολογηθεί ο υπουργός Εργασίας για τις προσβλητικές δηλώσεις και την προκλητική πολιτική του απάντησε με την ωμή βία των ΜΑΤ, τους τραυματισμούς και με συλλήψεις και προσαγωγές.

Είναι βαθιά νυχτωμένοι η κυβέρνηση και τα κόμματα που τη στηρίζουν, αν νομίζουν ότι μπορούν με την ωμή βία να τρομοκρατήσουν το εργατικό ταξικό κίνημα. Η αυταρχική κατρακύλα τους φανερώνει το μεγάλο φόβο και την ταραχή τους και επιχειρούν να επιβάλουν τα βάρβαρα αντεργατικά μέτρα με το ψέμα, τον εκβιασμό και την καταστολή. Το εργατικό ταξικό κίνημα, ο λαός έχει πολλές φορές αναμετρηθεί μαζί τους και δεν πρόκειται να λυγίσει. Αλυσίδες στο εργατικό λαϊκό κίνημα δεν πρόκειται να φορέσουν.



 
14:20 Αποχώρησαν τα ΜΑΤ από τη Σταδίου. Πορεία προς τη ΓΑΔΑ πραγματοποιούν αυτή την ώρα περίπου 100 διαδηλωτές του ΠΑΜΕ, μέσω των οδών Πεσμαζόγλου και Χαριλάου Τρικούπη, συνοδευόμενοι από διμοιρίες των ΜΑΤ, προκειμένου να συμπαρασταθούν στους προσαχθέντες συναδέλφους τους.

14:03 Οι διαδηλωτές αποφάσισαν να κάνουν πορεία προς τη ΓΑΔΑ, όπου και οδηγούνται οι προσαχθέντες.


13:55 Το πούλμαν φεύγει με την όπισθεν...


  

(φωτό )



13:51 Τα ΜΑΤ κρατούν αποκλεισμένους τους μαθητές των μουσικών σχολείων που διαδηλώνουν αυτή τη στιγμή στην Κλαυθμώνος για να περάσουν οι κλούβες με τους προσαχθέντες στο υπ. Εργασίας.  (φωτό )





13:48 Ένταση κατά τη μεταφορά των προσαχθέντων. (Φωτό )




13:44 Οι διαδηλωτές δεν διαλύονται. Άνδρες των ΜΑΤ ανεβάζουν στα πούλμαν τους προσαχθέντες. Διαδηλωτές υποστηρίζουν ότι οι τραυματίες είναι τρεις.



Ενισχύονται οι συγκεντρωμένοι του ΠΑΜΕ στη Σταδίου έξω από το υπ. Εργασίας. Πληθαίνουν και οι δυνάμεις των ΜΑΤ. Σε αναμονή ασθενοφόρου για τον έναν τραυματία, μέλος του ΠΑΜΕ.

Σύμφωνα με το ΠΑΜΕ οι δύο τραυματίες είναι χτυπημένοι στο κεφάλι. Ο ένας παραμένει αναίσθητος, ενώ τα ΜΑΤ συνεχίζουν να ρίχνουν χημικά και κρότου-λάμψης. 

Το ασθενοφόρο παρέλαβε τελικά τους τραυματίες.

Στο σημείο βρίσκονται συγκεντρωμένα και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ.


Νωρίτερα 40 περίππου μέλη του ΠΑΜΕ κατέλαβαν το γραφείου του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση. Τα επεισόδια ξέσπασαν όταν τα μέλη του ΠΑΜΕ αποχωρούσαν από το υπουργείο και η αστυνομία έκανε ρίψη χημικών. 








Φωτογραφίες: 

Δεν υπάρχουν σχόλια: