Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

Προσοχή. Το κείμενο που ακολουθεί, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΛΑΚΑ.


Επαναλαμβάνω, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΛΑΚΑ και μην το διαβάζετε καλύτερα 
-ειδικά οι άνεργοι-...!  
Αν το διαβάσετε, το κάνετε με δική σας ευθύνη.
Είναι σοβαρές προτάσεις, του Πέτρου Δούκα (γαμπρού του μακαρίτη Μ. Έβερτ και μέλους παλαιότερων κυβερνήσεων της ΝΔ) για την ανεργία...
Προφανώς, απευθύνονται στην τρικομματική των Γερμανοτσολιάδων, η οποία -απορώ κιόλας- πως δεν τις σκέφτηκε, για να τις εφαρμόσει...
Δεν ξέρω αν ο Κουβέλης έχει καμμιά "κόκκινη γραμμή" και προτείνει τίποτα "ισοδύναμα" !!!  >>>


ΠΕΤΡΟΣ ΔΟΥΚΑΣ. ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΩ: 
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΩΡΕΑΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ // ΤΑΞΙΑΡΧΙΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: 
Όλοι η άνεργοι να κληθούν να δουλέψουν όπου τους χρειάζεται η Πολιτεία, η Τοπική Αυτοδιοίκηση και ο Ιδιωτικός Τομέας.
Από το να μαζεύουν ελιές (χιλιάδες τόνοι παραμένουν αμάζευτες), η άλλα αγροτικά προϊόντα, να καθαρίσουν τις παραλίες ή δρόμους, να φυτέψουν δένδρα, να κάνουν βοηθητικές εργασίες σε τεχνικά έργα.

Ταυτόχρονα, να ζητηθεί από τις επιχειρήσεις αν θα τους ενδιέφεραν κάποιοι εργάτες, ή υπάλληλοι για 3 μήνες εντελώς δωρεάν!


Γιατί λέω εντελώς δωρεάν;
Γιατί είναι σημαντικό οι άνεργοι να ξετριφτούν, να μπούνε σε κάποια δράση, έστω και ταπεινή.
Παράλληλα, θα βγεί και κάποιο επωφελές έργο. Το ένα θα ανατροφοδοτεί το άλλο! Η παραγωγή κάποιου έργου θα δημιουργήσει ευκαιρίες και ανάγκη και ζήτηση για περισσότερο έργο!

Δεν αντέχει η Ελληνική κοινωνία τόση ανεργία. Γιατί ανεργία σημαίνει ανέχεια, ψυχολογική κατάρρευση, αλλά και μη παραγωγή έργου!

Αλλά και οι τελειόφοιτοι του Γυμνασίου και οι Πρωτοετείς και Δευτεροετείς των ΑΕΙ, κλπ., να εργάζονται το καλοκαίρι 5 βδομάδες αντίστοιχα με τους ανέργους, σε αντίστοιχες εργασίες!

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΔΩ

Σχόλιο papaioannou-giannis  :  
Ο στόχος είναι οι πλεονάζοντες άνεργοι που γίνονται απειλητικοί! 
Ο Δούκας μιλά για καταναγκαστική εργασία δηλαδη εργασία χωρίς αμοιβή. 
Για την ιστορία να αναφερθεί ότι η καταναγκαστική εργασία για διάφορους «εχθρούς του γερμανικού κράτους» ήταν η  ποινή που εφαρμόζονταν στο Άουσβιτς λίγο πριν το κρεματόρια.
Τα  ταγματα εργασίας   ήταν η βάση  με τα οποία οι νεότουρκοι εξόντωσαν ενάμισι εκατομμύριο Ελληνες του πόντου που… πλεόναζαν.
Νεοφιλελευθερισμός και η μεταρρύθμιση…

Σχόλιο προβοκάτορα: ...άσε καλύτεραμ δεν κάνω. Θα είναι χοντρό και ...σεξουαλικό και δε θέλω να με πούνε ...Τατσόπουλο...

Σχόλιο Kepparou: Eίναι ακριβώς η πρόταση του Ναζιστικού κόμματος του Χίτλερ. Χάρις σε αυτά τα τάγματα εργασίας -στα οποία πέθαναν χιλιάδες Γερμανοί - φτιάχτηκε με Γερμανική πολεμική μηχανή, και  εξοντώθηκαν χιλιάδες αντιφρονούντες. Ο Ναζισμός έφτιαξε τα Αουσβιτς πρώτα για τους Γερμανού και μετά για όλους τους άλλους.
 Αν ακόμη νομίζεται ότι αυτή η κυβέρνηση και η Ναζιστική οργάνωση Χρυση αυγή δεν είναι αδέρφια.. μάλλον δεν έχετε διαβάσει τον Φαήλο Κρανιδιώτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: