Κυριακή, 27 Ιανουαρίου 2013

Μπαράζ κινητοποιήσεων, εν μέσω επιτάξεων και "κοινωνικών αυτοματισμών"


-Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων αποφασίστηκε στη μαζική σύσκεψη αγροτών στον Παλαμά- Την Δευτέρα τα τρακτέρ στον κόμβο Νίκαιας.

 -Απεργίες στην Υγεία και στα Λιμάνια - 48ωρη η ΠΝΟ
 -Στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ
- Κατεβάζει διακόπτες η ΓΕΝΟΠ
-Χειρόφρενο στα Λεωφορεία, Προαστιακό, ΟΣΕ
- Πανεργατική απεργια την Πέμπτη όπου "συναντώνται" σε απεργία περισσότερες από 15 Ομοσπονδίες.
- "Σκληρή" γραμμή από την συγκυβέρνηση, που αν επιτάξει όλους τους κλάδους θα έχει εφαρμόσει στην πράξη, στρατιωτικό νόμο.
- Η κατάργηση όλων των συλλογικών συμβάσεων, από 1/4 - συνέπεια του "σωτήριου" μνημονίου-3 - φέρνει τους εργαζόμενους στην άκρη του γκρεμού.
-Από 1/4 ΔΕΝ θα ισχύει πλέον καμιά συλλογική σύμβαση.
 Οι μισθοί θα ορίζονται με υπουργική απόφαση ανα τρίμηνο.
- Ολοταχώς προς μισθούς εξαθλίωσης ή ΑΝΑΤΡΟΠΗ; το δίλλημα που πρέπει να απαντήσουν όλοι οι εργαζόμενοι

Τη Δευτέρα 28 Γενάρη τα τρακτέρ των αγροτών από όλη τη Θεσσαλία, που είναι συγκεντρωμένα στις πλατείες των χωριών από τις 20 Γενάρη κατεβαίνουν στον κόμβο της Νίκαιας και στήνουν μπλόκα. Αυτό αποφασίστηκε στη μαζική πανθεσσαλική σύσκεψη αγροτών που έγινε το μεσημέρι του Σαββάτου στον Παλαμά Καρδίτσας.
 Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκαν τα επόμενα βήματα και ο σχεδιασμός των αγροτών στην κατεύθυνση κλιμάκωσης του αγώνα τους, μετά την άρνηση της κυβέρνησης να ικανοποιήσει τα αιτήματά τους
 (μέτρα άμεσης ανακούφισης, αφορολόγητο πετρέλαιο, να μη μειωθεί η επιστροφή ΦΠΑ, μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος κατά 30%, επιδότηση των ζωοτροφών, άτοκα καλλιεργητικά δάνεια, αποζημιώσεις, κατάργηση των χαρατσιών για την Υγεία, τον ΟΓΑ, τον ΕΛΓΑ, να μη φορολογηθούν τα σπίτια και τα χωράφια τους, ικανοποιητικές τιμές για τα προϊόντα που παράγουν και αντιμετώπιση του προβλήματος των αθρόων εισαγωγών κ.ά.)
Έτσι, τη Δευτέρα, στο πλαίσιο της κινητοποίησης τα τρακτέρ από Καρδίτσα θα ξεκινήσουν κομβόι στις 11 το πρωί από τον κόμβο της Ιτέας. Στο μπλόκο θα βρεθούν και τρακτέρ από ταΦάρσαλα, τα Τρίκαλα και από χωριά της Λάρισας.   ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: