Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

Η δόση ήρθε και άρχισε να μοιράζεται…


1
Εν μέσω σκανδάλων των προηγούμενων κυβερνήσεων και νυν συγκυβερνώντων άρχισε να μοιράζεται η “δόση¨. 
Η μια Ελλάδα
Η πολυπόθητη δόση επιτέλους ήρθε. Τα ταμεία γέμισαν.   Έτσι μπήκε σε εφαρμογή το σχέδιο εκτάκτου ανάγκης που είχε συμφωνήσει αυτοπροσώπως ο Σαμαράς με τον Θεό, με αντάλλαγμα τη θυσία του ενός από τα μάτια του πρώτου. Επίσης συμφωνήθηκε το μάτι του δεύτερου θα επιβλέπει την όλη διαδικασία ώστε να μην ξεφύγει ούτε ένα ευρώ σε μη αναγκαίες και μη παραγωγικές επενδύσεις. Είναι γνωστή, άλλωστε, η επιμονή της κυβέρνησης για την ανάγκη άμεσης ανάπτυξης. Έτσι όλα αυτά τα λεφτά θα τοποθετηθούν σε ότι βοηθά την ανάπτυξη που το μεγάλο μέρος τους σημαίνει ότι θα χαριστεί στις τράπεζες. Από εκεί θα αρχίσουν να εξοφλούνται διάφορες (αναπτυξιακές) υποχρεώσεις.
Μαθαίνουμε λοιπόν ότι  7.720.000 ευρώ που αντιστοιχούν στην τρίτη δόση της ετήσιας τακτικής χρηματοδότησης για το 2012, κατανέμονται στα πολιτικά κόμματα. Έτσι, το ΠαΣοΚ λαμβάνει 3.107.705 ευρώ, η ΝΔ 2.429.469 ευρώ, το ΚΚΕ 746.737 ευρώ, ο ΛΑΟΣ 622.748 ευρώ, ο ΣΥΡΙΖΑ 556.005 ευρώ και οι Οικολόγοι-Πράσινοι 257.333 ευρώ.
Επίσης το MEGA πήρε 98.000.000 ευρώ τα οποία 88.000.000 ευρώ αντιστοιχούν σε αναχρηματοδότηση υφισταμένου δανείου κεφαλαίου κίνησης και τα υπόλοιπα 10.000.000 ευρώ ως νέα χρηματοδότηση. 
Παράλληλα το MEGA έχει αλλάξει πάλι στρατηγική και κτυπάει ανηλεώς τον ΣΥΡΙΖΑ. Τυχαίο;
Μαθαίνοντας διάφοροι συμπολίτες μας ότι ο Σαμαράς σκέφτεται να ενισχύσει όσους νεόπτωχους και δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας έχουν καταστραφεί από την κρίση, έτρεξαν να κατέθεσαν τα δικαιολογητικά τους στα αρμόδια όργανα ώστε να λάβουν και αυτοί τις ανάλογες κρατικές ενισχύσεις εκατομμυρίων. Στη συνέχεια ενδεικτικά έχουμε μερικά εκκαθαριστικά από αιτήσεις φτωχών συμπολιτών μας.
Στη συνέχεια βλέπουμε τα εκκαθαριστικά από διάφορους κτυπημένος από την κρίση συμπολίτες μας:
*Ο βιομήχανος Νικόλαος Μάνεσης της Χαλυβουργικής έχει συνολικό δηλωθέν ατομικό εισόδημα 30.714, 52 ευρώ.
*Ο επιχειρηματίας Σωκράτης Κόκκαλης έχει συνολικό δηλωθέν ατομικό εισόδημα  26.870, 11 ευρώ.
*Ο εφοπλιστής και μιντιάρχης Ιωάννης Αλαφούζος έχει συνολικό δηλωθέν ατομικό εισόδημα 26.160, 40 ευρώ.
*Ο τραπεζίτης Ανδρέας Βγενόπουλος έχει συνολικό δηλωθέν ατομικό εισόδημα 18.217, 41 ευρώ.
Ekkatharistika_site_u132από Unfollow No 13
 Την ίδια ώρα που τα αφεντικά τους πεινάνε.. οι παρουσιαστές του MEGA αμοίβονται με ποσά που προκαλούν ίλιγγο. Χαρακτηριστικά ο Πρετεντέρης βγάζει σε ένα χρόνο..όσα ο καημένος ο Βγενόπουλος σε 38 χρόνια!!!
Αυτή είναι η μία Ελλάδα.
Η Ελλάδα της ρεμούλας, της φοροδιαφυγής, της λαμογιάς.
Η Ελλάδα των ΓΑΠ, Παπακωνσταντίνου, Βενιζέλου, Σαμαρά και των συν αυτοίς.
Η Ελλάδα που την διοικεί ένα μονοπώλιο εκατομμυριούχων από 2.000 οικογένειες που κατέχουν το 80% του πλούτου (περίπου 100.000 κεφάλια που μπορεί ο καθένας τους να διαχειριστεί κατά μέσο όρο περίπου 1.400.000 ευρώ τον χρόνο) και με την βοήθεια 100 πολιτικών και το πολύ 1.000 διοικητικών (στρατός, δικαιοσύνη, γενικό κράτος) ελέγχουν την χώρα, πληρώνουν ελάχιστα για την συντήρηση της και φροντίζουν μόνο για την διατήρηση της εξουσίας τους.
Η άλλη Ελλάδα
Από την άλλη υπάρχει η άλλη Ελλάδα. Η Ελλάδα της εργασίας.
Είναι οι υπόλοιποι που κατέχουν το 20% του πλούτου της χώρας (10.000.000 πολίτες  που μπορεί ο καθένας τους να διαχειριστεί κατά μέσο όρο 3.600 ευρώ τον χρόνο, περίπου κατά μέσο όρο 15.000 ευρώ ανά οικογένεια τον χρόνο) και πληρώνουν στην ουσία το σύνολο του κόστους της κρίσης με τα γνωστά αποτελέσματα.
Είναι η Ελλάδα των ανθρώπων της εργασίας που υποφέρουν εξ αιτίας αυτής της πολιτικής που  έχει καταφέρει ώστε οι μισθοί και οι συντάξεις να έχουν φτάσει σε επίπεδα εξαθλίωσης και ανέχειας.
310 ευρώ η σύνταξη του ΟΓΑ.
580 ο βασικός μισθός.
Για τους πολίτες της εργασίας που δεν είναι μισθωτοί και συνταξιούχοι και δεν τους τα έχουν πάρει “στην πηγή”, εφηύραν το τέλος επιτηδεύματος και ένα παράλογο κλίμα πολιτικής άκρατης λιτότητας και της πιο λυσσαλέας συγκέντρωσης χρήματος ακόμη πιο σκληρής και από αυτήν της κατάρρευσης του Χρηματιστηρίου, που στην ουσία έρχεται να αποτελειώσει ότι έμεινε όρθιο από τότε.
Σε αυτά, έρχονται να συμπληρώσουν την καταστροφή, τα διάφορα παράλογα ποσά που καταγράφονται και “βεβαιώνονται” στις ΔΟΥ της χώρας και αφορούν ανείσπρακτα υπόλοιπα για πολλούς και διάφορους λόγους όπως ΦΑΠ, ΕΤΑΚ, Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε. κλπ.
Ο λαός κρυώνει και θα έχουμε σύντομα έξαρση από πνευμονίες. Ο λαός αναπνέει τα αποτελέσματα μια πολιτικής που δεν έχει λογική και σχεδιασμό και θα έχουμε στο μέλλον πνευμονοπάθειες και άσθμα σε πολλούς και ιδιαίτερα σε παιδιά. Πολλά σχολεία κλείνουν λόγω ψύχους. Δύσκολη η προμήθεια φαρμάκων όπου βαριά άρρωστοι αναγκάζονται να κάνουν χιλιόμετρα για να έχουν πρόσβαση στο φάρμακό τους.  Η συνταγογράφηση έχει γίνει τραγελαφική σε σημείο που λυπάσαι τον γιατρό που σου γράφει. Μαθητές δημοτικού λιποθυμούν από την πείνα στα σχολεία με πολλούς μαθητές να σιτίζονται σε σχολεία μέσω ομάδων αλληλεγγύης. Επίσης χιλιάδες πεινασμένοι κάνουν ουρές για ένα πιάτο φαΐ.
Με ένα τεράστιο αριθμό εμπορικών και επιχειρήσεων να έχουν κλείσει (ένα στα τρία εμπορικά έχουν κλείσει στο κέντρο της Αθήνας από το 2008)  και άλλους τόσους να είναι χρεωμένοι μέχρι το κόκκαλο και διατηρούν την επιχείρησή τους απλά περιμένοντας. Η τραγικότητα από 1.500.000 ανέργους δεν έχει τέλος μιας και εφέτος θα ξεπεράσουν τα 2.000.000. Οι άστεγοι έχουν ξεπεράσει προ πολλού τους 50.000 όπου κοιμούνται σε δρόμους και πλατείες.
Μόνο και μόνο για τις περισσότερες από 3000 αυτοκτονίες θα έπρεπε να έχει στηθεί ήδη ειδικό δικαστήριο!!!
Αυτή η πολιτική έχει ένα χρονικό όριο και μια συνέχεια που την έχουμε ξαναδεί με την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ. Το χρονικό όριο είναι εκεί που θα ωριμάσουν τα μέτρα και ο λαός θα καταλάβει ότι η πολιτική αυτή είναι ανέφικτη και πιστεύω ότι είναι η ερχόμενη Άνοιξη. Μέχρι τότε δίνω στην συγκυβέρνηση Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη. Τότε το πολιτικό σκηνικό θα είναι τελείως διαφορετικό από το σημερινό με μια ΝΔ που θα έχει τύχη ανάλογη του σημερινού ΠΑΣΟΚ.
Καναλιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: