Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

Σχέσεις αρρωστημένης διαπλοκής: Χρυσός / αυτοκινητόδρομοι / διαχείρηση σκουπιδιών / ΜΜΕ.


..
Σήμερα ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης απέστειλε επιστολή προς τον πρόεδρο του ΕΣΡ κ. Λασκαρίδη με την οποία του ζητάει να παρέμβει επειδή το MEGA δεν διάβασε ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.  
Στο σχετικό ρεπορτάζ, στην εφ. "Πρώτο Θέμα", μεταξύ άλλων διαβάζουμε, για τον χρυσό της Β. Χαλκιδικής: 
"...Ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί και έχει καταγγείλει πολλές φορές ως σκάνδαλο, την υπόθεση με τα μεταλλεία χρυσού στην Κασσάνδρα, όπου μαίνεται μία σκληρή σύγκρουση με την τοπική κοινωνία από τη μια και το επιχειρηματικό κονσόρτσιουμ από την άλλη. Στο επιχειρηματικό μπλοκ μετέχει, έστω και με μερικό ποσοστό εταιρία συμφερόντων Μπόμπολα και ο ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά ότι οι προνομιακές ρυθμίσεις,>>>


με τις οποίες αντιμετωπίστηκαν οι επενδυτές, οφείλεται στις πολιτικές διασυνδέσεις του ισχυρού επιχειρηματία. 
Είναι δε ενδεικτικό ότι το θέμα αντιμετωπίστηκε υπέρ των εταιριών θετικά και από τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, όταν εκείνος ήταν σε καίρια υπουργικά πόστα, όπερ σημαίνει ότι η διασύνδεση του ελεγχόμενου τώρα πολιτικού με την οικογένεια Μπόμπολα ήταν πάντοτε ισχυρή και παρασκηνιακή..."

ΜΜΕ
ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΙ
  • Στον ΣΥΡΙΖΑ επικαλούνται μάλιστα, μεταξύ των άλλων, και τη μεγάλη στήριξη που είχε ο κ. Παπακωνσταντίνου ως υποψήφιος βουλευτής στην Αττική από το συγκρότημα Μπόμπολα - ίσως αυτή η στήριξη, λένε, οφείλεται και στις θετικές για τον επιχειρηματία ρυθμίσεις, που έκανε ο τότε υπουργός Περιβάλλοντος για τη διαχείριση των σκουπιδιών στην περιοχή!
  • Πέραν αυτών η Κουμουνδούρου βλέπει ότι υπάρχει «αρρωστημένη» σχέση διαπλοκής και εξάρτησης σε βάρος των πολιτών, και στο θέμα των αυτοκινητοδρόμων, όπου εμπλέκονται εταιρίες συμφερόντων Μπόμπολα.Επισημαίνουν ότι ενώ τα διόδια εισπράττονται κανονικά, τα έργα σε πολλούς άξονες έχουν σταματήσει, πιθανόν για να πιεστεί η κυβέρνηση να προσχωρήσει σε ακόμη πιο χαριστικές συμβάσεις υπέρ του επιχειρηματία!
  • Δεν σταματούν τέλος να επισημαίνουν από την Κουμουνδούρου ότι οι κάτοχοι τηλεοπτικών συχνοτήτων - όπως ο κ. Μπόμπολας με το Μέγκα - δεν έχουν ακόμη καταβάλει το ποσό των 500 εκατομμυρίων ευρών (συνολικά), που προβλέπεται για τη χρήση δημοσίων πόρων, όπως είναι οι συχνότητες. Μία υποχρέωση, που προβλέπεται ακόμη και από το μνημόνιο μάλιστα, αλλά εξαιτίας των χειρισμών, που κάνουν οι αρμόδιοι υπουργοί, δεν υλοποιείται σε αυτό το σημείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟ:

Δεν υπάρχουν σχόλια: