Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

ΠΑΡΟΣ Ουρές στη Μάρπησσα για δωρεάν εξέταση

 Αναδημοσιεύουμε σημερινό΄δημοσίευμα της "ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ".
"Με ευγνωμοσύνη δέχθηκαν οι κάτοικοι της Πάρου την επίσκεψη του κλιμακίου του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού (ΜΚΙΕ), με σκοπό την παροχή δωρεάν ιατρικής εξέτασης, κατόπιν πρωτοβουλίας του Συλλόγου Γυναικών Μάρπησσας.
 Άνθρωποι παραμελημένοι, που έχουν εγκαταλείψει την υγεία τους, είχαν τη δυνατότητα να εξεταστούν από τον ορθοπεδικό, τον καρδιολόγο και τον παιδίατρο του κλιμακίου του ΜΚΙΕ, με τις ελλείψεις στο νησί στις ειδικότητες αυτές να είναι δραματικές τη στιγμή που στην Πάρο κατοικούν 15.500 άνθρωποι επισήμως (εκ των οποίων 2.500 παιδιά), ενώ με
τους αλλοδαπούς κάτοικους του νησιού ο αριθμός ανέρχεται κοντά στις 20.000 (το καλοκαίρι, με τον τουρισμό, οι εν λόγω ελλείψεις αφορούν περί τους 90.000 ανθρώπους).
  Οι ανάγκες καλύπτονταν ως τώρα με συμβασιούχους ιατρούς.Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει παιδίατρος στο κέντρο Υγείας. Αλλο ενδεικτικό της κατάστασης είναι το παράδειγμα κατοίκου ο οποίος έπαιρνε τα χάπια τού πατέρα του, μη έχοντας άλλη επιλογή.
«Είναι μεγάλη η ανάγκη των κατοίκων της Πάρου να έχουν πρόσβαση σε δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, καθώς στερούνται σε βασικές ειδικότητες», τόνισε ο επικεφαλής του κλιμακίου, καρδιολόγος-εθελοντής ιατρός, Ιωάννης Βήχας, ενημερώνοντάς μας πως κατά τη σχετική δράση, οι εθελοντές πέτυχαν να εξετάσουν περί τα 270 άτομα, εμβολιάζοντας 60 παιδιά.
Το έργο του κλιμακίου δεν μπόρεσε να ολοκληρωθεί, καθώς αναχώρησε μία ώρα νωρίτερα λόγω της προβληματικής ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας. «Το ΜΚΙΕ θα κάνει κι άλλες αποστολές στην Πάρο, με την επόμενη στα μέσα Φλεβάρη, έχοντας μαζί και ΩΡΛά, ίσως και νευρολόγο και ψυχίατρο, αν ζητηθεί», σημείωσε ο κ. Βήχας.
Στέργιος Ζιαμπάκας

 Αναμονή εξω από τα εξεταστήρια του Αγροτικού ιατρείου της Μάρπησσας. Παιδιά αλλά και όσοι Παριανοί χρειάζονταν καρδιολόγο ή ορθοπεδικό έσπευσαν να εξεταστούν δωρεάν απο το κλιμάκιο των γιατρών του Μητροπολιτικού Κοινωνικού ιατρείου Ελληνικού που ανταποκρίθηκε στο καλεσμα του συλλόγου γυναικών της Μάρπησσας. Στο Κέντρο Υγείας του νησιού δν υπάρχει παιδίατρος και μολις πρόσφατα εφτασε στο νησί ένας καρδιολόγος και ένας ορθοπεδικός

 Ο Αλέξανδρος και ο Γιάννης Ζουμης μαζι με το φίλο τους Στέφανο Χατζή από το Υστέρνι της Πάρου περιμένουν εξω από το αγροτικό ιατρείο της Μαρπησσας να εμβολιαστουν από την παιδίατρο του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού.Ο κ Νίκος Ζουμής πατερας των δύο παιδιών έχει αρτοποιείο στο Υστέρνι. "Δυστυχώς δεν εχουμε παιδίατρο στο Κέντρο Υγείας" και το κόστος για να πάμε σε ιδιώτη ειναι σημαντικό αυτη την εποχή" μας είπε

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: