Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Οι πρώτες ενδείξεις για την ακτοπλοϊκή σύνδεση των Κυκλάδων το καλοκαίρι του 2013

- Το "Δήλος" στην γραμμή Σύρου-Μυκόνου"
- Το  "Μυτιλήνη" στην Παροναξία.
- Το  Flying Cat 4 στην  γραμμή Ηρακλέιου – Θήρας – Ίου – Πάρου – Μυκόνου,
Αρχίζει να διαμορφώνεται σιγά σιγά το τοπίο για τις ακτοπλοϊκές συνδέσεις και τα δρομολόγια που θα έχουν οι Κυκλάδες την προσεχή θερινή περίοδο
 Δεν υπάρχει ακόμη απολύτως ξεκάθαρη εικόνα, όμως ήδη έχουν προαναγγελθεί αρκετά δρομολόγια, τα περισσότερα εκ των οποίων θα αποφασισθούν στη συνεδρίαση του Συμβουλίου
Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών που θα γίνει την προσεχή Πέμπτη 17/1.
Ας δούμε αναλυτικά πως έχουν τα πράγματα για ορισμένες γραμμές.
Περί τα τέλη Μαρτίου θα αποδρομολογηθεί για ετήσια συντήρηση το Blue Star Ithaki, στη θέση του οποίου, δεν αποκλείεται να μπει έστω και προσωρινά το νεότευκτο Blue Star Delos στη γραμμή Πειραιά – Σύρου – Τήνου – Μυκόνου. Ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει κάτι, μιας και αρχικά είχε ακουστεί το σενάριο να αντικαταστήσει το Ithaki κάποιο πλοίο από τη Ραφήνα που θα κάνει επέκταση των δρομολογίων του για Άνδρο – Τήνο- Μύκονο – Σύρο. Στην παρούσα φάση, το συγκεκριμένο σενάριο δε φαίνεται να προχωράει.
Το πρώτο ταχύπλοο που θα κάνει την εμφάνισή του στις Κυκλάδες, είναι όπως έχει παγιωθεί τα τελευταία χρόνια, το Flying Cat 4 στην προσοδοφόρα –τουλάχιστον μέχρι και πέρσι- γραμμή Ηρακλέιου – Θήρας – Ίου – Πάρου – Μυκόνου, το οποίο αναμένεται να δρομολογηθεί από τα τέλη Φεβρουαρίου.
Στις 26 Απριλίου έχει προγραμματίσει να ξεκινήσει δρομολόγια για Δυτικές Κυκλάδες το Speedrunner III. Λίγο πριν την περίοδο του Πάσχα θα αρχίσουν τα δρομολόγια τα ταχύπλοα High Speed 4 για Πειραιά – Πάρο – Νάξο – Ίο – Θήρα και το High Speed 5 για Πειραιά – Σύρο – Τήνο – Μύκονο, ενώ από τα μέσα Ιουνίου το High Speed 6 μάλλον θα δρομολογηθεί στη γραμμή Πειραιά – Ίου – Θήρας.
Το πλοίο Μυτιλήνη που σήμερα βρίσκεται στη γραμμή Πειραιά – Σύρου – Ικαρίας – Σάμου, από τον Ιούνιο μάλλον θα βάλει ρότα για Παροναξία, Ίο και Σαντορίνη. Επίσης, το ταχύπλοο Αίολος Κεντέρης Ι έχει δείξει ενδιαφέρον για να ξεκινήσει δρομολόγια από τον Ιούλιο, στη γραμμή Πειραιά – Μυκόνου – Ικαρίας – Σάμου (δεν έχει διευκρινιστεί αν θα συμπεριληφθεί και η Σύρος). Στην ίδια γραμμή αναμένεται να επιστρέψει και το Νήσος Μύκονος από τα μέσα Ιουνίου, αλλά και στη δική του περίπτωση δεν έχει γίνει σαφές αν θα προσεγγίζει τη Σύρο.
Το Blue Star 2, από τον Απρίλιο προγραμματίζεται να ξεκινήσει δρομολόγια στη γραμμή Πειραιά – Θήρας – Κω – Ρόδου.

cyclades24  

Δεν υπάρχουν σχόλια: