Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

«καλύτερα να με έβρισκε ένα βόλι, παρά να δω αυτήν την κατάσταση».



Συζήτηση στις 5/12 στην Βουλή
Θέμα : Συζήτηση του σ/ν για συνεργασία της Ελλάδας με την Εσθονία για καταπολέμηση της διαφθοράς μέσω της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.
  
 Με λίγα λόγια, μια από τις πιο διεφθαρμένες χώρες – σύμφωνα με στοιχεία του ΟΟΣΑ – μια χώρα που έκανε σημαία της τον αντικομμουνισμό και ύψωσε μνημεία υπέρ των φασιστών που συνεργάστηκαν με τον Χιτλερ, επελέγη από την Γερμανία και έγινε αμέσως αποδεκτό από την Ελληνική κυβέρνηση, ότι «θα μας δώσει τα φώτα της».
 Τα φώτα της στο πως θα γίνουμε υπάκουοι σαν αυτήν.
 Στο πώς θα παραβιάσουμε και εμείς τους διεθνείς κανόνες ουσίας, απαγορεύοντας για παράδειγμα την Κομμουνιστική ιδεολογία και στήνοντας ανδριάντα στον Τσολάκογλου, στον Ράλλη, μετονομάζοντας την πλατεία Οσίας Ξένης, σε πλατεία Ταγματασφαλιτών.
 Την πρόθεση της κυβέρνησης καταδίκασε η αντιπολίτευση.
 Τον λόγο πήρε και ο Μανώλης Γλέζος.
 Καταδίκασε την πρόθεση της κυβέρνησης και δεν έμεινε εκεί.
 Από τα πρακτικά της Βουλής αντιγράφουμε.

« Σ΄αυτή τη μακραίωνη ιστορία που έχω, με κατάπληξη βρίσκομαι στη δυσάρεστη θέση ύστερα από εβδομήντα χρόνια – θυμάμαι τότε στη Γιάλτα που συνήλθαν οι τρείς μεγάλοι ανήγγειλαν ότι γέρνει πια η πλάστιγγα και έδιναν υποσχέσεις για κατάργηση των αποικιών, γιια τη θέσπιση των δικαιωμάτων των πολιτών, να βλέπω εδώ στον τόπο μας να καταλύεται στην ουσία η εθνική ανεξαρτησία της χώρας μας.
 Θυμάμαι τον Γκέμπελς που ύστερα από δεκαπέντε μέρες από τη Σύνοδο της Γιάλτας έσπευσε να δημοσιεύεσει ένα άρθρο στην εφημερίδα «Das Reich με γερμανικό τίτλο «Das jahre zweitausend  «το έτος 2000».
 Υπολόγιζε το 1943 τι θα γίνει το 2000!
 Και έγραφε ο Γκέμπελς ότι όλα αυτά που λένε οι τρείς μεγάλοι είναι φληναφήματα και ότι θα κυριαρχήσει η Γερμανική πολιτική, ο Γερμανικός πολιτισμός και το 2000 θα κυβερνά την Ευρώπη ο γερμανικός πολιτισμός.
 Έπεσε έξω 12 χρόνια! Το κακό είναι ότι σήμερα βρίσκονται στην Ελλάδα στην πατρίδα μας οι υπηρέτες της σημερινής Γερμανίας, δηλαδή όλων εκείνων οι οποίοι θέλουν να κυριαρχεί οικονομικά η Γερμανία στον τόπο μας.
 Χάσαμε τη στρατιωτική μας ανεξαρτησία με τις βάσεις, με το ΝΑΤΟ, με την αποστολή στρατευμάτων σαν να είναι τα σύνορα της χώρας μας στην πέρα άκρια του κόσμου!
 Χάσαμε την οικονομική μας ανεξαρτησία και χάνουμε και την πολιτική μας ανεξαρτησία, με την κατάλυση της εθνικής μας ανεξαρτησίας!
 Δεν φανταζόμουν ποτέ ότι θα ερχόμασταν σ αυτό το σημείο και θα διαπίστωνα μέσα στο Ελληνικό κοινοβούλιο αυτήν την κατάλυση της εθνικής μας ανεξαρτησίας!
 Και έρχομαι στα λόγια του Χρόνη Μίσσιου που τον χάσαμε τελευταία, ο οποίος είπε  
«καλύτερα να με έβρισκε ένα βόλι, 
παρά να δω αυτήν την κατάσταση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: