Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Η ΔΕΗ θα εισπράττει προσωρινά το χαράτσι αλλά δεν θα διακόπτει το ρεύμα - πως παρουσίασαν την απόφαση του Αρειου Παγου, αντιστρέφοντας την αλήθεια.

  Παρουσίασαν την απόφαση του Αρείου Πάγου σαν νίκη, αλλά είναι έτσι;
 Το δικαστήριο έκρινε ότι η ΔΕΗ δεν μπορεί να κόψει το ρεύμα, για όσους δεν πληρώνουν το χαράτσι, διότι μπορεί να προκληθεί ανεπανόρθωτη ζημιά στους καταναλωτές.
 Ταυτόχρονα δέχτηκε ότι το μέτρο είσπραξης μέσω των λογαριασμών είναι μεταβατικό, και την υποχρέωση που ανέλαβε η πολιτεία, να το μεταφέρει μέχρι τον Μάρτιο στο τέλος ακίνητης περιουσίας.
 Δέχτηκε δηλαδή το σκεπτικό του δικαστηρίου που έκρινε αντισυνταγματική την είσοραξη, αλλά να το πουμε πιο απλά, έδωσε περίοδο χάριτος!
 Αυτό σημαίνει ότι η παρουσίαση από κανάλια, "δημοσιογράφους", και διάφορα άλλα παπαγαλάκια ηλεκτρονικά και μη, της υπόθεσης, σαν νίκη του Στουρνάρα, απλά στιγματίζει αυτούς που το παρουσίασαν έτσι.
 Η απόφαση του δικαστηρίου απλά δίνει παράταση μέχρι τον Μάρτη και αποσυνδέει τελεσίδικα την δυνατότητα της ΔΕΗ να διακόψει την παροχή, σε περίπτωση που οι καταναλωτές δεν το πληρώσουν.
 Ζούμε μια εποχή που η αλήθεια αντιστρέφεται καθημερινά.
 Το ψέμα παρουσιάζεται σαν αλήθεια και η αλήθεια στήνεται καθημερινά στα εδώλια των τηλεοπτκών πάνελ.
 Παρουσιάζεται σαν λαικισμός η οποιαδήποτε άλλη πρόταση, και παρουσιάζεται σαν λύση, με τελείως λαικίστικο τρόπο το.. αδιέξοδο.
 Αν αναζητάτε συνυπεύθυνους στην "κοινωνία Οργουελ" που στήνουν... απλά δείτε ποιοι παρουσιασαν αυτή την απόφαση .. σαν "νίκη Στουρνάρα" 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ.
 Ο  Άρειος Πάγος για την αίτηση αναστολής του Ελληνικού Δημοσίου κατά της με αρ. 1101/2012 απόφασης του Πολ. Πρωτοδικείου (Τμ. Εκουσίας Δικαιοδοσίας) :
"Αναστέλλει την εκτέλεση και την ισχύ της υπ' αριθμ. 1101/2012 αποφάσεως του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών (τμήματος εκουσίας δικαιοδοσίας), πλην της πρώτης διάταξης του διατακτικού της με την αντίστοιχη διάταξη περί απειλής χρηματικής ποινής για κάθε παραβίαση αυτής ανά καταναλωτή και κατά ημέρα παραβίασής της, με την οποία "υποχρεώνει την εναγόμενη να μην διακόπτει την παροχή ρεύματος στους καταναλωτές που δεν καταβάλουν το τέλος ηλεκτροδότησης που επιβλήθηκε με το άρθρο 53 ν. 4021/2011", μέχρι να εκδοθεί απόφαση επί των από 12-12-2012 και 13-12-2012 αιτήσεων αναιρέσεως, που ασκήθηκαν από τους αιτούντες κατ' αυτής και μάλιστα υπό τον όρο συζήτησης των αναιρέσεων αυτών στην δικάσιμο που ορίστηκε (22-3-2013)".

Δεν υπάρχουν σχόλια: