Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Οταν οι γραμμές τέμνονται - Το γράμμα ενός Κινέζου

  Το όραμα των αγορών η κινεζοποίηση των συνθηκών εργασίας.. για "να μπορέσει το ευρωπαικό κεφάλαιο να αντισταθεί στην .. κινεζική επιθετικότητα".
 Διαβάστε το ρεπορτάζ... είνα από το μέλλον που μας προετοιμάζουν!
"Όπως μεταδίδει η Daily Mail, η 42χρονη Aμερικανίδα ανακάλυψε το γράμμα ανάμεσα στα φελιζόλ της συσκευασίας του παιχνιδιού. «Δεν περίμενα να βρω μια απεγνωσμένη έκκληση για βοήθεια από έναν Κινέζο εργάτη ο οποίος αναγκάζεται  να φτιάχνει πράγματα κάτω από βίαιες συνθήκες», ανέφερε η γυναίκα.
  «Δεν αντέχω άλλο. Βοηθήστε μας! Χιλιάδες άνθρωποι κάτω από τον Κινεζικό Κομουνισμό θα σας ευχαριστούν και θα σας θυμούνται για πάντα», έγραφε ο Κινέζος εργάτης, σημειώνοντας ακόμη ότι οι εργάτες στο εργοστάσιο όπου δουλεύει, εργάζονται 15 ώρες την ημέρα, χωρίς αργίες και Σαββατοκύριακα και αμείβονται με 1,61 δολάρια το μήνα. 

Ο εργάτης προέτρεπε όποιον βρει το γράμμα να το παραδώσει στην Παγκόσμια Οργάνωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, χαρακτηρίζοντας τα εργοστάσια παιχνιδιών της Κίνας, «στρατόπεδα καταναγκαστικής εργασίας».  

Η διευθύντρια στο Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Κίνας, Σόφι Ρίτσαρντσον, δήλωσε στο Oregonian ότι η καταγωγή ή η αυθεντικότητα της επιστολής δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί.
 
«Νομίζω ότι είναι δίκαιο να πούμε ότι οι συνθήκες που περιγράφονται στην επιστολή είναι αληθινές με όσα γνωρίζουμε σχετικά με τις συνθήκες που επικρατούν στα στρατόπεδα εργασίας», ανέφερε."

από Tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: