Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

Υψηλότερη αναλογία αστυνομικών ανά πολίτες στην Ελλάδα από χώρες με δικτατορικά καθεστώτα

Τις τελευταίες ημέρες αποδείχτηκε ότι η επιβάρυνση από την εξωφρενική πληθώρα αστυνομικών σ’ αυτή την χώρα, δεν είναι μόνο οικονομική αλλά και κοινωνική, αφού οι ασυγκράτητες ορδές των νεαρών ροπαλοφόρων της ΕΛ.ΑΣ. εμφορούμενες είτε από στρεβλή εκπαίδευση, σκοτεινή άγνοια και παντελή αμορφωσιά είτε από τα κελεύσματα χρυσών αυγών και άλλων παρόμοιων ευαγών ιδρυμάτων, επιτέθηκαν στους Έλληνες πολίτες με τυφλό μίσος διαπράττοντας κάθε μορφής βιαιότητα.
 
Η εικόνα που παρουσίαζε η Αθήνα στις 6/12 ήταν αποκαλυπτική. Χιλιάδες νέοι, είτε με στολές των ΜΑΤ, είτε πάνω στα μηχανάκια - ΔΙΑΣ - είτε με μούσια, κουκούλες και μακριά μαλλιά. Να στέκονται κατα δεκάδες σε όλες τις γωνιές του κέντρου. Αμέτρητοι!
 Ξέρω ότι οι μισοί νέοι είναι άνεργοι. Από αυτούς που δουλεύουν ξέρω πλέον τι δουλεια κάνουν οι μισοί από αυτούς. Ακόμα και τα επίσημα στοιχεία, είναι υπο αμφισβήτηση.
 Την ίδια στιγμή τα παράπονα για ελλειπή αστυνόμευση είναι μάλλον διακαιολογημένα. Ο κύριος όγκος των δυνάμεων ασφαλείας δεν ασχολείται με το κυνήγι του εγκλήματος, αλλά με την καταστολή των λαικών κινητοποιήσεων.
Τα παρακάτω στοιχεία δείχνουν με έναν γλαφυρό όσο και πολύ ανησυχητικό τρόπο, τις κινήσεις της κυβέρνησης των δοσίλογων, που στοχεύουν στην δημιουργία σιδερόφρακτων ταγμάτων ασφαλείας πρόθυμων να ορμήσουν με λύσσα και να εξαλείψουν κάθε κίνηση διεκδίκησης ή διαμαρτυρίας των Ελλήνων πολιτών.


Κάπου στα μέσα Μαΐου είχα γράψει στο μικρό κείμενο «Για τον πολίτη ρε γαμώτο», (με αφορμή κάποιες ντρίπλες μεταξύ Παπουτσή και Καμίνη), λίγα λόγια για την δυσβάστακτη επιβάρυνση που προκαλεί στην χώρα το τεράστιο πλήθος αστυνομικών που είναι κάπου 50.000 υπάλληλοι, με αναλογία περίπου 52 αστυνομικοί ανά 10.000 κατοίκους. Πρόκειται για αναλογία από τις υψηλότερες στον κόσμο, υψηλότερη ακόμα και από χώρες στις οποίες κυριαρχούν δικτατορικά ή στρατοκρατικά καθεστώτα.
Στις 30 Ιουνίου βλέπω το άρθρο «Στοιχεία - βόμβα, και ερωτηματικά – φωτιά» όπου δημοσιεύεται ένας πίνακας από την «Μελέτη για τις μισθολογικές εξελίξεις στο Δημόσιο» (σελ. 178), που έγινε για τα Υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών από τις εταιρείες ICAP και HayGroup. Στον πίνακα αυτόν φαίνονται τα παρακάτω πράγματα:

.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: